صعود شکننده بورس؟

دنیای اقتصاد آنلاین: حرکت بورس در مسیر صعودی به دومین روز خود رسید این در حالی است که رصد ارزش معاملات به ثبت رسیده در این روزها نشان میدهد؛ بازار سهام با فقدان تقاضا دست و پنجه نرم میکند. به طوریکه بازار در کلیت خود با فقدان تقاضا مواجه است و عملا تحرک چندانی در بازار به چشم نمیخورد. شانزده روز معاملاتی متوالی است که بازار با خروج پول حقیقی همراه شده و در این شانزده روز، حدود 40 هزار...
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در روز یکشنبه با رشد شاخص کل و افت شاخص هموزن همراه شد. این موضوع باعث شد تا شاخص کل مجددا کانال 2 میلیون و 700 هزار واحدی را پس بگیرد؛ بازدهی این شاخص از ابتدای سال، همچنان در محدوده منفی قرار دارد. در معاملات امروز، شاخص کل بورس با رشد 1.12 درصدی همراه شد و به سطح 2 میلیون و 707 هزار واحدی رسید. اما شاخص هموزن، 0.05 از ارتفاع خود را از دست داد و تا سطح 829 هزار واحدی عقبنشینی کرد. همچنین در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با رشد 0.24 درصدی همراه شد. از سویی در پایان معاملات امروز بازار سهام، 7 هزار و 531 میلیارد تومان سهام، حق تقدم و واحد صندوق سهامی میان خریداران و فروشندگان دست به دست شد. همچنین هزار و 393 میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد. در پایان معاملات امروز نیز، 53 درصد از نمادها در محدوده مثبت و 47 درصد از نمادها نیز در محدوده سرخ تابلوی معاملات کار خود را به اتمام رساندند. همچنین مجموع صفهای فروش در کل بازار، رقم 2 هزار و 417 میلیارد تومان را نشان میداد.
افزایش قیمت دلار
در معاملات امروز دلار در بازار آزاد نسبت به روز گذشته با رشد قیمتی همراه شده است. دلار در معاملات شب گذشته در سطح 87 هزار و 150 تومان بسته شد؛ اما صبح امروز دلار در کانال 87 هزار و 500 تومان آغاز به کار کرد. در ادامه دلار آزاد با رشد قیمتی همراه و وارد کانال 88 هزار تومان شد. این موضوع موجبات رشد قیمتها در بازار طلا و سکه را فراهم کرد؛ هر گرم طلای 18 عیار، مجددا به سطح 7 میلیون تومان رسید. صندوقهای طلا نیز معاملات روز جاری خود را در محدوده مثبت آغاز کردند.
فقر تقاضا در بورس
رصد ارزش معاملات به ثبت رسیده در معاملات این روزهای بورس تهران نشان میدهد که بازار با فقدان تقاضا دست و پنجه نرم میکند. ارزش معاملات در سطوح کمتر از 10 همت قرار دارد و عملا در بازار تحرک چندانی به چشم نمیخورد. افزون بر این، خروج پول مستمر حقیقی از بازار نیز همچنان ادامهدار است؛ شانزده روز معاملاتی متوالی است که بازار با خروج پول حقیقی همراه میشود و در این شانزده روز، حدود 40 هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. بعد از جنگ 12 روزهای که میان ایران و رژیم صهیونیستی در گرفت؛ سرمایههای خرد، مسیر خروج از تالار شیشهای را در پیش گرفتهاند. مهمترین دلیل خروج پول از گردونه معاملات سهام نیز، عدم امیدواری به تداوم رشد قیمت سهام در کوتاهمدت و ترس از عدم نقدشوندگی سهام در صورت بروز مجدد ریسکهای پیرامونی است. در واقع، سرمایهگذاران حقیقی در مقطع کنونی ترجیح دادهاند تا سرمایه تحت تملک خود را از سهام که یک دارایی ریسکی است خارج کنند. در زمانهایی که اوضاع از حالت متعادل و عادی خارج میشود؛ معمولا سرمایهگذاران اقدام به فروش ریسکیترین بخش از پرتفوی معاملاتی خود میکنند و در این مقطع نیز سهام در اولویت فروش قرار گرفته است.
