شنبه 8 اردیبهشت 1403

شهید باکری درباره شهید یاغچیان چه گفت؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
شهید باکری درباره شهید یاغچیان چه گفت؟

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، مرتضی یاغچیان در تیر 1335 در تبریز به دنیا آمد. وی پس از پایان دوره دبیرستان، در سال 1356 به خدمت سربازی رفت و دوره آموزشی‌اش را در پادگان جلدیان گذراند. سپس برای ادامه خدمت به شهرهای سوسنگرد، بستان و چند پاسگاه مرزی دیگر اعزام شد، اما با شکل‌گیری حرکت‌های مردمی، آغاز نهضت اسلامی و فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر فرار سربازها از پادگان‌ها، از محل خدمتش گریخت تا دوشادوش مردم علیه رژیم پهلوی مبارزه کند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، او از اولین افرادی بود که به عضویت سپاه تبریز درآمد و مسئولیت‌های مهمی به عهده گرفت. همچنین در پایان دادن به غائله حزب خلق مسلمان در تبریز نقش مؤثری ایفا کرد. با شروع جنگ در 31 شهریور 1359 نیز راهی جبهه‌های نبرد در خوزستان شد. این در حالی بود که پیش از آن دوره آموزش چتربازی و عملیات هوابرد را در شیراز گذرانده بود.

حماسه‌آفرینی یاغچیان درنبرد ثامن‌الائمه

چندی بعد مسئولیت عملیات سپاه مراغه به او سپرده شد، ولی این مسئولیت را واگذار کرد و دوباره به جبهه‌های جنوب بازگشت. مرتضی یاغچیان درنبرد ثامن‌الائمه حماسه‌آفرینی کرد، در عملیات طریق‌القدس نیز مسئول محور، در عملیات بیت‌المقدس فرماندهی یکی از محورهای تیپ عاشورا و در عملیات رمضان هم معاون فرمانده تیپ عاشورا بود.

همچنین قبل از عملیات والفجر مقدماتی که تیپ به لشکر 31 عاشورا ارتقا یافت، فرماندهی تیپ یک لشکر را بر عهده گرفت. در عملیات‌های والفجر 1، والفجر 2، والفجر 4 و خیبر نیز او و حمید باکری هردو جانشین فرمانده لشکر 31 عاشورا بودند. در عملیات خیبر (1362) بعد از شهادت حمید باکری، فرماندهی مقاومت در پل شحیطاط که تنها راه نفوذ عراقی‌ها به جزایر مجنون بود، به او واگذار شد.

شهید مرتضی یاغچیان

پیکرش بعد از 13 سال پیدا شد

مرتضی یاغچیان که در طول این چهار سال، بارها براثر اصابت تیر و ترکش‌های دشمن، زخمی و روانه بیمارستان شده بود، سرانجام در تاریخ 7 بهمن 1362، در این عملیات، درحالی‌که جراحت‌های شدیدی برداشته بود؛ به وصال معبود رسید، اما پیکر مطهرش در منطقه دشمن باقی ماند، تا این‌که پس از 13 سال، در سال 1375 گروه‌های تفحص شهدا، آثاری از وی کشف کردند و در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز، به خاک سپردند.

نهایت آرزویم شهادت است

مرتضی یاغچیان همواره می‌گفت: افتخار می‌کنم که به جبهه آمده‌ام تا دین خود را به اسلام ادا کنم و نهایت آرزویم شهادت است. جبهه‌ها منزلگاه انسان‌های دلباخته است که شیفته شهادت و عاشق وصال‌اند.

همچنین در مناجات‌هایش با خداوند می‌گفت: بهتر از جانم چیزی ندارم که تقدیم کنم، چراکه آن‌هم به تو تعلق دارد.

من باید بمانم و این سنگر را حفظ کنم

مهدی باکری نیز درباره او چنین می‌گفت: این برادر؛ مرتضی یاغچیان، سه دفعه در عملیات خیبر مجروح شد. درحالی‌که در سه جا و سه بار مجروح شده بود، درصحنه عملیات باقی ماند و عاقبت هم شهید شد. جراحت‌هایی که توانش را گرفته بودند و قادر نبود مثل زمانی که سالم بود، درصحنه فعالیت کند و هرچه قدر به او اصرار می‌کردیم به عقب بیاید و مداوا کند؛ قبول نمی‌کرد و می‌گفت: من باید بمانم و این سنگر را حفظ کنم.

منبع:

معبودی، جلال، اطلس لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید دفاع مقدس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مهدی باکری حمید باکری مرتضی یاغچیان عملیات خیبر این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
شهید باکری درباره شهید یاغچیان چه گفت؟ 2
شهید باکری درباره شهید یاغچیان چه گفت؟ 3
شهید باکری درباره شهید یاغچیان چه گفت؟ 4