عدم اجرای مصوبات جلسات مانعی بر سر راه رونق تولید / کلید رفع مشکل کارخانه "بستنی عسل" سنندج در دست بانکهاست
با گذشت سالهای متمادی، هیچ یک از مصوبات رونق تولید در کارخانه "بستنی عسل" کردستان اجرایی نشده و تنها به خاطر چند میلیارد تومان سرمایه در گردش، 150 خانوار به آمار بیکاران در استان افزوده شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، تولید و اشتغالزایی همواره یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری بوده است، چرا که همواره در شعارهای سالی اعلام می شود همواره بر حمایت و اشتغال تاکید داشته اند، اما متاسفانه مسئولین دولت قبل آن چنان که باید از واحدهای تولیدی در استان کردستان حمایت نکردند و با وجود اینکه مسئولین کشوری بارها قول تسهیلات ویژه ای را داده اند اما بر هیچ اساسی اقدامی صورت نگرفت.
یکی از این واحدهای تولیدی، کارخانه بستنی عسل کردستان است که بعد از دریافت 31 مصوبه جلسات متعدد در راستای رفع موانع تولید آن، اما هیچ کدام اجرایی نشده و 150 خانوار به امار بیکاران در استان افزوده شد تنها به خاطر چند میلیارد تومان سرمایه در گردش!
تاکنون 31 مصوبه جلسات متعدد از جمله کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان را برای شروع بکار دوباره آن دریافت کرده ولی هیچ کدام از آنها اجرایی نشده است.
جمال ساعدی مدیر عامل کارخانه بستنی عسل کردستان اظهار داشت: از دهه 50 فعالیت این واحد را به روش سنتی و با حضور خانوادگی آغاز کردیم اما با شروع جنگ تحمیلی و ضرورت حضور در جبهه این واحد را تعطیل کردیم و مجدداً با خارج شدن از حالت سنتی به صورت صنعتی ادامه کار را آغاز کردیم و خوشبختانه وارد فاز صادرات شده و ورزانه 450 کیلو بستنی را به کشور عراق صادر می کردیم و به یکی از برندهای معروف و خوشمزه و پرطرفدار در کشور تبدیل شد. وی با بیان اینکه واحد تولیدی بستنی عسل کردستان توانایی تولید 100 تُن بستنی در روز را به واسطه ی بهترین و مجهزترین دستگاه ها دارد ادامه داد: عدم تحقق وعده های مسئولین مبنی بر اعطای تسهیلان 142 نفر از شاغلان این کارخانه را بیکار کرد و من خودم به عینه دیده ام که 30 نفر از شاغلان این واحد تولیدی الان با وانت در حال دستفروشی هستند و این معضلاتی است که نیازمند راهکاری اساسی از سوی مسئولین و رفع موانع تولید ان هستیم.خبرگزاری فارس کردستان هم ماه گذشته خبری را به نقل از سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کردستان منتشر کرد که در جلسه بررسی مسائل و پیگیری مشکلات طرح گاوداری شیری صنعتی یک شرکت در کردستان اظهار کرده بود: این طرح در قالب یک زنجیره ارزش شامل گاوداری شیری یک هزارراسی و واحد تولید بستنی احداث شد.
وی گفت: این طرح چند سال است به دلایل مختلف دچار رکود شده و این مساله باعث شد کارگروه رفع موانع تولید چندین جلسه را برای مرتفعسازی مشکلات طرح برگزار کند.
حسینی افزود: طی سال 1395 آقای جهانگیری 80 میلیارد تومان برای راه اندازی مجدد آن مصوب کرد اما متسافانه هیچ کدام از آن وام هایی که در جلسات متعدد مصوب شده بود پرداخت نشد.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کردستان با بیان اینکه طرح با تسهیلات بانکهای عامل راهاندازی شده و دارای تسهیلات معوق به بانکهای مربوطه است گفت: باید ابتدا به ساکن معوقات تسهیلات تعیینتکلیف شود تا طرح بتواند بعد از مراحل فوق به ادامه فعالیت بپردازد.
وی تصریح کرد: دولت تمام همت و توان خود را برای حمایت از مولدین به کار گرفته که امید است با تلاش مسئولان استان، موانع و مشکلات کارخانه بستنی مذکور بزودی مرتفع شود و به چرخه تولید بازگردد.
حسینی از بانکهای عامل خواست مازاد وثایق محل اجرای طرح آزاد شود تا تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش در اختیار صاحب طرح قرار گیرد.
وی گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ملی هم بصورت جامع برای راهاندازی مجدد طرح تلاش میکند تا در بازه زمانی کوتاه در سالی که مقام معظم رهبری با نام «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کردهاند شاهد راهاندازی مجدد طرح باشیم.
استاندار کردستان هم طی بازدیدی که از کارخانه بستنی در استان کردستان داشت بر راه اندازی مجدد آن تاکید کرد و گفت: هم مالک و هم قوانین دست و پاگیر در تعطیلی و رکود بیش از 500 میلیارد سرمایه در گردش این واحد تولیدی دخیل هستند.
حال مصوب شده است که پس از اعلام نتیجه کارشناس جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی تسهیلاتی به مبغ 60 میلیارد تومان را به طرح توسعه گاوداری پرداخت و بانک سپه نیز گاورداری برکت را فک رهن کنند.
امید است با راه اندازی مجدد آن شاهد اشتغالزایی جوانانی باشیم که این روزها با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کنند و این واحد تولیدی قابلیت صادرات مجدد و تولید روزانه ای انبوه را داشته باشد.
انتهای پیام /