شهرهای اروپایی تاریک می شوند / راهکارهای اروپایی غلبه بر بحران انرژی: از خاموشی های گسترده تا توصیه به نزدن کراوات
نخست وزیر اسپانیا به کارمندان دولت و بخش خصوصی توصیه کرده بدون کراوات در سر کار حاضر شوند تا مگر این کار درصدی در کاهش مصرف برق موثر بیفتد.
بحران کمبود انرژی در اروپا روز به روز ابعاد بزرگ تری پیدا می کند و دولت های اروپایی برای جبران کمبود انرژی صادراتی روسیه راهکارهای مختلفی را در پیش گرفته اند.
به گزارش عصرایران به نقل از سی ان ان، در حالی که نورپردازی های شبانه در بسیاری از بناهای تاریخی و گردشگری شهرهای اروپایی، به ویژه در برلین آلمان خاموش است، این راهکار در حال تسری به بسیاری دیگر از شهرهای اروپایی است.
شهرهای اروپا در اوج فصل گرما برای کاهش مصرف برق خاموش می شود و همزمان اروپایی ها نگرانند که با آغاز فصل پاییز و سرما حتی در گرم کردن خانه ها با مشکل جدی مواجه باشد.
بسیاری از کشورهای اروپایی راهکارهایی را برای غلبه بر مشکل کمبود انرژی در پیش رفته اند و توصیه هایی را به شهروندان برای صرفه جویی در مصرف انرژی اعلام می کنند.
در آخرین نمونه از این دست توصیه ها، "پدرو سانچز" نخست وزیر اسپانیا برای صرفه جویی در مصرف انرژی از کارمندان خواست بدون زدن کراوات به محل کار خود بروند تا به صرفه جویی در مصرف انرژی در بخش های دولتی و خصوصی کمک کنند.
سانچز در یک نشست خبری در حالی که خود نیز کراوات نزده بود، گفت: خود او نیز کراوات نمی زند و شهروندان از همین طریق هم می توانند در مصرف انرژی صرفه جویی کنند."
او گفت که با نزدن کراوات در سر کار نیاز به تهویه هوا کمتر احساس می شود و از همین رو در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
در اسپانیا که حدود یک ماه است با موج گرمای بی سابقه 40 درجه و حتی بیشتر دست و پنجه نرم می کند، از شهروندان خواسته شده برای کاهش مصرف برق از سیستم های تهویه هوا کمتر استفاده کنند.
چراغ ها در اتریش خاموش می شوند
کشور اتریش نیز همانند آلمان، برای اولین بار با کاهش نور روشنایی عمومی سطح شهرها، سیاست های صرفه جویی در مصرف انرژی را آغاز کرده است.
در حالی که نورپردازی شبانه مکان های تاریخی در شهر "لینز" متوقف شده است، برنامه های مشابهی برای شهر سالزبورگ نیز در حال انجام است. چراغهای ساختمانهای عمومی، جاذبههای گردشگری و پارکینگها نیز در شب خاموش میمانند.
برنامههای مشابهی در بلژیک و فرانسه هم وجود دارد، در حالی که آلمان آماده میشود تا عمر فعالیت 3 نیروگاه هستهای خود را که قصد داشت تا پایان امسال تعطیل کند، افزایش دهد؛ در اقدامی مشابه دولت امانوئل ماکرون در فرانسه نیز دستور کار مشابهی را برای نیروگاه های هسته ای در پیش گرفته است.
آماده شدن برای زمستان سیاه در اروپا
"ولادیمیر پوتین" رییس فدراسیون روسیه در تلاش است تا اروپا را با سلاح انرژی به زمین بکوبد.
اروپا که به طور معمول 40 درصد از گاز طبیعی خود را از روسیه تامین می کند، طی هفته ها و ماه های گذشته به دلیل بستن شیر گاز توسط مسکو یا بستن کامل آن به روی برخی کشورها، با کمبود انرژی مواجه شده است.
به عنوان مثال اخیرا جریان گاز طبیعی از روسیه به آلمان به 20 درصد کاهش یافته است. در حالی که کشورهای اروپایی در تلاش برای جبران کسری انرژی از کشورهای مختلف هستند، همزمان در تلاشند با صرفه جویی در مصرف انرژی انبارهای ذخیره انرژی خود را برای زمستان پُر کنند.
روسیه صادرات گاز طبیعی به لتونی را قطع کرد
شرکت "گازپروم" روسیه دیروز اعلام کرد که صادرات گاز طبیعی به لتونی را به دلیل نقض توافقنامه واردات گاز این کشور از روسیه، متوقف کرده است.
گازپروم مشخص نکرده که این تخلف چه بوده است.
روسیه از کشورهای "غیر دوست" خواسته که هزینه واردات گاز طبیعی را به واحد پول روسیه یعنی "روبل" بپردازند و گاز کشورهایی مانند هلند، لهستان و بلغارستان را که این قانون را رعایت نکردند، قطع کرده است.
روسیه همچنین به بهانه خرابی توربین که به دلیل تحریم قابل تعمیر نبود، جریان گاز طبیعی از خط لوله "نورد استریم 1 " به آلمان را در ابتدای هفته به 20 درصد کاهش داد.
با این حال به دلیل افزایش قیمت انرژی تغییر چندانی در درآمدهای حاصل روسیه از صادرات انرژی به اروپا حاصل نشده است و در این میان به گمان بسیاری از ناظران از تشدید جنگ سرد بین آمریکا و روسیه بر سر جنگ اوکراین، این غالبا کشورهای اروپایی هستند که از چند جبهه خسارت می بینند.
تماشاخانه