شناخت مکتب حاج قاسم یعنی شناخت اهداف، باورها و آرمانها
بهگزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در مراسم گرامیداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و تجلیل از مادران شهدا که با حضور خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران، معاونان، مدیران و کارکنان وزارت میراثفرهنگی، مدیران و کارکنان سازمان آتشنشانی تهران برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه میلاد با سعادت بانوی صاحب تسبیح، دخت گرامی پیامبر اکرم (ص)، همسر امام بر حق، علی (ع) و مادر امامان معصوم علیهم السلام، حضرت فاطمه زهرا (س) هستیم و چه زیباتر که سخن را بعد از نام خدای بزرگ در تکریم آن بانوی عظیم الشأن آغاز کنیم. همچنین عرض سلام و احترام دارم خدمت همه شما خانواده معظم شهیدان و ایثارگران و میهمانان و حاضران در این مجلس. به همه شهیدان راه خدا و شهید حاج قاسم سلیمانی سرباز فداکار انقلاب و مردم که حاضرند و ناظر تقدیم سلام داریم.
وی ادامه داد: شهیدان بزرگوار ما برای خدا و ادای تکلیف، دفاع از استقلال مرزهای جغرافیایی و عقیدتی، نبرد با دشمنان و دفاع از آرمانها و ارزشهای والای الهی به شهادت رسیدند. آنان کسانی بودند که آخرت گرایی، ایثارگری، تقدم منافع ملی و جمعی بر منافع فردی، خداباوری را با همه وجودشان باور و ایمان داشتند.
قائم مقام وزیر میراثفرهنگی افزود: بازخوانی و عمل به گفتمان شهیدان، امروز بیش از هر زمانی از ما مورد انتظار است. امام خمینی (ره) فرمودند: «وصیت نامه شهیدان راه را برای ما ترسیم می کند» و رهبری معظم انقلاب فرمودند: «شهیدان ستارههایی هستند که در دل شب راهنمای ما هستند.»
دارابی ادامه داد: 2400 شهید پایتخت که ما خیابانها و کوچه هایمان را به نام آنان آذین بستیم. برای آن است که راه را گم نکنیم و بزرگداشت آنان که وظیفهای واجب و ضروری است اما بیش از هر امری این ما هستیم که به آنان (شهیدان) محتاجیم. و یکی از نشانههای وفاداری به راه و آرمان شهیدان «تکریم، تجلیل خانواده معظم شهیدان» به معنای واقعی آن است.
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: کم نیستند ملتها و جوامعی که قهرمان ندارند و بدنبال خلق قهرمان هستند. قهرمانان نقش مهمی در راهبری جوامع خود دارند. ایران اسلامی پر از قهرمان است، یکی از آنان «زاده کرمان»، «شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی» است.
دارابی در ادامه با طرح این سوال که چرا، شهید سلیمانی این همه محبوب است؟ اضافه کرد: اول به خاطر این است که او به معنای واقعی خدا را قبول داشت. مخلص و فداکار بود، خود را «سرباز فداکار مردم و انقلاب» می دانست. مردمی و بدور از حاشیهها و فراجناحی بود. شجاع، رزمنده، غیور و در همه عرصهها در خط مقدم دفاع از ارزشهای الهی و انقلابی بود.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: شناخت مکتب حاج قاسم یعنی شناخت اهداف، باورها، آرمانها و آنچه که او در عمل بدان وفادار بود و جانش را بر سر آن داد. او در ادامه به ثبت های ملی و جهانی اشاره کرد و افزود: روضه خانگی تاریخ و دیرینه طولانی در میان ما مردم ایران دارد. در آستانه محرمالحرام سال جاری «روضه خانگی» توسط وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت ملی شد.
وی گفت: خادمان شما در وزارت میراثفرهنگی در 2 سال اخیر در دولت سیزدهم توانستند در عرصه جهانی دو رتبه ایران عزیز را بالا ببرند. در ثبت آثار میراث ناملموس ایران رتبه هفتم را داشت. سال گذشته با ثبت جشن چله (یلدا) و چند پرونده دیگر، رتبه ششم جهان را کسب کردیم.
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: امسال با ثبت افطاری و سنتهای وابسته به آن و چند پرونده دیگر رتبه پنجم را حائز شدیم. اینها افتخاراتی است که در عرصه جهانی ثبت شده است. در ثبت آثار ملموس هم در جهان جزو 10 کشور برتر دنیا هستیم.
قائم مقام وزیر میراثفرهنگی ادامه داد: ثبت آثار جهانی رابطه معنا داری با توسعه مناسبات جهانی، گسترش گردشگری و توریسم، ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار دارد. در کنار آن نقش مهمی در خنثی کردن توطئه استکبار جهانی که بدنبال ایرانهراسی است ایفا میکند.
وی یادآور شد: میراثفرهنگی، تاریخ، ریشه، هویت، تمدن و گذشته، حال و آینده ماست. هر قدر از آن بگوییم به تقویت، استحکام و تثبیت این ارزشها کمک میکند.
پایان پیام /