شبهای معنوی با «سدره» از کربلای معلی در قاب شبکه تهران

برنامه «سدره» به مدت 60 شب در محرم و صفر با اجرای مهیار عبداللهی و سردبیری محمد بخشایش از کربلای معلی روی آنتن میرود.
باشگاه خبرنگاران جوان «سدره» از حضور کارشناسان و مداحان برجسته کشورمان بهره برده است و هر شب حوالی ساعت 24:00 به مدت حدود 75 تا 90 دقیقه به صورت زنده از شبکه تهران پخش میشود.
این برنامه هرشب با دعوت از مهمانانی، پای داستان افرادی مینشیند که در مقطعی از زندگی با توسل به حضرت سیدالشهداء (ع)، گره از مشکلاتشان باز شده است. از توابینی که به واسطه محبت امام حسین (ع) مسیر زندگیشان تغییر کرده یا چهرههای مشهور مثل ورزشکاران و هنرمندان که در این زمینه علقهای دارند و رشته الفت و محبت آنها با امام حسین (ع) بسته شده است.
مهیار عبداللهی که هم اجرای برنامه را بر عهده دارد و هم تهیه کننده آن است، تهیه و پخش این برنامه را برای سومین سال متوالی در ایام محرم و صفر، توفیقی میداند که بی شک نگاه و لطف امام حسین (ع) در آن ساری و جاری است.
وی میگوید ما نخستین گروه برنامه ساز تلویزیون هستیم که توفیق حضور 60 شب محرم و صفر در کربلای معلی برای عرض ارادات به امام حسین (ع) و تهیه بزم شبانه امام حسینی در کنار گنبد حضرت سیدالشهدا (ع) را با جان و دل چشیدهایم.
عبداللهی ادامه داد: سال نخست برنامه، اشخاصی که سرگذشت یا قصهای مرتبط با امام حسین (ع) یا حضرت عباس (ع) داشتهاند در برنامه حضور یافتند. سال دوم و سوم از چهرههای مختلف در حوزههایی همچون هنرمندان، بازیگران، ورزشکاران، اهالی موسیقی و چهرههای فرهنگی که عمدتا کربلا اولی بودند در برنامه دعوت شدند.
این بخش دعوت از مهمان، شاکله اصلی برنامه را تشکیل میدهد. البته امسال با توجه به شرایط کشور و لغو پروازها، فرصت دعوت از این چهرهها فراهم نشد، اما تمام تلاشمان این است و امیدواریم این اتفاق در دهه سوم محرم صورت گیرد و ما شاهد حضور این عزیزان در «سدره» باشیم و از زاویه نگاه آن ها، دیدگاه و ارادت شان به سیدالشهداء (ع) را روایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته ما همچنین در خدمت مردم و عاشقان حسینی از کشور عراق بودیم. افرادی که رشته انس و الفتی با سیدالشهدا (ع) داشتند. موکب دار یا خادم حرم آقا اباعبدالله (ع) یا هیات دار شاخص عراقی که به نوعی قصه زندگی شان به امام حسین (ع) گره خورده بود و امسال هم از این افراد در برنامه دعوت شده است.
تهیه کننده «سدره» درادامه گفت: این برنامه از بخشهای مختلفی همچون کارشناسی و مداحی تشکیل شده است.
در بخش کارشناسی با دعوت از دکتر محمدرضا سنگری، دکتر مهدی امین فروغی، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاجیابوالقاسم دولابی که دهه اربعین در برنامه حضور دارد، حجت السلام والمسلمین سیدمحمدرضا نجفی نژاد، حجت السلام والمسلمین محمد جنتی، حجت السلام والمسلمین سیدعلیرضا حسینی، حجت السلام والمسلمین علی سعیدیان در خصوص ابعاد شخصیتی امام حسین (ع) و واقعه عاشورا صحبت میشود.
بخشی از برنامه ذکر روضه توسل است که با صوت مداحان سرشناس کشور از جمله حاج سعید حدادیان، حاج کاظم غفارنژاد، حاج علی پورکاوه، حاج سیدعلی سادات رضوی، حاج علی مهدوی نژاد، حاج احمد نیک بختیان، حاج علی اکبر حائری، امید معنوی و... عطرآگین میشود.
تهیه کننده «سدره» تصریح کرد: ما دهه اول محرم درباره شاخصهای زندگی خانواده امام حسین (ع) بر اساس آیات و روایت صحبت کردیم. در دهه دوم که هم اکنون در آن هستیم محور گفتوگوها حول جلوههای قدرت و حماسه آفرینی عاشورا است که متناسب با حال و هوای این روزهای کشورمان است.
ما ملت قدرتمندی هستیم و این قدرت را از اباعبدالله الگو گرفتهایم. همان طور که در واقعه کربلا با آن که سپاه یزدیان از نظر تعداد زیاد بودند و سپاه امام حسین (ع) کم شمار، اما امروز تنها یاد امام سوم شیعیان و یاران باوفایش در جهان زنده و جاوید مانده است و از آن سپاه عظیم اموی با انواع ادوات جنگی رد و اثری نیست. آن چه جاودان ماند، پرچم برافراشته سیدالشهداست. ما هم به تاسی از امام خود، راه ایشان را میپیماییم و جنگ 12 روزه ایران و رژیم صهیونیستی، مصداق بارز ایستادگی و وحدت ملی بود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: در دهه سوم محرم هم با شعار «انا علی العهد» (تا پای عهد میمانیم) از زاویههای مختلف به این موضوع میپردازیم.
نکته مهمی که امسال به «سدره» اضافه شده است حضور یک تصویرگر است. هر شب تصویر یکی از شهدای جنگ 12 روزه از فرماندهان تا مردم عادی توسط احمد منصوب از خادمان حرم مطهر رضوی (ع) در مقابل گنبد حضرت سیدالشهدا (ع) طراحی و تقدیم روح آن شهید میشود. احمد منصوب، نقاش مشهدی است که از سال 1375، نقاشی دیواریهای شهدا و تصاویر دفاع مقدس را آغاز کرد.
وی افزود: یک بخش کوتاه 3 تا 4 دقیقهای هم به معرفی شهدای کربلای اختصاص دارد که توسط حجت السلام علیرضایی صورت میگیرد. شهدایی که کمتر اسامی آنها را شنیدیم. یاران امام حسین (ع) که از طایفه بنی هاشم نبودند، اما در رکاب سیدالشهدا (ع) در کربلا به شهادت رسیدند.
بخش دیگر «سدره» به تهیه گزارشهایی از حرم امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) اختصاص دارد. گزارشی از حال و هوای زوار امام حسین (ع) و گفتوگو با آن ها.
هر شب هم یک مستند 2 دقیقهای از حال و هوای هر روز کربلا پخش میکنیم. این مستند با صدای محیط، حال و هوای زائران و ورودیهای مختلف حرم را به تصویر در میآورد. این مستند میتواند خاطره تشرف به کربلا را برای زائران حسینی سالهای گذشته در ذهن مخاطبان تداعی کند.
عبداللهی تاکید کرد: معرفی مواکب و هیاتهای فعال کربلای معلی از دیگر بخشهای «سدره» است که در ایام منتهی به اربعین حسنی به صورت ویژهتر به آن پرداخته خواهد شد. ما به سراغ موکب داران به ویژه موکب داران ایرانی و کسانی که در این ایام چراغ خدمت به زوائر امام حسین را روشن نگه میدارند، خواهیم رفت.
از بخشهای جذاب برنامه، «زیارت به نیابت» است که اسامی مردمی که به سامانه پیامکی برنامه پیام فرستادند در کاغذ مینویسم و به نیت برآورده شدن حاجات در داخل ضریح مطهر میاندازیم.
گفتنی است گزارشگر برنامه، مهدی ملکی است که در جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی و کشورمان به درجه جانبازی نائل شد و با وجود شرایط خاص جسمانی، گروه «سدره» را برای تهیه گزارش، همراهی میکند.
تهیه کننده برنامه «سدره» در پایان خاطرنشان کرد: بی شک قیام امام حسین (ع) یک واقعه تاریخی و دینی مهم است که ابعاد مختلفی دارد. برنامهسازی میتواند به تبیین این ابعاد، از جمله اهداف قیام، رهبری امام، فلسفه شهادت، درسها و عبرتهای عاشورا و تأثیر آن بر جریان تاریخ بپردازد. ما در «سدره» علاوه بر دنبال کردن این هدف، بر تقویت باوری که ایشان واسطه فیض الهی هستند، تاکید داریم. باوری که موجب آرمش دلها خواهد بود.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی سیما