صالحی امیری: ورزش قهرمانی بستری برای توسعه روابط فرهنگی دو ملت همسایه است / حمودی سلمان: توافق باید به توسعه دوجانبه در همه زمینهها بیانجامد
نشست خبری رئیس کمیته ملی المپیک ایران و عراق برگزار و طرفین بر همکاری های دوجانبه تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری رعد حمودی سلمان، رئیس کمیته ملی المپیک عراق و رضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک ایران بههمراه دبیران کل و خزانهداران دو کشور، ظهر امروز در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد.
در این مراسم سیدنصراله سجادی، پیمان فخری، هادی ساعی و جمعی از مسئولین کمیته ملی المپیک حضور داشتند.
صالحیامیری در ابتدای این مراسم اظهار داشت: امروز دور دوم مذاکراتمان را با این تیم داریم. 2 ماه پیش مذاکرات فشرده و مثبتی در عراق داشتیم و تفاهمنامه همکاری هم امضا شد تا در تمام حوزههای ورزش قهرمانی همکاری داشته باشیم. این تفاهمنامه با سرعت پیگیری شد و نتیجهاش طی همین هفته نهایی خواهد شد. هماکنون 10 تن از رؤسای فدراسیونهای عراقی با همتایان ملیمان در حال مذاکره هستند. برنامه جامع همکاری تعریف شده که تبادل مربی، برگزاری اردوهای مشترک، دورههای آموزشی پیشرفته نقطه عطفی در گسترش روابط ورزشی دو کشور خواهد بود. باور داریم که توسعه روابط ورزشی به توسعه روابط فرهنگی منتهی خواهد شد. برافراشتهشدن پرچم عراق باعث افتخار و غرور ماست و امیدواریم که جمعبندی نشست در روزهای آتی، سرآغازی برای همکاریهای دوجانبه شود.
رعد حمودیسلمان نیز در ادامه عنوان داشت: از رئیس کمیته ملی المپیک ایران و سفیر عراق بهخاطر استقبال شایسته متشکرم. سفرمان به ایران گام دوم پیش از امضای توافقنامه بوده و حضورمان به منزله تمایل به ادامه همکاری و هماهنگی با ایرانیها جهت استفاده از تجربیات تخصصی و اداری است. ایران تجربه خوبی در سطح آسیا و بینالمللی دارد و روابط خاص بین عراق و ایران هم مزید بر علت خواهد بود. بایستی نتایج بسیار خوبی در این زمینه مشترک کسب شود؛ به ویژه با توجه به احساس و تمایل صادقانهای که از سوی صالحیامیری برای توسعه و تحکیم ورزش در عراق حس شده.
سفیر عراق هم در این نشست گفت: با توجه به این که مرزهای ایران و عراق به 1500 کیلومتر میرسد و روابط اقتصادی، تجاری، سیاسی و اجتماعی بین دو حکومت و این که هر دو کشور به دنبال ارتقای آن هستند و نگاه همه به این کشورهاست، به دنبال افزایش روابط ورزشی هستیم. رعد حمودیسلمان هم یکی از اسطورههای ورزش عراق است و میخواهیم دیدگاههایمان را به هم نزدیک کرده و روابطمان را به بالاترین سطح برسانیم.
در ادامه رئیس کمیته ملی المپیک عراق گفت: تفاهمی بین طرفین صورت گرفته و پروتکلها لزوم این امور را انجام میداد، وگرنه روابط بسیار خوبی با صالحی امیری داریم. همکاری حقیقی بین دو کشور وجود دارد و برپایه اردوهای مشترک در حال انجام است. تجارب تخصصی را از این طریق با هم تبادل میکنیم تا به توسعه ورزش کمک کنیم. صالحی امیری روابط مربیان دو کشور را تسهیل کردهاند و با توجه به افزایش همکاری ورزشی و حضور 12 رئیس فدراسیون عراقی در ایران، امیدواریم که آینده ورزش عراق درست باشد.
وی درباره اردوی مشترک تیم ملی کشتی آزاد ایران در عراق تصریح داشت: این اردو باعث شد هماهنگیها و تفاهم بهوجود بیاید. از این اتفاقها خیلی خوشحالیم و تیم بسیار مشهور کشتی ایران، دستاوردهای مهمی را برایمان خواهد آورد.
حمودیسلمان در مورد خدمات متقابل با ورزش ایران بیان کرد: فقط این 12 فدراسیون از تفاهم استفاده نمیکنند یا اینکه تفاهمنامه بر ورزش خاصی متمرکز شده باشد؛ فقط این نیست که ما از تجربیات و تاسیسات ایران استفاده کنیم، توافق باید به توسعه دوجانبه در همه زمینهها بیانجامد. تمایل به تعامل و هماهنگی و ایجاد چشماندازهای جدید برای توسعه ورزش در عراق وجود دارد.
او پیرامون عدم حضور زنان در هیات همراه سفر به ایران گفت: درست است که زنان در این هیات نیستند اما شرایط در عراق باعث این اتفاق شد. قواعدی که در IOC داریم، ناظر به برابری جنسیتی در همه ابعاد است و ما طرفدار توسعه ورزش بانوان هستیم. بهدنبال ایجاد عدالت و برابری جنسیتی هستیم و اولین مرحله این هم، تغییر قانون کمیته ملی المپیک عراق بوده. امیدواریم حضور زنان را بیش از پیش داشته باشیم و زنان هم 30 درصد در این زمینهها حضور یابند. در فدراسیونهای ملی خودمان هم باید توسعه ورزش زنان را داشته باشیم.
در ادامه رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ایران تاکید داشت: اراده دو ملت، دو دولت و دو کمیته بر توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، گردشگری، اجتماعی و مخصوصا ورزشیست. علاقه ملت ایران به ملت عراق و به عتبات عالیات بر کسی پوشیده نیست؛ متقابلا ابراز علاقه برادران عراقی به مردم ایران جای تقدیر دارد. ورزش قهرمانی بستری برای توسعه روابط فرهنگی دو ملت همسایه است و ما با آقای رعدحمودی تصمیم گرفتیم تا حداکثر ظرفیت ممکن را برای توسعه ورزش قهرمانی لحاظ کنیم. پس از امضای تفاهمنامه در بغداد، در هفته جاری با حضور هیات بلندپایه تصمیم گرفته شده تا تمام فدراسیونهای ایرانی با فدراسیونهای متناظر عراقی تفاهمنامهای امضا کنند.
وی افزود: هماکنون رؤسای فدراسیونهای جودو، کشتی، قایقرانی، کاراته، شمشیربازی، تنیسرویمیز، وزنهبرداری، دوومیدانی، بسکتبال و چند رشته دیگر در تهران هستند. 3 توافق اصلی داشتیم و چند توافق فرعی؛ اولین آن درباره تبادل مربیان در رشتههای موردنیاز عراقیهاست، دومین هم برگزاری اردوهای مشترک در دو کشور با عنایت به رویدادهای آتی که 3 رویداد مهم کشورهای اسلامی، بازیهای آسیایی و جوانان برای درخشش به همکاری دوجانبه نیاز دارد. توافق سوم برگزاری دورههای پیشرفته آموزشی و ورزشی است. امیدواریم که این توافق و تفاهم نقطه عطفی در توسعه روابط مذکور بین دو ملت باشد. درخشش قهرمانان ایرانی و عراقی در عرصههای جهانی باعث خشنودی دو ملت خواهد شد. امیدواریم که در آیندهای نزدیک، نتایج این توافق به ملتها منعکس شود.
انتهای پیام /