یک‌شنبه 4 آذر 1403

ضرورت توجه جامعه دانشگاهی به نهج‌البلاغه / جزئیات برگزاری جشنواره ملی رسا

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ضرورت توجه جامعه دانشگاهی به نهج‌البلاغه / جزئیات برگزاری جشنواره ملی رسا

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در نشست خبری جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان) که امروز در دفتر مرکز نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد به تشریح جزییات برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: ار بین مجموعه آثار به جا مانده از اهل بیت هیچ اثری از منظر موضوعات به جامعیت نهج‌البلاغه نیست. در واقع نهج‌البلاغه شامل خطبه‌ها، نامه‌ها و...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در نشست خبری جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان) که امروز در دفتر مرکز نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد به تشریح جزییات برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: ار بین مجموعه آثار به جا مانده از اهل بیت هیچ اثری از منظر موضوعات به جامعیت نهج‌البلاغه نیست. در واقع نهج‌البلاغه شامل خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌هایی از امامی است که هم مبین سنت و پیامبر است هم فرصت حکومت داری و پیگیری اهداف متعالی اسلام را برعهده داشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر چه نهج‌البلاغه تمام آنچه از امیرالمؤمنین باقی مانده نیست، اما همین بخشی که به همت سید رضی جمع‌آوری شده موهبت بزرگی است و در خصوص توحید، معاد، شناخت حقیقت، عالم سیاسی و تاریخی، تبیین مسیر و حرکت انبیا، آسیب شناسی جوامع انسانی و... مباحثی دارد. همه این وجوه موجب شده این کتاب به کتابی تبدیل شود که در جمهوری اسلامی و نظام اسلامی نیز نیاز به مراجعه به آن احساس می‌شود و وجود دارد.

رستمی با بیان اینکه نهج‌البلاغه و نشان دادن راه تحول، حرکت و سیر انسان و جامعه به سوی خدا و تقریب و رشد اجتماعی بی بدیل است، گفت: باید به این کتاب بیش از پیش توجه کنیم. اگر بنا باشد سبک زندگی جامع اسلامی را کشف کنیم در نهج‌البلاغه سبک زندگی مومنانه و عزت‌مندانه وجود دارد.

وی همچنین به ضرورت توجه جامعه دانشگاهی به نهج‌البلاغه تاکید کرد و افزود: جامعه دانشگاهی با ویژگی‌های ممتاز برای اثرگذاری در آینده کشور و بستری که دانش و دانشمندان گرد هم آورده به کمک نهج‌البلاغه می‌تواند دو چندان نورانی شود.

وی تاکید کرد: دانشگاهیان با انوار پر فروغ نهج‌البلاغه حتما آینده بهتری را برای خودشان و جامعه رقم می‌زنند. پس با توجه به ابعاد وسیع این کتاب ایجاب می‌کرد که بیش از قبل به نهج‌البلاغه توجه شود. به دلایلی مدتی این امر مهجور مانده بوده، اما دانشگاه علوم پزشکی قم بانی شد و جشنواره نهج‌البلاغه مجدد فعال شده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یادآور شد: جشنواره فوق از ماه رجب امسال تا سال بعد دوره یکساله جشنواره برگزار می‌شود. مخاطبین جامعه دانشجویان اساتید، دانشگاه یاوران علمی، کارکنان دانشگاهی، خانواده‌های این افراد می‌شود.

وی ادامه داد: این جشنواره جمعیت و درصد قابل توجهی از جمعیت کشور را شامل می‌شود و وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم میزبان این جشنواره هستند، اما تمامی دانشگا‌های دولتی و غیردولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌های جامع همه در این جشنواره مشارکت خواهند داشت.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: چند سال است که جلسه منظم تفسیر نهج‌البلاغه نبوده که نیاز به آن احساس می‌شود. یکی از محور‌های جشنواره نشست‌های نهج‌البلاغه خوانی است که در قالب هیات مذهبی در دانشگاه‌ها پیگیری می‌شود و تجلیل و تکریم از خادمان نهج‌البلاغه و چهره این حوزه برای الگوسازی یکی دیگر از بخش‌های جشنواره خواهد بود.

به گفته وی؛ همچنین جشنواره فوق بخش معارفی، ادبی و تولید مضامین مرتبط با نهج‌البلاغه و تولید آثار هنری و رسانه‌ای و پژوهشی هم دارد در واقع تجلیل‌هایی نیز در جشنواره دیده شده است. نشر آثار علمی معتبر، مشارکت دستگاه ها، تعیین جوایز و تشویق مناسب از دیگر موضوعات مورد توجه است. امتیازاتی نیز برای شرکت کنندگان و حامیان این جشنواره تعیین شده است.