شولتس به سیم آخر زد / نتانیاهو را بازداشت می کنم!
اقتصادنیوز: دولت آلمان اعلام کرده در صورت صدور حکم از سوی دیوان بینالمللی کیفری علیه نخستوزیر اسرائیل برلین او را بازداشت خواهد کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، یک سخنگوی «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان روز پنجشنبه گفته چنانچه دیوان بینالمللی کیفری اقدام به صدور قرار بازداشت برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل کند او در صورت پا گذاشتن به خاک آلمان بازداشت خواهد شد. پیش از این وزارت خارجه آلمان از احتمال تصمیم این دیوان مستقر در لاهه برای صدور قرار بازداشت علیه مقامهای اسرائیل ابراز نگرانی کرده بود. با وجود این، «استفن هبراشتبایت»، امروز پنجشنبه در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا آلمان در صورت صدور قرار بازداشت علیه نتانیاهو اقدام به بازداشت او خواهد کرد گفت: «البته.» او اضافه کرد برلین به قوانین دیوان بینالمللی دادگستری پایبند خواهد بود. هبراشتبایت علاوه بر این تأکید کرد که آلمان یکی از حامیان «اساسی» دیوان بینالمللی کیفری است. دیوان بینالمللی کیفری که مستقر در شهر «لاهه» هلند است وظیفه رسیدگی به جرایم نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایتهای جنگی را به عهده دارد. این داداگاه از سال 2021 در حال تحقیق درباره احتمال وقوع جنایتهای جنگی توسط ارتش اسرائیل و گروههای فلسطینی است. گفته میشود «عملیات 7 اکتبر» (عملیات طوفانالاقصی) و جنگ غزه نیز اکنون به دامنه موضوعات مورد تحقیق توسط دیوان بینالمللی دادگستری اضافه شده است. روز دوشنبه دادستان اصلی دیوان بینالمللی کیفری خواستار بازداشت سران اسرائیل و حماس از جمله «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل به دلیل وقایع جنگ غزه شد. با آنکه نتانیاهو و «یو آو گالانت»، وزیر جنگ اسرائیل با خطر دستگیری فوری روبرو نیستند صدور قرار بازداشت برای آنها از سوی دادستان اصلی این دیوان ضربهای نمادین دیگری به اسرائیل است که منزوی شدن این رژیم در جهان به دلیل جنگ غزه را نشان میدهد.
خبر مرتبط نهیب شولتس به صهیونیستها / نباید به رفح حمله کنید / به قوانین بین المللی احترام بگذارید!اقتصادنیوز: شولتس بار دیگر به اسرائیل تاکید کرد تا از انجام یک تهاجم نظامی گسترده زمینی علیه رفح در جنوب غزه اجتناب کند.
مخالفت شدید آمریکا
«کریم خان»، دادستان اصلی دیوان بینالمللی کیفری مقامهای اسرائیل و حماس را به ارتکاب جنایتهای جنگی متهم کرده است. این تصمیم مخالفت جریانهای حاکمیتی در آمریکا را به دنبال داشته است. چند روز پیش «مایک جانسون»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قضات دیوان بینالمللی کیفری را به تحریم تهدید کرد. او تصمیم دیوان بینالمللی کیفری مستقر در لاهه را «بیاساس و غیرقانونی» توصیف کرده و خواستار «محکومیت جهانی» آن شده بود. جانسون در بیانیهای گفته بود: «دیوان بینالمللی کیفری هیچ مرجعیتی در خصوص اسرائیل یا ایالات متحده ندارد و تصمیم بیاساس و غیرقانونی امروز بایستی با محکومیت جهانی مواجه شود.» بیش از 35 هزار فلسطینی تا کنون در حملات رژیم اسرائیل به غزه جانشان را از دست دادهاند. گزارشهای حقوق بشری در مدت 7 ماهی که از جنگ میگذرد نشان میدهند ارتش اسرائیل از روشهای ضدانسانی مانند حمله به کاروانهای امدادرسان، محاصره کامل نوار غزه، قطع آب و برق و.... برای تحمیل بیشترین رنج به فلسطینیهای ساکن در غزه استفاده کردهاند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور هم تصمیم دیوان بینالمللی کیفری برای صدور قرار بازداشت علیه مقامهای ارشد اسرائیل را محکوم کردهاند. بایدن در بیانیهای روز دوشنبه این تصمیم را «زننده» توصیف کرده و مدعی شده که هیچ نوع «همسانی» بین اقدامات اسرائیل و حماس وجود ندارد. او همچنین تأکید کرده که ایالات متحده آمریکا در برابر «تهدیدها علیه امنیت اسرائیل» در کنار این رژیم میایستد. آنتونی بلینکن هم در بیانیهای مشابه تصمیم این دادگاه برای معادل فرض کردن اقدام حماس و اسرائیل را «شرمآور» توصیف کرد. خبر مرتبط واکنش شولتس به حملات خشونتبار علیه سیاستمداران آلمانیاقتصادنیوز: صدراعظم آلمان در پیامی حمله به سیاستمداران این کشور از جمله متحد وی در حزب سوسیال دموکرات را بزدلانه توصیف کرد.