چهارشنبه 7 آذر 1403

طرح شناور شدن ساعت کاری و دورکاری 20 درصدی کارمندان تصویب شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
طرح شناور شدن ساعت کاری و دورکاری 20 درصدی کارمندان تصویب شد

مدیرکل حمل و نقل عمومی و امور مناطق شهرداری تهران گفت: کلیات طرح شناور شدن ساعت کاری ادارات، تصویب و کارگروهی برای این امر تشکیل شد.

مدیرکل حمل و نقل عمومی و امور مناطق شهرداری تهران گفت: کلیات طرح شناور شدن ساعت کاری ادارات، تصویب و کارگروهی برای این امر تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه ستاد هماهنگی استقبال از مهر با حضور مدیران و نمایندگان شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهای عضو این ستاد و به ریاست مهدی گلشنی، مدیر کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد.

مهدی گلشنی با اشاره به مصوبات شورای ترافیک استان تهران در خصوص کنترل ترافیک مهرماه گفت: مقرر شد تردد کامیون‌ها و کامیونت‌ها از ساعت 6.30 تا 9 صبح در سطح شهر تهران ممنوع باشد. هم‌چنین کلیات طرح شناور شدن ساعت کاری ادارات، تصویب و کارگروهی برای این امر تشکیل شد و قرار است ساعات کاری ادارات از 7 تا 9 صبح به‌صورت شناور باشد.

ساعت کار کارخانجات تغییر خواهد کرد

وی افزود: مدت اجرای طرح ترافیک نیز تا ساعت 18 افزایش خواهد یافت و دورکاری 20 درصدی کارمندان نیز تصویب شد و ساعت کار کارخانجات نیز تغییر خواهد کرد.

گلشنی با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت صداوسیما برای اطلاع‌رسانی در خصوص مصوبات، سیاست‌ها و برنامه‌های ستاد هماهنگی استقبال از مهر گفت: شبکه تهران (سیما) و رادیو تهران که نمایندگانشان در این جلسات حضور دارند برای انعکاس اخبار و مصاحبه با کارشناسان و آموزش و فرهنگ‌سازی اعلام آمادگی کرده‌اند و ضرورت دارد مدیران و کارشناسان عضو ستاد برای تولید محتوا همکاری لازم را داشته باشند.

وی افزود: تولید محتوا در خصوص ایمنی ترافیک و آموزش و فرهنگ‌سازی شهروندان در این زمینه بسیاری ضروری است و با توجه به این که مدارس در دوسال گذشته به‌صورت غیرحضوری بوده و دانش‌آموزان پایه اول و دوم دبستان احتمالاً آشنایی کامل با نحوه تردد و استفاده از سرویس مدارس نداشته باشند، آگاه‌سازی این دسته از دانش‌آموزان و والدینشان ضرورت مضاعف دارد.

وی تاکید کرد: خانواده‌هایی که خودشان فرزندشان را به مدرسه می‌رسانند از توقف در جلوی مدارس و پارک دوبله و ایجاد راه‌بندان خودداری کنند و در جای مناسب و مجاز نسبت به توقف اقدام کنند و اصرار نداشته باشند که تا جلوی مدرسه با خودرو تردد کنند.

مدیرکل حمل و نقل عمومی و امور مناطق از آن دسته از اعضای ستاد استقبال از مهر که نمایندگانشان در مرکز کنترل ترافیک حاضر می‌شوند خواست تا نمایندگانشان درهفته‌های اول مهرماه تا روان شدن وضعیت ترافیک شهر در این مرکز حضور داشته و وضعیت ترافیکی را نظارت کرده و به‌موقع نسبت به خدمت‌رسانی اقدام کنند.

پوریا علیمردانی، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران با اشاره به ضرورت همکاری صداوسیما از شبکه تهران خواست نسبت به درج اخبار و پیام‌های ترافیکی و آموزشی به‌صورت زیرنویس در این شبکه همکاری کند.

وی با اشاره به پیش‌بینی ترافیک شدید در هفته دوم مهرماه به اطلاع‌رسانی راهکارهای کنترل ترافیک از سوی رسانه‌ها و ضرورت همکاری و همراهی شهروندان تاکید کرد و گفت تشویق مردم به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و هدایت سفرهای غیرضروری خود به بعد از ساعات اوج ترافیک، ضروری است و شهروندان باید برای وضعیت ترافیک فوق‌العاده مهرماه خود را آماده و همکاری کنند و تا جایی که امکان دارد از وسایل حمل و نقل عمومی، دوچرخه و پیاده‌روی استفاده کنند.

در این جلسه، یحیی صادقی جهانی، معاون اداره کل حمل و نقل عمومی و امور مناطق، به ابلاغ مصوبات جلسه قبلی از سوی سید مجتبی شفیعی، معاون شهردار تهران به فرمانداری، نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی و رانندگی، صداوسیما، اورژانس، امداد خودروی ایران و سایپا، آموزش و پرورش تهران و نیز سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اشاره کرد و گفت اقدامات انجام شده توسط هر یک از اعضا رصد شده و گزارش آن ارائه خواهد شد.

نماینده نیروی انتظامی در این جلسه از افزایش همکاری با سازمان‌های مختلف در راستای استقبال از بازگشایی مدارس خبر داد و گفت دستورالعملی در این زمینه تدوین شده که به‌زودی ابلاغ خواهد شد.

برچسب‌های ویژه سرویس مدارس تهیه شد

نماینده سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گزارش داد که برچسب‌های ویژه سرویس مدارس تهیه شده و هفته آینده رونمایی خواهد شد. وی ضمن تاکید بر این که خودروهای سرویس مدارس حتماً باید دارای برگه معاینه فنی باشند، از ارسال فهرست اسامی رانندگان و مشخصات تاکسی‌های سرویس مدارس برای پلیس راهور خبر داد. نماینده ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران نیز در این جلسه از اختصاص دو خط ویژه در دو مرکز شقایق و چمران برای پذیرش تاکسی‌های سرویس مدارس خبر داد و گفت در سایر مراکز معاینه فنی نیز سرویس‌های مدارس می‌توانند با ارائه معرفی‌نامه از طریق صف‌های مراجعات مجدد، با سهولت و سرعت کار پذیرش خود را انجام دهند.

وی به انجام تبلیغات محیطی در مراکز معاینه فنی اشاره کرد و گفت بنرهایی درباره ضرورت انجام معاینه فنی برای سرویس‌های مدارس منتشر شده و هم‌چنین درباره اهمیت این موضوع در رسانه‌های مختلف اطلاع رسانی شده و کارشناسان و مدیران ستاد به انجام مصاحبه و ارائه گزارش پرداخته‌اند.

نماینده ستاد معاینه فنی از مسئولان آموزش و پرورش تهران درخواست کرد رانندگان سرویس‌های مدارس را برای دریافت معاینه فنی برتر الزام و تشویق کنند و هم‌چنین پیشنهاد کرد با توجه به اهمیت ایمنی در سرویس مدارس، رتبه معاینه فنی صادره روی برچسب‌های سرویس مدارس درج شود.

وی هم‌چنین بر کنترل مضاعف خودروهای سرویس مدارس تاکید کرد و گفت علاوه بر مواردی که هنگام ارائه گواهی معاینه فنی به خودروهای معمولی، کنترل می‌شود، سرویس مدارس از جهات دیگری مثل وضعیت سیستم گرمایشی و سرمایشی، لاستیک‌ها، کمربند ایمنی و... مورد بررسی قرار می‌گیرند و چک‌لیستی با بیش از 20 گزینه در این خصوص تدوین شده است.

وی یادآوری کرد که پذیرش تاکسی‌ها در مراکز معاینه فنی در مراجعه اول به‌صورت رایگان انجام می‌شود.

در ادامه جلسه، نماینده رادیو تهران از پخش 350 دقیقه برنامه در دو هفته اخیر در خصوص مسائل مربوط به ستاد استقبال از مهر و موضوعاتی مثل کنترل ترافیک، ضرورت شناور شدن ساعات کاری ادارات، تمهیدات شهردار و پلیس راهور برای کنترل ترافیک، سرویس مدارس، اتوبوس مدرسه، تشویق شهروندان به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و... خبر داد و خواستار همکاری و حضور بیشتر مدیران و کارشناسان حوزه حمل و نقل و ترافیک در برنامه‌های این رادیو شد.

نماینده شبکه تهران (سیما) نیز گفت برنامه «شهر من» در روزهای زوج به مدت 45 دقیقه به اخبار و رویدادهای ترافیک صبحگاهی تهران می‌پردازد که فرصت مناسبی برای ارائه سیاست‌ها و برنامه‌های مرتبط با ستاد استقبال از مهر است.

وی هم‌چنین از آمادگی سایر برنامه‌های این شبکه مثل «تهران 20»، «به خانه برمی‌گردیم» و... برای اطلاع‌رسانی و آموزش نکات ترافیکی و فرهنگ‌سازی خبر داد و از مدیران و کارشناسان معاونت حمل و نقل و ترافیک و پلیس راهور درخواست کرد در برنامه‌های مختلف این شبکه حضور فعالی داشته باشند.

نماینده شرکت کنترل ترافیک نیز در این جلسه از فعال‌سازی 93 درصد از دوربین‌های نظارتی و 80 درصد از دوربین‌های ثبت تخلف و بهینه‌سازی چراغ‌های راهنمایی 110 تقاطع خبر داد و گفت تابلوهای خبری به اطلاع‌رسانی درباره وضعیت ترافیک روزانه و پیام‌های ترافیکی خواهند پرداخت و نقشه وضعیت ترافیکی نیز به‌صورت آنلاین در دسترس شهروندان خواهد بود.

وی از اجرای سنجش سرعت متوسط خودروها در بزرگ‌راه‌ها و معابر تهران در آینده نزدیک خبر داد.

نماینده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز در این جلسه از به‌کارگیری اتوبوس مدرسه به عنوان سرویس مدارس خبر داد و گفت در برخی خطوط و مسیرهایی که بیشترین ازدحام دانش‌آموزی یا دانشجویی وجود دارد، اتوبوس‌ها در نزدیکی مدارس و دانشگاه‌ها توقف خواهند داشت و سرفاصله حرکت اتوبوس‌ها در این مسیرها در ساعات تردد دانش‌آموزان، کاهش پیدا خواهد کرد.

وی نسبت به کنترل دستی چراغ‌های راهنمایی توسط پلیس راهور در برخی تقاطع‌هایی که در مسیر اتوبوس‌های تندرو هستند انتقاد کرد و گفت این امر باعث ازدحام اتوبوس‌ها و معطلی بیش از حد شهروندان و کاهش انگیزه آنان در استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می‌شود و علاوه بر بی‌نظمی در مسیرهای ویژه اتوبوس، ترافیک را به معابر دیگر شهر هدایت می‌کند.

اضافه شدن 20 دستگاه ون به سرویس معلولین

نماینده شرکت واحد اتوبوسرانی از اضافه شدن 20 دستگاه ون به سرویس معلولین خبر داد و گفت معلولین می‌توانند از طریق شماره تلفن 6305 از خدمات ویژه شرکت واحد استفاده کنند.

نماینده سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه‌های مسافری شهر تهران در این جلسه، برنامه‌های عملیاتی سازمان متبوع خود در طرح استقبال از مهر 1401 را در 14 بند بیان کرد.

وی به انجام اقدامات این سازمان در خصوص تقویت خطوط و ناوگان مسافری (دانشجویی) شهرهای حومه‌ای در پایانه‌ها اشاره کرد و از هماهنگی با اداره راهداری جهت تشدید کنترل معاینه فنی ناوگان و کارت سلامت رانندگان خبر داد.

نماینده سازمان پایانه‌ها درباره «انجام اقدامات در خصوص تقویت ناوگان مسافربری در پایانه‌ها، رفع نواقص احتمالی سیستم‌های روشنایی و نیز بهسازی و رفع نواقص احتمالی سرویس‌های بهداشتی» سخن گفت و به بهسازی، مناسب‌سازی و رفع نواقص کلیه معابر پایانه‌ها و آراستگی و پاگیزگی مستمر آن‌ها اشاره کرد و از تجهیز اتاق‌های مادر و کودک و بازدید، شناسایی و مرتفع ساختن نقاط ناایمن در پایانه‌ها خبر داد. آماده‌باش و تقویت فعالیت واحدهای خدماتی، انتظامی و نظارتی، هماهنگی در راستای آماده‌باش تمامی ارگان‌های مستقر در پایانه‌ها و هماهنگی و تشدید نظارت بر عملکرد غُرف عرضه مواد غذایی و بهداشتی از جمله برنامه‌های عملیاتی سازمان پایانه‌هاست.

هم‌چنین هویت‌بخشی فرهنگی به سیمای بصری پایانه‌ها با موضوع ویژه بازگشایی مراکز آموزشی و تکریم دانشجویان و اساتید و نیز پخش پیام‌های مناسبتی و اطلاع‌رسانی از طریق رادیو مسافر - صدای پایانه از دیگر برنامه‌های این سازمان است.