عباسعلی اختری درگذشت
![عباسعلی اختری درگذشت](https://www.asriran.com/files/fa/news/1401/8/9/1478134_413.jpg)
در 1379 به عضویت شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور درآمد. در 1380 از امامت جمعه سمنان استعفا داد و به امامت جمعه شهر ری منصوب شد. وی همچنین در انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، کاندیدای نمایندگی از حوزه انتخابیه تهران بزرگ بود که توانست به مجلس شورای اسلامی راه یابد. ایشان در انتخابات میان دورهای خبرگان رهبری (دوره پنجم) که در تاریخ 2 اسفند 1398 برگزار شد به عضویت خبرگان...
آیتالله عباسعلی اختری نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در 83 سالگی دارفانی را وداع گفت.
به گزارش ایرنا، آیت الله عباسعلی اختری در سال 1318شمسی در شهرستان سمنان و در خانواده ای روحانی به دنیا آمد.
او تحصیلات خود را تا اخذ دیپلم در زادگاه خود ادامه داد و تحصیلات حوزوی را هم در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد و 20 سال در آن حوزه به تحصیل و تدریس پرداخت.
وی سپس به حوزه علمیه قم رفت و در درسهای خارج فقه و اصول مراجع قم شرکت کرد و در آن حوزه از محضر آیات غضنفری، سبزواری، فشارکی، مؤمن قمی و محمدعلی گرامی بهره برد. سپس دوباره به مشهد بازگشت و در درس خارج فقه و اصول آیات عظام: میلانی، وحید و فلسفی حاضر شد. وی پس از مدتی به تهران رفت و از مدرسه دارالفنون مدرک مدرسی دریافت کرد. با آغاز نهضت حضرت امام در خرداد 1342 به نهضت مزبور پیوست و در جریان اعزام روحانیون به خدمت سربازی، همراه آیت الله هاشمی رفسنجانی دستگیر و به خدمت سربازی اعزام شد.
او در سال 1354، با ایراد سخنرانی های افشاگرانه در تهران، به مبارزات خود ادامه داد و به خاطر این سخنرانیها، دستگیر و تحت شکنجه و آزار و اذیت ساواک قرار گرفت. پس از آزادی از زندان مبارزات خود را ادامه داد تا اینکه مجدداً در رمضان 1357دستگیر شد و به زندان افتاد، ولی در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، و در اثر شتاب گرفتن انقلاب، از زندان آزاد شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا به سمت ریاست کمیته انقلاب اسلامی شهرستان شیروان منصوب شد. سپس در سال 1359 عهده دار مدرسه عالی کانون اسلامی اراک شد و با حرکت های انحرافی که در آنجا ایجاد شده بود به مبارزه پرداخت. او در 1360، طی حکمی از سوی حضرت امام، به امامت جمعه شهرستان سمنان منصوب شد.
به دنبال شهادت عبدالمجید دیالمه نماینده مشهد در اولین دوره مجلس شورای اسلامی، در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، با اصرار شهید بزرگوار حجت الاسلام والمسلمین هاشمی نژاد، کاندیدای نمایندگی مجلس شد و توانست با آرای قابل توجهی به مجلس شورای اسلامی راه یابد. در مجلس، در کمیسیون اقتصادی و دارایی فعالیت کرد و مدتی هم نایب رئیس کمیسیون فوق بود. پس از پایان کار مجلس اول، به قضاوت در یکی از شعب دیوان عالی کشور پرداخت. سپس از طرف امام به عنوان نماینده امام در استان سمنان و امام جمعه سمنان منصوب شد.
او هم زمان با فعالیت های سیاسی به تدریس در دانشگاه های شهید بهشتی تهران و نیز دانشگاه تهران و دیگر فعالیتهای علمی آموزشی پرداخت. در 1379 ش به عضویت شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور درآمد. در 1380 از امامت جمعه سمنان استعفا داد و به امامت جمعه شهر ری منصوب شد. وی همچنین در انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، کاندیدای نمایندگی از حوزه انتخابیه تهران بزرگ بود که توانست به مجلس شورای اسلامی راه یابد. ایشان در انتخابات میان دورهای خبرگان رهبری (دوره پنجم) که در تاریخ 2 اسفند 1398 برگزار شد به عضویت خبرگان رهبری در آمد.
سمتهای دیگر وی، نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های سمنان و نمایندگی ولی فقیه و بنیاد مسکن بود. از آثار او میتوان به موارد چون آشنایی با قرآن، امام و احیای ارزش های انقلاب اسلامی، تولی و تبری، درخشش علی در قرآن، نقش انتظار در سیر تاریخ، نظری به آیین جهاد در قرآن، جوان بر سر دوراهی، مدیریت فرهنگ کار، سیمای کارگزاران از دیدگاه اسلام و... اشاره کرد.
تماشاخانه
ببینید | قطاری با طولی در حدود 2 کیلومتر / طویلترین قطار مسافری جهان در سوئیس
ماجرای حذف صدای فریدون فروغی از یار دبستانی من / مشهورترین قطعه موسیقی پاپ وطنی چگونه شکل گرفت؟ (فیلم)
فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام![عباسعلی اختری درگذشت 2](https://www.asriran.com/files/fa/news/1401/8/9/1477820_194.jpg)
![عباسعلی اختری درگذشت 3](https://www.asriran.com/client/themes/fa/main/img/v2.png)
![عباسعلی اختری درگذشت 4](https://www.asriran.com/client/themes/fa/main/img/v3.png)