شعار و اقدام غلط جنگل کردن جاده قم - تهران / جنگل باید جنگل بماند و کویر هم کویر
مدیرکل محیط استان قم با انتقاد از شعارهای غیر کارشناسی و صرف هزینههای بسیار زیاد برای پروژههای اشتباهی چون جنگی کردن مسیر قم - تهران بر لزوم حفظ سرمایههایی مثل جنگل دشت مسیله که با بی تدبیری از بین رفت تاکید کرد.
سید رضا موسوی امروز 21 بهمن در کارگاه تخصصی مقابله با حوادث طبیعی با رویکرد سیلاب که با حضور معلمان قم در مرکز علوم فنون برگزار شد، گفت: بحرانهای زیست محیطی در حال حاضر ملموس شده است و امروز همگان در این عرصه مطالبه گر شدهاند.
وی افزود: حوزه محیط زیست به عنوان یک واژه عام، تمام جنبههای زندگی ما را در عرصه مادی و معنوی در بر میگیرد و چیزی نیست که بتوانیم آن را نادیده بگیریم.
مدیرکل محیط زیست استان قم بیان کرد: امروزه با مفهومی به نام جهل اکولوژیک مواجه هستیم. در یک مقاطعی شعارهای احساسی داشتیم که میگفتند که بیاید کویرها را آباد کنیم و آنها را به جنگل مبدل کنیم که هزینههای بسیاری نیز برای آن انجام شد و از جمله آنها می توان به نهال کاری اتوبان قم تا تهران بود.
وی گفت: متاسفانه نه تنها اینکار انجام نشد بلکه جنگلهایی که در دل کویر داشتیم از جمله جنگل مسیله از دست دادیم. جنگل باید جنگل بماند و کویر هم باید کویر باقی بماند. همه این مواهب طبیعی کارکردهای خود را دارند و باید کارکرد خود را داشته باشند. متاسفانه رفتار بد ما با طبیعت این سرمایهها را از ما گرفته است.
وی گفت: طراحی و تعریف کتاب انسان و محیط زیست از جمله فعالیتهای مهم سازمان محیط زیست در این عرصه بوده است. البته باید این کتاب در سنین پایین تر عرضه می شد و البته امیدواریم که با بهبود محتوا تغییراتی نیز در زمان دوره ایجاد شود.
موسوی بیان کرد: در سیلاب اخیر شاهد مختلفی داریم که باید با بازشناسی مسایلی از جمله محیط زیست و زیست جانوری و.. مشکلات را کم کنیم.
وی افزود: زمانی که بارندگیها در ابتدای سال انجام شد سد کرخه که 7 میلیارد لیتر آب را در خود جای میداد کاملا پر شد که اگر این سد تخریب می شد آب ظرف چند روز به اهواز می رسید و ارتفاع آب در شهر به 4 متر میرسید.
وی گفت: سیلها از حوادث طبیعی مناطق خشک است که اگر موانع و مشکلاتی که خودمان به دست خودمان ایجاد می کنیم نباشد میتوانیم جلوی خسارات آن را بگیریم.
انتهای پیام