صفحه نو، استاد حسین علیزاده و مجتبا میرتهماسب؛ دارم امیدی...
شخصیت و جایگاه والا استاد حسین علیزاده در موسیقی ایران بر کسی پوشیده نیست ولی آنچه هیجان انگیزتر است به ثمر نشستن این مجموعه مستر کلاسهای صفحه نو مجتبا میرتهماسب است.
عصر ایران؛ کاوه معینفر - این روزها اخبار اتفاقات به جانمان افتاده است: گرانی و ارزانی دلار، اخبار تورم و اجاره خانه، خداحافظی وریا غفوری از فوتبال، خداحافظی هنگامه قاضیانی از بازیگری، تمدید دوباره حکم تهیه کننده گاندو برای دبیری جشنواره فیلم فجر دقیقا یک روز بعد از اینکه به عنوان سمت مشاور وزیر ارشاد هم حکم گرفت، عروسی رضا گلزار همراه با خودکشی علاقمندانش و... زمزمه مینی توافق بین ایران و آمریکا، ادامه جنگ در اوکراین و...
حال خبری که بر جان و دل مینشیند: مستر کلاس استاد حسین علیزاده در اولین دوره مستر کلاسهای «صفحهنو» منتشر شده و به صورت رایگان قابل دیدن است.
اگر نوازنده یا اهل موسیقی هستید که دیگر خود بهتر از من میدانید ولی حتی اگر اندکی هم به موسیقی علاقمند باشید شور و شعف من از این خبر را وقتی درک میکنید که چند قسمت از برنامه مستر کلاس استاد علیزاده را ببینید.
شخصیت و جایگاه والا استاد حسین علیزاده در موسیقی ایران بر کسی پوشیده نیست ولی آنچه برای من هیجان انگیزتر است به ثمر نشستن این مجموعه مستر کلاسهای صفحه نو است.
تا نبیند باورتان نمیشود که چه اتفاق بزرگی رقم خورده است، اگر کسی حتی یک ویدئو 1 دقیقهای هم ساخته باشد با دیدن این مجموعه صفحه نو درک میکند که چه زحمت و تلاشی برای ساخت آن کشیده شده است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلیآغاز صفحه نو
مجتبا میرتهماسب، تهیهکننده، طراح و کارگردان «صفحه نو» در صفحه شخصی خود در اینستاگرام درباره چگونگی شکل گرفتن این مجموعه نوشته است:
«اوایل اسفند ماه 98 به دلیل پاندمی ناشناختهی کرونا، سفری را نیمه رها کردم و به تهران برگشتم.
در آن زمان که جهان در گیجی و بهت و قرنطینه بود و من هم؛ دو ایده داشتم: فیلمنامهای ناتمام را تمام کنم و نمنمک شرایط ساخت یک فیلم بلند سینمایی را مهیا کنم یا ایدهی قدیمیتری را در ادامهی کارستان و اینبار در حوزهی آموزش دنبال کنم.
همان حوالی، با معرفی یک دوست با سایت مسترکلاس و تولیدات آن آشنا شدم که شعارش این بود. «از بهترینها بیاموزید» پیشنهاد همکاری و مشارکت در تولید هم از سمت او مطرح شد.
اردیبهشت 99 ایدهی دوم چربید؛ قرنطینه ادامه داشت و اینترنت تنها راه جدی وصل به مخاطب شد. بهاضافه اینکه راهانداختن مسترکلاسهای ایرانی در آن زمانِ منحوس، تعداد زیادی از بچههای دفتر و اهالی سینما را هم درگیر کار میکرد. مردادماه 99 دو تای اول از این مجموعه فیلمبرداری شد و همزمان با تدوین، تلاش من برای پیدا کردن پخشکننده شروع شد.
اسفندماه 99 که بالاخره با یکی از پلتفرمهای اصلی داخل کشور قرارداد پخش بستم، دو مسترکلاس دیگر هم آماده شده بود. قرار بود از اردیبهشت 1400 پخش سری هفتتایی اول آغاز شود، پس پرفشار کار تولید را ادامه دادیم و تا شهریور آن سال به تولید هفت مسترکلاس رسیدیم.
ولی آن پلتفرم نابخرد نهتنها پخش را شروع نکرد، بلکه مرا و مسترکلاسها را در دستانداز.......... انداخت که................. و... (قصهی پر آه و اشکیست که سه سال از عمر من و این مجموعه بابت آن به گروگان گرفته شد؛ به وقتش خواهم نوشت).
حالا سری هفتتایی اول از مسترکلاسهای صفحهنو به همت تماشاخونه و بهصورت رایگان به پخش نزدیک شده است. مدیون اساتید بیبدیلی هستم که منت بر من گذاشتند و همراهی با این ایده را پذیرفتند و قدردان گروهی بینظیر در تولید این مجموعه هستم که در جای خود از تکتکشان و از توانایی و مسئولیت پذیریشان خواهم گفت.
اگر عمری باقی باشد و اگر شرایط این مرز پرگهر اجازه دهد! تلاش میکنیم گنجینهای از دانش، روش و منشِ استادان برجستهی فارسیزبان را در صفحهنو گرد آوریم و در داخل و خارج کشور عرضه کنیم.»
صدا و تصویر زیبا
شخصا چند نمونه از مستر کلاسهای خارجی تولید شده از این قسم را دیدهام و به جرات میگویم که مجموعه "صفحه نو" میرتهماسب نه تنها از آن ها کم ندارد بلکه حتی یک سر و گردن بالاتر است.
فضا سازی مرتبط با موضوع، جهان صدا و تصویری خلق شده برای کل مجموعه از گفتگوها تا فاصلهگذاریهای گرافیکی، استفاده از عکس، فیلم آرشیوی و... همه و همه با نهایت دقت و وسواس انجام شده است و بسیار خوش نشسته است در محصول نهایی که مخاطب میبیند.
برای اینکه بتوانید ادعایم را محک بزنید مستر کلاس فیلمنامه نویسی آرون سورکین چون و یا شاندا رایمز را ببینید یا بساری نمونههای دیگر که با یک جستجوی ساده در گوگل یا... میتوانید آنها را پیدا کنید.
در معرفی صفحه نو آمده است که: «صفحهنو» (New Page) یک مسترکلاس ویدئویی است که در آن استادان متخصص و صاحب سبک ایرانی در حوزههای مختلف، تجربیات، دانش، منش و روش حرفهای خود را در ساختاری مستند_آموزشی بهطور اختصاصی در پلتفرم «تماشاخونه» ارائه میکنند.
تاکنون مسترکلاسهای «موسیقی» با حسین علیزاده، «کارگردانی سینما» با رخشان بنی اعتماد، «کودک و طبیعت» با عبدالحسین وهابزاده، «کارگردانی تئاتر» با علی رفیعی، «بازیگری» با فاطمه معتمدآریا، «قصهنویسی» با هوشنگ مرادی کرمانی و «عکاسی مستند» با نصرالله کسرائیان را آماده نمایش دارد.
مخاطبان میتوانند این برنامه را هر هفته، به صورت سریالی با همه محتوای دورهها و تفکیک موضوعی، به طور رایگان و اختصاصی درپلتفرم «تماشاخونه» ببینند مدت زمان هر برنامه بین 4 تا 6 ساعت است.»
در اولین دوره آموزشیِ این مجموعه، حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده تار و سهتار، ردیفدان و پژوهشگر موسیقی ایران از تجربیات خود در عرصه موسیقی سخن گفته است.
او در «صفحهنو» چگونگی آموزش موسیقی، انتخاب ساز، نوازندگی، بداههنوازی، گروهنوازی و آداب آن، اجرای صحنه، پیوند شعر و موسیقی، آهنگسازی، موسیقی سازی و موسیقی آوازی، آهنگسازی برای فیلم، تنظیم موسیقی و بسیاری مباحث دیگر درباره موسیقی و موسیقیدان شدن را آموزش داده است.
واقعا به هر علاقمندی در هر کدام از این رشتهها و حتی علاقمندان به فرهنگ و هنر پیشنهاد میکنم این مجموعه را ببینید و لذتش را ببرید. اگر از اخبار به ستوه آمدهاید این مستر کلاسها را ببینید تا جان و دلتان برای ساعاتی از این جهان پر از درد و مرگ و... دور شود.
باید به مجتبا میرتهماسب و تمام هنرمندان همکار در مجموعه «کارگاه فیلم کارآ» دستمریزاد گفت. با دیدن چنین اتفاقاتی هنوز نهال امید در دلمان جان دوباره میگیرد که همه چیز از بین نرفته است.
در پایان یادی کنیم از تصنیف دلشدگان ساخته استاد علیزاده در فیلم دلشدگان مرحوم علی حاتمی که انگار بهترین توصیف برای کار مجتبا میرتهماسب و اساتیدی است که در این مجموعه با او همکاری کردهاند:
ما دلشدگان خسرو شیرین پناهیم ما کشته ی آن مهرخ خورشید کلاهیم ما از دو جهان غیر تو ای عشق نخواهیم صد شور نهان با ما، تاب و تب جان با ما در این سر بی سامان، غمهای جهان با ما با ساز و نی، با جام می، با یاد وی شوری دگر اندازیم، در میکده ی جان جمع مستان غزل خوانیم همه مستان سر اندازیم، سر افرازیم جز این هنر ندانیم، که هر چه می توانیم غم از دلها بر اندازیم، بر اندازیم...
تماشاخانه