صفر تا صد واردات خودرو گذر موقت از دبی / شرایط و هزینه 1404

- فهرست محتوا
- واردات خودرو گذر موقت با شرکت فقیهی تریدینگ
- پلاک گذر موقت چیست؟
- انواع مجوز پلاک گذر موقت
- نکات مهم درباره انواع پلاک های گذر موقت
- شرایط برخورداری از پلاک گذر موقت چیست؟
- مدارک لازم جهت دریافت پلاک گذر موقت
- هزینه واردات خودرو گذر موقت از دبی در سال 1404 چقدر است؟
- نکات مهم درباره واردات خودرو گذر موقت از دبی
- مدت زمان تردد خودرو های گذر موقت
- تفاوت پلاک گذر موقت و منطقه آزاد چیست؟
- سخن پایانی
بسیاری از شما عزیزان به دنبال واردات خودرو گذر موقت از دبی و اطلاع از شرایط و هزینه آن در سال 1404 هستید، زیرا بسیاری از خودروهای تولید شده توسط کمپانی های خارجی معتبر در بازار داخلی وجود ندارند اما می توان با شرایطی خاص آن ها را وارد کرد. با توجه به قوانین، امکان استفاده موقت از خودروهای خارجی با یک مجوز خاص وجود دارد که این مجوز تحت عنوان پلاک های گذر موقت شناخته می شوند.
واردات خودرو گذر موقت با شرکت فقیهی تریدینگ
شرکت بازرگانی فقیهی تریدینگ در سال 1990 با هدف ارائه خدمات تخصصی ترخیص کالا از گمرک، بازرگانی خارجی و حمل و نقل بینالمللی تاسیس شده است، در حاضر با بیش از 30 سال سابقه میتوان خدمت مورد نیاز تجار عزیز ایرانی را با هزینه منطقی، سرعت و دقت بالا ارائه دهد؛ همچنین آماده هستیم تا در خصوص پرسش های شما درباره واردات خودرو گذر موقت، قوانین، روش ها و هزینه های آن به شما مشاوره دهیم.
پلاک گذر موقت چیست؟
پلاک گذر موقت یک مجوز رسمی است که به افرادی که در خارج از کشور صاحب خودرو هستند، یا این که به دنبال خرید خودروهایی هستند که هنوز مراحل پلاک گذاری ملی را در واردات خودرو طی نکرده اند، این امکان می دهد تا به صورت کاملا قانونی با یک پلاک خاص در ایران رانندگی کنند. از جمله نکاتی که باید درباره مجوز پلاک گذر موقت بدانید، به شرح زیر است:
- پلاک های گذر موقت برای خودروهایی با اهداف خاص مانند خودروهای نمایشگاهی، خودروهای وارداتی که به ثبت نرسیده اند، خودروهای اتباع خارجی و... اعطا می شود.
- پلاک های گذر موقت مدت زمان اعتبار محدودی داشته و پس از اتمام مدت زمان آن ها، باید از کشور خارج شوند.
انواع مجوز پلاک گذر موقت
باید اشاره داشت که مجوز پلاک گذر موقت برای خودروهای وارداتی و خارجی، انواع مختلفی دارد:
- خودروهای وارداتی از کشور امارات: واردات خودرو از دبی با پلاک گذر موقت مرتبط، در ایران می توانند به مدت یک ماه تردد داشته باشند و پس از آن باید از کشور خارج شوند. البته بر اساس شرایطی خاص می توانند به مدت 5 ماه نیز در کشور حضور داشته باشند.
- خودروهای وارداتی از کشور افغانستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس: این خودروها با پلاک های گذر موقت، می توانند به مدت دو ماه در ایران حضور داشته باشند و پس از آن باید از کشور خارج شوند.
- خودروهای وارداتی از سایر کشورها: این خودروها می توانند تردد سه ماهه در ایران داشته باشند و بر اساس شرایطی خاص، می توان میزان ماندگاری آن ها را تمدید کرد.
نکات مهم درباره انواع پلاک های گذر موقت
- دسته بندی پلاک های مختلف گذر موقت با اهداف بسیار مهمی از جمله نظارت بر تردد خودروهای وارداتی و خارجی در ایران مطرح شده است.
- برای هر کدام از انواع پلاک های گذر موقت، یک سری محدودیت های خاص مانند محدودیت های گمرکی تعیین شده است.
- به منظور دریافت انواع پلاک های گذر موقت، باید یک سری مدارک و اسناد معتبر به ارگان ها و سازمان های ذی ربط، ارائه داد. این اسناد شامل اسناد مالکیت، بیمه نامه، و مجوزهای گمرکی و... می باشد.
Figure 2شرایط برخورداری از پلاک گذر موقت چیست؟
شرایط برخورداری از پلاک گذر موقت چیست؟
خودروهای با پلاک گذر موقت، توسط افرادی خاص وارد کشور می شوند که این افراد به سه دسته تقسیم بندی شده که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
- سرمایه گذاران خارجی: معمولا سرمایه گذاران قصد دارند با خودروهای خود در کشورهای مختلف تردد داشته باشند و در این راستا، سرمایه گذاران می توانند در مدت زمان بیشتری با خودرو خود در کشور تردد نمایند.
- مهمانان و مسافران خارجی: برخی دیگر از افراد به عنوان توریست یا مهمان قصد دارند به ایران با خودرو خود سفر نمایند که مجوز خودروهای گذر موقت، می تواند ورود آن ها با خودرو شخصی خود به خاک ایران را آسان تر کند.
- ایرانیان مقیم خارج از کشور: برخی از ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز بنا به دلایل مختلف به دنبال ورود به خاک ایران با خودرو شخصی شان هستند که می توانند از شرایط گذر موقت استفاده کرده و در مدت زمان معین با خودرو خود در خاک ایران بمانند.
نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که در برخی از مناطق آزاد نیز افراد دارای خودروهای خارجی هستند که هنوز پلاک کلی نشده اند. این افراد نیز کمتر از افراد ذکر شده با شرایط فوق، می توانند در مناطقی غیر از مناطق آزاد تردد نمایند و البته در بخش های بعد به این موضوع کاملا اشاره می کنیم.
مدارک لازم جهت دریافت پلاک گذر موقت
رانندگانی که قصد دارند این پلاک و مجوز رسمی را دریافت نمایند، باید یک سری مدارک بسیار مهم را به مراکز پلاک گذاری راهور ارائه دهند که این مدارک به شرح زیر است:
- برخورداری از پاسپورت معتبر
- برخورداری از گواهینامه های بین المللی
- برخورداری از مدارک کامل مربوط به شناسایی خودرو
- داشتن معرفی نامه از گمرک ایران
- برخورداری از مجوز تردد در کشور
هزینه واردات خودرو گذر موقت از دبی در سال 1404 چقدر است؟
هزینه مربوط به اخذ یا دریافت پلاک گذر موقت به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- برند خودرو
- قیمت خودرو مربوطه
- قوانین و هزینه های گمرکی و...
لازم ذکر است که هزینه واردات خودرو گذر موقت از دبی از 25 تا 35 میلیون تومان می باشد. در این راستا هزینه های مربوط به بیمه نامه بین المللی نیز چیزی در حدود 5 میلیون تومان خواهد بود. از سوی دیگر هزینه های گمرک و ترخیص نیز به بیمه نامه افزوده خواهد شد و علاوه بر آن مبلغی به عنوان هزینه های مربوط به پلیس راهور است.
نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که به منظور تمدید مجوز نیز باید مبلغی را مجددا پرداخت نمایید. برای دریافت اطلاعات دقیق در خصوص هزینه واردات خودرو گذر موقت از دبی و یا سایر کشورهای جهان، به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت فرمایید؛ کارشناسان تیم فقیهی تریدینگ در زمینه واردات کالا از دبی، ترخیص کالا از گمرک و... آماده ارائه مشاوره میباشند.
نکات مهم درباره واردات خودرو گذر موقت از دبی
در صورتی که قصد واردات خودرو گذر موقت را دارید، نکات زیر در نظر بگیرید:
- واردات خودرو گذر موقت، برای افرادی که به صورت موقت در ایران اقامت دارند یا قصد سفر طولانی مدت با خودروی شخصی خود را دارند و یا در این کشور در حال سرمایه گذاری هستند، گزینه ای مطلوب است.
- از جمله مدارک بسیار مهم و البته لازم برای واردات خودرو گذر موقت از دبی می توان به برخورداری از پاسپورت معتبر، داشتن گواهی نامه بین المللی سند مالکیت اتومبیل، کارت شناسایی خودرو، برخوداری از بیمه نامه بین المللی، دفترچه کارنه دو پاساژ (در برخی موارد مورد نیاز است) و سایر مدارک مورد نیاز گمرک، اصل و کپی پاسپورت و کارت ملی فرد متقاضی، مدارک احراز هویت مالک یا مالکان نسبت به دریافت پلاک موقت، مجوز عبور از کشور، همراه داشتن معرفی نامه ای از گمرک ترخیص کننده با مهر برجسته، مدرک احزار هویت ملک برای اتباع خارجی، اشاره داشت.
همان گونه که اشاره کرده ایم، واردات خودرو گذر موقت از دبی می توانند تنها برای مدت زمان معینی در داخل کشور حضور داشته باشند و معمولا این زمان از 3 الی 5 ماه متغیر است. مگر آن که خودرو مربوط به سرمایه گذاران باشد که تا 5 سال قابلیت تمدید دارد. پس از آن که مدت زمان دوره مربوطه به پایان رسید، باید خودرو از کشور خارج گردد و تمامی مراحل بازگشت به کشور مبداء یا حرکت به مقصد دیگر انجام شود.
- یکی از مهم ترین شروطی که باید افراد از آن برخوردار باشند، ضمانت نامه بانکی می باشد. در واقع به منظور واردات خودرو با مجوز و پلاک گذر موقت، لازم است ضمانت بانکی به ارزش خودرو ارائه گردد.
- مدت زمان مجاز تردد خودروهای گذر موقت، بسته به نوع خودرو و شرایط واردات، متفاوت است و این خودروها به صورت کلی از محدودیت هایی در خصوص تردد در مناطق خاص یا فروش خودرو دارند.
- هزینه های واردات خودرو گذر موقت شامل هزینه های گمرکی، هزینه های حمل و نقل، هزینه های بیمه، هزینه های ضمانت بانکی و سایر هزینه های جانبی خواهد بود.
مدت زمان تردد خودرو های گذر موقت
مدت زمان تردد خودروهای گذر موقت با توجه به شرایط فرد متقاضی می تواند متفاوت باشد. در ادامه نکاتی را در خصوص این مدت زمان تردد بر اساس فرد درخواست کننده ارائه می دهیم:
- در صورتی فرد و یا متقاضی ورود خوردو گذر موقت از سرمایه گذاران خارجی باشد، می تواند به مدت 5 سال از مجوز تردد بهره مند گردد. این قانون برای تمامی کشورها وجود دارد.
- در صورتی که متقاضی یا درخواست کننده ایرانیان مقیم خارج از کشور باشند، می توانند از مجوز 5 ماهه تردد در ایران بهره مند شوند. شایان ذکر است که این قانون نیز برای تمامی کشورها وجود دارد.
- اگر افراد درخواست کننده مسافران غیر مقیم کشور ایران باشند، می توانند به مدت 5 ماه این مجوز را دریافت کرده و در ایران رانندگی کنند.
- نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که ساکنان منطقه آزاد نیز به مدت 1 ماه می توانند در مکان هایی غیر از مناطق آزاد در ایران، رانندگی کنند.
Figure 3تفاوت پلاک گذر موقت با پلاک منطقه آزاد
تفاوت پلاک گذر موقت و منطقه آزاد چیست؟
برای پاسخ به این سوال در ادامه ویژگی های هر پلاک را خدمت شما عزیزان شرح داده ایم:
1) پلاک منطقه آزاد:
- این نوع پلاک بر روی خودروهای وارداتی به مناطق آزاد کشور نصب می شوند و تنها در همین محدوده مجوز تردد دارند.
- خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد، قادر هستند تا به مدت مشخصی از محدوده ترددی خارج شده و وارد شهرهای دیگر نیز بشوند
2) پلاک گذر موقت
- خودروهای دارای پلاک گذر موقت امکان تردد در کل کشور را دارند
- پس از گذشت مدت یاد شده باید از گمرک به سرزمین اصلی خود بازگردند.
سخن پایانی
شرکت بازرگانی فقیهی تریدینگ از سال 1990 فعالیت خود را با هدف ارائه خدمات تخصصی در زمینه ترخیص کالا از گمرک، بازرگانی خارجی و حملونقل بینالمللی آغاز کرده و طی سالها با تکیه بر تجربه، تخصص و رضایت مشتریان توانسته جایگاه قابلتوجهی در بازار واردات و صادرات بهدست آورد.
این شرکت با هدف کاهش هزینهها، افزایش سرعت انجام امور و ارتقاء کیفیت خدمات، دفاتر فعالی در ایران، دبی، عمان، قطر و ترکیه تأسیس کرده و آماده ارائه خدمات گسترده به تجار گرامی در طیف وسیعی از کالاهاست. رعایت دقیق موازین قانونی، حذف هزینههای اضافی و پاسخگویی سریع، بخشی از تعهد ما در مسیر تسهیل فرآیندهای تجاری شماست.

