عایدی 250 میلیارد تومان، حاصل اثربخشی اقدامات بازرسی کل زنجان است
زنجان - ایرنا - سرپرست بازرسی کل استان زنجان گفت: سال گذشته 21 فقره تذکر و نامه هشدار به دستگاههای اجرایی و اداری استان، ارسال شد که در مجموع، حدود 250 میلیارد تومان اثربخشی داشته که عاید استان شده است.
ابوالفضل خمسه روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد سال 98 اظهار داشت: بیش از هشت میلیارد تومان در وصول مطالبات یا انتقال وجوه، 6.5 میلیارد تومان در استرداد وجوه و اموال، 173 میلیارد تومان در جلوگیری از تضییع اموال و سه میلیارد تومان نیز در حوزه فرار مالیاتی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: اثربخشی مربوط به اراضی، شامل جلوگیری از تصرف و تخریب اموال و اراضی و همچنین فسخ قراردادهای مربوط به واگذاری یا قیمتگذاری اراضی نیز 58 میلیارد تومان بوده است.
خمسه با بیان اینکه در سال 98 در مجموع 115 فقره پرونده بازرسی در استان زنجان تشکیل شده است، افزود: 92 فقره پرونده به صورت موردی، 21 فقره به صورت بازرسی برنامه ای و 2 فقره نیز در بازرسی فوقالعاده بوده است.
سرپرست بازرسی کل استان زنجان گفت: در پی تشکیل این پروندهها 243 فقره گزارش اصلی تهیه و 474 پیشنهاد از آنها حاصل شده است.
وی اظهار داشت: 130 فقره گزارش اختصاصی با 316 متهم تهیه شده است.
خمسه خاطرنشان کرد: 20 فقره از گزارشهای اختصاصی، کیفری بوده و 47 متهم به مراجع قضایی معرفی شده که 31 نفر از آنها مدیر شامل مدیر عالی و میانی هستند و 110 فقره از گزارشهای اختصاصی نیز تخلف بوده که 269 متهم به کمیته انضباطی و یا هیات رسیدگی به تخلفات اداری دستگاهها معرفی شدهاند.
سرپرست بازرسی کل استان زنجان گفت: جاری شدن سیل ابتدای سال و افزایش قیمت بنزین در سال گذشته، 2 موضوعی بود که پرونده فوقالعاده برای آنها تهیه شده است.
وی اظهار داشت: گزارش استان زنجان در خصوص سیل در 586 صفحه تهیه شد که یکی از طویلترین گزارشها در سطح کشور بود و در این زمینه با بازرسی از 50 دستگاه اجرایی، ارائه 164 فقره پیشنهاد، 2 هزار صفحه مستندات و صرف 9 هزار نفر - ساعت زمان، 11 نفر به مراجع ذیصلاح و تخلفات معرفی شدند.
خمسه با بیان اینکه اواخر سال 98 با شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم، گفت: بازدیدهای میدانی و سرزده پیرامون بررسی عملکرد هلال احمر و حوزه سلامت، نقاهتگاهها و بررسی تغسیل اموات کرونایی در این خصوص انجام شد.
سرپرست بازرسی کل استان زنجان گفت: در سال گذشته 1310 فقره شکایت و اعلامیه از طریق سامانه ثبت شکایت و اعلانات این نهاد، واصل شد که 51 درصد اعلامیه و 49 درصد شکایت بود.
وی اظهار داشت: 80 درصد از مجموع شکایتها و اعلامیهها تا کنون رسیدگی و مختومه شده و 20 درصد نیز یا به دستگاههای مربوطه ارسال شده و یا فرآیندهایی دارد که هنوز به اتمام نرسیدهاند.
خمسه خاطرنشان کرد: مجموع شکایتها و اعلامیههای سال گذشته 27 درصد نسبت به سال 97 افزایش داشت.
نظارت و بازرسی بر عهده سازمان بازرسی است
سرپرست بازرسی کل استان زنجان گفت: طبق قانون اساسی، نظارت بر حسن اجرای قوانین بر عهده قوه قضائیه و به تبع آن بر عهده سازمان بازرسی گذاشته شده است.
وی، نظارت و بازرسی را 2 وظیفه اصلی سازمان بازرسی خواند و اظهار داشت: وظیفه نظارت نسبت به حسن اجرای قوانین بوده که پیشگیری از وقوع جرم و تخلف در این راستا اتفاق میافتد و وظیفه بازرسی هم نسبت به عملکرد دستگاهها، ادارات، شهرداریها، نهادهای انقلابی، دفاتر اسناد رسمی و سازمانهایی است که تمام یا قسمتی از سرمایه آنها متعلق به دولت بوده و دولت از آنها حمایت میکند.
خمسه با بیان اینکه وظیفه بازرسی به سه شیوه بازرسیهای برنامهای، فوقالعاده و موردی صورت میپذیرد، خاطرنشان کرد: بازرسی برنامهای، طبق روال عادی بوده و بازرسی فوقالعاده به دستور رییس قوه قضائیه یا حسب ضرورت به درخواست مدیران ارشد ملی، عملیاتی و اجرا میشود اما بازرسی موردی در راستای شکایتهای واصله صورت میپذیرد.
وی، خروجی بازرسیها را در سه بخش توصیف کرد و گفت: بخش اول این است که نتایج بازرسیها تبدیل به گزارش اصلی میشود که حاصل آن باید منجر به اصلاح امور و مبارزه با فساد شود.
خمسه افزود: بخش دوم این است که نتایج بازرسیها در قالب گزارش اختصاصی بوده که به 2 حالت جرم یا تخلف است که جرایم به مراجع قضایی و تخلفات به هیات رسیدگی به تخلفات اداری یا کمیته انضباطی دستگاهها ارسال میشود البته تخلفات مدیران ارشد دستگاهها به نهاد ریاست جمهوری ارسال میشود.
وی ادامه داد: در بخش سوم، نتیجه بازرسیها منجر به ابطال مصوبات میشود یعنی اگر مصوبات نهادها بر خلاف قانون باشد قابل ابطال در هیات عمومی دیوان عدالت اداری است.
سرپرست بازرسی کل استان زنجان با بیان اینکه سه اولویت و برنامه مهم به دستور رییس قوه قضائیه امسال به صورت جدی اجرا میشود، گفت: این اولویتها شامل حفظ کرامت مردم و مراجعان به دستگاه قضایی و دستگاههای تابعه، مبارزه بیامان با مصادیق فساد، ارتقای سلامت نظام اداری و شفافسازی و حمایت از تولید است.
وی با بیان اینکه جهش تولید، یکی از مباحث مهم کشور و استان در سال 99 است، اظهار داشت: 17 برنامه تا کنون از سوی رییس قوه قضائیه به سازمان بازرسی تکلیف شده که برای 9 برنامه (حدود 53 درصد برنامهها) تیمهای بازرسی در دستگاههای اجرایی مستقر هستند.
خمسه خاطرنشان کرد: تلاش برای افزایش بازرسیهای موردی، تقویت نظارت همگانی و حمایت از گزارشگران، پیگیری واگذاری اموال دولتی، حمایت از تولید داخلی و برخورد قاطعانه با مصادیق فساد نیز از مهمترین برنامههای سال 99 است.
وی با بیان اینکه سازمان بازرسی، مانع مدیران ریسکپذیر نیست، تصریح کرد: سازمان بازرسی، حامی مدیران ریسکپذیری است که قانون را رعایت میکنند زیرا رعایت قانون و مقررات، خط قرمز این دستگاه است.
*س_برچسبها_س*