دوشنبه 5 آذر 1403

ظرفیت‌های ایران در حوزه‌های گردشگری ناشناخته مانده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ظرفیت‌های ایران در حوزه‌های گردشگری ناشناخته مانده است

یزد - ایرنا - رییس فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: ظرفیت‌های ایران در حوزه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی و مذهبی، بی‌شمار و قابل عرضه و اتکا هستند اما چنین تنوع کم‌نظیری در جهان و منطقه کمتر شناخته شده است.

"محمدرضا دشتی اردکانی" روز یکشنبه به مناسبت هفته گردشگری در گفت و گو با ایرنا افزود: گردشگری یکی از پاک‌ترین، بی آسیب ترین، مفیدترین، صلح‌جویانه ترین و ارزشمندترین موضوعات و صنایعی است که صرف نظر از آسیب‌های احتمالی گاه و بیگاه مثل بیماری فراگیر کرونا، بالاترین نرخ را در سال‌های اخیر نشان داده و در رتبه جهانی به سمت بالاترین است.

وی اضافه کرد: در ایران نیز می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی و با اتکاء به پتانسیل های بی بدیل طبیعی، فرهنگی و مذهبی این سرزمین به عنوان یک اقتصاد نوپا و نه صنایع سنتی و فرسوده و رو به افول چون نفت که ما را تبدیل به کشوری تک محصولی نموده است، کشور را به سمت رشد اقتصادی پایدار برای سالها و دهه‌های آتی سوق داد.

وی اضافه کرد: ایران با ظرفیت‌های خدادادی فراوان، در جای جای این خاک، توان بالقوه برای بهره‌برداری اقتصادی پایدار به نفع همه مردم این دیار فراهم آورده است.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه محیط طبیعی، ایران با داشتن اقلیم های مختلف مثل کوه، کویر و بیابان، جنگل، دریا و دشت و وجود پدیده های بارز طبیعی در جای جای این سرزمین و داشتن گونه های مختلف گیاهی و جانوری جزو کشورهای منحصر به فرد از حیث تنوع در جهان است که می تواند به عنوان محصول گردشگری قابل اتکا به گردشگری داخلی و خارجی، موجب رشد اقتصاد ایران گردد.

دشتی اردکانی اظهار داشت: همچنین وجود واحدهای جغرافیایی مختلف در سرزمین ما، تنوع عظیم اقوام و جوامع محلی را ایجاد کرده است که در قالب گردشگری فرهنگی و گردشگری اقوام و نیز با بهره‌گیری از توان صنایع دستی، بوم گردی، میراث ناملموس و غیره، خود منبع کم نظیر در کلیت گردشگری ما باشد.

این نماینده اذعان داشت: در حوزه گردشگری مذهبی و زیارت نیز سرزمین ما به یمن فراگیری دین مبین اسلام و مذهب تشیع در کنار جاذبه های بی بدیل سایر ادیان، به عنوان بهشتی برای زیارت زائران این سرزمین، می تواند به رشد گردشگری و ارتباطات فرهنگی و معنوی ما کمک نماید.

وی با بیان اینکه کشور ما از واحدهای روستایی بسیار متنوع و منحصر به فرد برخوردار است که خود منبعی عظیم برای توسعه پایدار گردشگری روستایی و اجتماع محور است اظهار داشت: گردشگری روستایی در ایران با اتکا به ظرفیت ها در سال ها و دهه های آینده با برنامه ریزی اصولی می تواند به عنوان محور استراتژیک صادرات گردشگری سرزمین ما اهمیت ویژه بیابد و اقتصادی پایدار برای همه مردم این سرزمین مقدس ایجاد نماید.

رییس فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: بدون شک در این راه مجلس شورای اسلامی نیز مهمترین نقش را در حمایت از تبدیل صنعت گردشگری به صنعت اول ایران با کارکردهای مختلف قانونگذاری، نظارتی و پژوهشی با استفاده از توان سرزمینی خود با حضور و فعالیت بایسته همه نمایندگان محترم از خطه های مختلف ایران دارد و قطعا می‌تواند در اقتصاد پویا و پایدار این سرزمین بیشترین نقش و حمایت را داشته باشد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*