شنبه 3 آذر 1403

صاحب‌نظر روس: پاسخ به اقدام تروریستی اسرائیل حق جمهوری اسلامی ایران است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
صاحب‌نظر روس: پاسخ به اقدام تروریستی اسرائیل حق جمهوری اسلامی ایران است

نماینده دومای دولتی (مجلس سفلی) و مدیر مؤسسه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری سفارت ایران در دمشق گفت: این اقدام تروریستی نه تنها باید محکوم شود، بلکه باید پاسخ داده شود؛ البته اینکه چگونه و چه زمانی پاسخ داده شود، حق و انتخاب جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش ایرنا، کنستانتین زاتولین شامگاه پنجشنبه در دومین کنفرانس علمی - عملی بین‌المللی «همکاری ایران و روسیه در جهان در حال تغییر» در مسکو افزود: متوجه نمی‌شویم که تصمیم حمله اسرائیل به کنسولگری چگونه اتخاذ شد که در نتیجه این حمله،‌شهروندان و افسران و ژنرال‌های ایرانی جان باختند. وی اظهار داشت: آنها تلاش دارند که ایران را وارد عرصه عملیات نظامی کنند، با این محاسبه که آمریکا و غرب از سوی دیگر نیز وارد این درگیری شوند.

اسرائیل به دنبال نابودی کامل فلسطین است معاون اول کمیته دومای دولتی فدراسیون روسیه در امور کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و همگرایی اوراسیا همچنین با ابراز نگرانی نسبت به وقایع خاورمیانه گفت: اسرائیل در حال ادامه عملیات نظامی خود در فلسطین است، نه تنها با این هدف که به حماس ضربه بزند بلکه قصد دارد فلسطین و غزه را به طور کامل نابود کند. زاتولین افزود: متوجه نمی‌شوم که اسرائیل چگونه می‌تواند به این مرحله برسد که میلیون‌ها نفر را آواره کند و نکته ناراحت‌کننده این است که حمایت غرب را در جنایات خود دارد.

ایران دوست خوب روسیه است مدیر مؤسسه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع روسیه در ادامه با بیان اینکه ایران، دوست خوب ما است و در این شک نداریم، اظهار داشت: در یکسال گذشته و از زمان برگزاری نخستین کنفرانس علمی روابط ایران و روسیه در جهان در حال تغییر، تحولات زیادی در مناسبات دوجانبه رخ داده است. وی در ادامه از امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان سند بسیار مهم یاد و ابراز امیدواری کرد که این موافقت‌نامه با تصویب در مجالس کشورهای طرف قرارداد هر چه سریعتر عملیاتی شود. زاتولین همچنین گفت: حجم تجارت دو جانبه ایران و روسیه در سال 2023 میلادی به چهار میلیارد دلار رسید. این نهایت کار ما نیست و کار برای توسعه مبادلات ادامه خواهد داشت. وی ادامه داد: امیدوار هستیم که موافقت‌نامه جامع همکاری‌های بلندمدت ایران و روسیه نیز در سال 2024 به امضا برسد و مناسبات دو کشور وارد مرحله جدیدی شود.

عملیات نظامی در اوکراین به روسیه تحمیل شد این نماینده دومای دولتی روسیه با اشاره به به عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین از اسفند 1400 تاکنون اظهار داشت: این عملیات به ما تحمیل شد و ما مجبور بودیم که اقدام نظامی را انجام دهیم. وی ادامه داد: آمریکا و ناتو طی سالیان گذشته، بلوک نظامی سیاسی خود را به سمت شرق سوق داده‌اند و هیچ گزینه‌ای برای ما باقی نگذاشتند که وارد خاک کشور همسایه و ملت برادر خودمان اوکراین شویم. زاتولین افزود: وضعیت کشور اوکراین که آمریکا و ناتو به دنبال تبدیل آن به یکی از پایگاه‌های خود بودند، برای ما بسیار مهم بود و امکان نداشت که به این سیاست واکنش نشان ندهیم. شاخص‌های مثبت اقتصاد روسیه با وجود تحریم این صاحب‌نظر روس در ادامه یادآور شد: در پی عملیات نظامی ویژه در اوکراین، تحریم‌های بسیار گسترده‌ای از سوی حامیان غربی این کشور علیه روسیه اتخاذ شد و تسلیحات زیادی در اختیار کی‌یف قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ایرانی‌ها به خوبی می‌دانند تحریم چیست و از فرصت تحریم برای ارتقای توانمندی داخلی استفاده کرده‌اند، گفت: از سال 2022 تحریم‌های بسیار زیادی علیه روسیه اعمال شده است. همه تحریم‌هایی که در دنیا وجود داشتند، عملا علیه فدراسیون روسیه اعمال شده‌اند اما این کشور به حیات خود ادامه می‌دهد و علاوه بر آن، تولید ناخالص این کشور در حال افزایش بوده است.

دومین کنفرانس علمی - عملی بین‌المللی همکاری ایران و روسیه در جهان در حال تغییر با حضور جمعی از صاحب‌نظران ایرانی و روس در هتل پرزیدنت مسکو برگزار شد.

این کنفرانس با همکاری مؤسسه کشورهای مستقل مشترک المنافع روسیه و مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای دومین سال پیاپی برنامه‌ریزی شده بود.

گروه‌های مقاومت فلسطین 15 مهرماه 1402 برابر با هفتم اکتبر 2023، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از 45 روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه 1402 برابر با 24 نوامبر 2023، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه 10 آذر برابر با اول دسامبر 2023، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.

اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که می تواند بحران در غزه را به فاجعه ای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاش ها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد.

قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه، سرانجام پس از نزدیک به 6 ماه جنگ در غزه روز دوشنبه به وقت محلی، 6 فروردین ماه 1403 برابر با 25 مارس 2024 در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده است با این رویکرد که زمینه آتش‌بس پایدار را فراهم کند.

منابع خبری عصر دوشنبه سیزدهم فروردین 1403 از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان نزدیک سفارت ایران در دمشق خبر دادند که بر اساس آن، ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به طور کامل تخریب شد و خودروهای مقابل آن نیز خسارت دیدند؛ جنایتی که تهران اعلام کرد بدون پاسخ نخواهد ماند و رژیم صهیونیستی از ارتکاب آن پشیمان خواهد شد.

در همین رابطه، روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای از شهادت سرداران محمدرضا زاهدی و محمدهادی حاج رحیمی و پنج تن از همراهان در جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق خبر داد.

وزیر امورخارجه کشورمان شامگاه پنجشنبه 23 فروردین 1403 اعلام کرد: در پاسخ به تماس‌های تلفنی وزیر امور خارجه آلمان، وزیر امور خارجه انگلیس و وزیر امور خارجه استرالیا ضمن تبادل‌نظر درخصوص برخی موضوعات دوجانبه، تأکید کردم که وقتی رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را نقض می‌کند و شورای امنیت نیز قادر به صدور یک بیانیه در محکومیت حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق نیست، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است.

حسین امیرعبداللهیان افزود: در ادامه به لزوم اعلام موضع صریح از سوی سه کشور مذکور در محکومیت این جنایت تروریستی رژیم اسراییل تاکید کردم و تصریح کردم که ایران به دنبال گسترش دامنه جنگ نیست، اما بازگشت امنیت پایدار در منطقه حساس غرب آسیا، به مهار رهبران جنگ‌طلب و نامتعادل رژیم صهیونیستی و توقف پایدار جنایات جنگی این رژیم علیه غزه و کرانه باختری مرتبط است.