دوشنبه 5 آذر 1403

طهرانچی: کودتای 1332 اعلام ورود آمریکا به دانشگاه‌ها بود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
طهرانچی: کودتای 1332 اعلام ورود آمریکا به دانشگاه‌ها بود

رئیس دانشگاه آزاد گفت: پس از گذشت چهار ماه از کودتای 1332، خون سه دانشجوی شهید در ورود ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور آمریکا به زمین ریخته شد و این اتفاق، اعلام حضور و سیطره دانشگاه آمریکایی در دوره پهلوی دوم بود.

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که صبح امروز با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در سالن دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: روز بزرگ دانشجو را به دانشجویان این سرزمین و خصوصاً یک میلیون و 300 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی که 40 درصد جمعیت دانشجویی کشور را در خود جای داده‌اند، تبریک می‌گویم.

طهرانچی با تأکید بر اینکه امروز دانشگاه آزاد اسلامی مفتخر است که به عنوان یک کنشگر فعال، در عرصه تربیت علمی و گسترش فضای انقلابی و بسترسازی اشتغال دانش بنیان، مسیری را انتخاب کرده و در قالب یک سند تحول و تعالی به پیش می‌رود، اظهار داشت: خوشحالیم که امروز با حضور دکتر قالیباف، مراسم روز دانشجو را در واحد علوم و تحقیقات که به عنوان پیشرو در شبکه دانشگاه آزاد اسلامی و یک کنشگر فعال در عرصه تحولات دانشجویی و دانشگاهی شناخته می شود، برگزار می کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه به عنوان نهادی برآمده از مدرنیته و یک موسسه تمدنی 90 سال پیش وارد کشورمان شد، تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، دانشگاه در ایران و از ابتدا اشتباه بنیان گذاشته شد. دانشگاه ما در علم، رویکردی تقلیدی داشت و در فرهنگ نیز دین‌ستیز بود. این دانشگاه در غرب تولد یافته بود و بنای آن، ساختن فضای حکمرانی بر کشورها و از طرف دیگر سبک زندگی بود. دانشگاه‌های ایران در ابتدا به سبک اروپایی اداره می شد اما به تدریج جای خود را به دانشگاه آمریکایی داد.

طهرانچی خاطرنشان کرد: کودتای 1332 اعلام ورود آمریکا در دانشگاه‌ها بود. پس از گذشت چهار ماه از این کودتا، خون سه دانشجوی شهید در ورود ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور آمریکا به زمین ریخته شد و این اتفاق، اعلام حضور و سیطره دانشگاه آمریکایی در دوره پهلوی دوم بود. البته آمریکا به اینجا بسنده نکرد و اقدامات او فقط محدود به سلاح نبود بلکه شورای مستشاری خود را در دانشگاه‌های ما حاکم کرد و از این طریق سیطره آموزشی را در دست گرفت؛ به طوری که مرحوم شیخ‌الاسلام در کتاب خاطرات خود عنوان می کند که برای تأسیس دانشگاه باید تأیید شورای مستشاری آمریکا را اخذ می کرد.

وی افزود: ما به رفتار آمریکایی‌ها در مواجهه با مردم با سلاح عادت داریم. یک بار در 16 آذر 1332 و یک بار دیگر در 1402 با شهادت نفر اول کنکور غزه «شیما اکرم صیدم». این جنایات همان مسیری است که آمریکایی‌ها و نظام سلطه با گلوله پاسخ حرکت‌های انقلابی را می دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تحول دانشگاه پس از انقلاب اسلامی، گفت: با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، دانشگاه نیز متحول شد و امامین انقلاب دانشگاهی ساختند که توانست نویدبخش مرجعیت علمی دوباره در این سرزمین شود.

طهرانچی تأکید کرد: مفتخریم که در جمهوری اسلامی ایران و در سایه انقلاب اسلامی، راه استقلال و نه مسیر تبعی را در دانشگاه‌ها پیش گرفته‌ایم و این مسیر، راه سعادت است چرا که علم و اقتصاد و فرهنگ به صورت درهم تنیده اقتدار کشور را نوید می دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حضور دکتر قالیباف در مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی از این منظر که نظام قانون‌گذاری کشور به تکیه بر دانش و ذهن‌های جوان و خلاق اعتقاد دارد را گرامی می‌داریم.

لازم به ذکر است حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر ملکی تبار مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی، دکتر محمد قربانی گلشن‌آباد معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی، دکتر داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع، دکتر محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی، محمدجواد فرهنگ مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس مرکز حراست، دکتر جمشید صباغ‌زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در این مراسم حضور داشتند.

در این مراسم، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، المپیادهای دانشجویی، گروه‌های جهادی، بسیج دانشجویی، انجمن‌های اسلامی به بیان مطالبات، انتقادات، پیشنهادهای خود پرداختند.