دوشنبه 1 بهمن 1403

عرضه 326 میلیون دلار در سامانه نیما / بازگشت بورس به خرداد 99/ سکه از مرز روانی پایین رفت / تورم 41 درصدی به روایت مرکز آمار / لبنیات گران شد؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
عرضه 326 میلیون دلار در سامانه نیما / بازگشت بورس به خرداد 99/ سکه از مرز روانی پایین رفت / تورم 41 درصدی به روایت مرکز آمار / لبنیات گران شد؟

این پیمانه تیتر‌هایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، رشد نسبی دلار و یورو در اولین روز خرداد، قیمت لوازم خانگی افزایش یافت، وام‌ها و سپرده‌های بانکی زیاد شد، افزایش قیمت محصولات ایران خودرو، پای معاملات بیت کوین به اداره مالیات آمریکا باز شد و کاهش قیمت گوشت گوسفندی را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، رشد نسبی دلار و یورو در اولین روز خرداد، قیمت لوازم خانگی افزایش یافت، وام‌ها و سپرده‌های بانکی زیاد شد، افزایش قیمت محصولات ایران خودرو، پای معاملات بیت کوین به اداره مالیات آمریکا باز شد و کاهش قیمت گوشت گوسفندی را در بر دارد.

*س_بازگشت بورس به خرداد 99_س*

پس از ثبت رکوردهای ریزشی بورس در دوماه نخست سال، خرداد نیز با ثبت بیشترین افت درصدی شاخص سهام در سال‌جاری آغاز شد و نماگر اصلی تالار شیشه‌ای به کف 11ماهه بازگشت. به این ترتیب حالا سود سرمایه‌گذارانی که در 20خرداد سال 99 سبدی متنوع از شرکت‌های بورسی را خریداری کرده بودند، به‌طور کامل تبخیر شد. ضمن آنکه دیروز بیشترین خروج پول حقیقی در سال 1400 رقم خورد و با افت قیمت قریب به اتفاق سهام، یکی از قرمزترین روزهای بورس تجربه شد.

*س_ارزش سهام عدالت چقدر شد؟_س*

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 7 میلیون و 424 هزار و 513 تومان رسید که نسبت به دیروز 2.7 درصد معادل 207 هزار و 79 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 4 میلیون و 454 هزار و 707 تومان رسیده است.

*س_رشد نسبی دلار و یورو در اولین روز خرداد_س*

در معاملات دیروز (شنبه یکم خردادماه 1400) بازار ارز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ 21903 تومان از مردم خریداری و در مقابل با رشد 46 تومانی نسبت به پایان هفته قبل، به رقم 22345 تومان رسید. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به قیمت 26838 تومان از مردم خریداری و در مقابل به نرخ 27381 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می‌شود که نسبت به روز پنج شنبه، 209 تومان گران‌تر شد.

*س_عرضه 326 میلیون دلار در سامانه نیما_س*

سامانه نیما دیروز شاهد عرضه حدود 326 میلیون دلار به صورت حواله ارزی به منظور تامین ارز واردات کشور بوده است. از عرضه‌های مذکور حدود 84 میلیون دلار معامله شده و بر اساس معاملات انجام شده، میانگین موزون نرخ دلاری معاملات 20 هزار 440 تومان بوده است. این امر حاکی از این است که نرخ ارز موثر در واردات کشور نرخ مذکور بوده است.

*س_کاهش قیمت گوشت گوسفندی_س*

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه قیمت گوشت گوسفندی نسبت به فروردین ماه 10 هزار تومان کاهش یافته است، گفت: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت شیشک با کیفیت برای مصرف کنندگان بین 125 تا 128 هزار تومان است ضمن اینکه قیمت گوشت بره ماده با وزن‌های سبک تر 5 تا 6 هزار تومان از این قیمت کمتر است. وی با اشاره به شرایط خشکسالی و نامناسب بودن وضعیت مراتع کشور، افزود: به دلیل کمبود و گرانی علوفه دامداران ناچار به فروش دام‌های خود در وزن‌های پایین هستند بنابراین عرضه دام زیاد شده است. ملکی تصریح کرد: به همین جهت قیمت گوشت روند نزولی داشته که البته شرایط ایجاد شده برای دامداران کشور به شدت نگران کننده است. وی تاکید کرد: اینکه دامداران هم اکنون در زیان شدید هستند و ناچارند که دام‌های خود را زودتر از موعد به بازار عرضه کنند، ممکن است در 3 تا 4 ماه آینده کشور را با مشکل کمبود دام و گوشت مواجه کند. ملکی با بیان اینکه در حال حاضر در برخی مناطق کشور، به دلیل شرایط ایجاد شده دام‌های مولد نیز کشتار می‌شوند، گفت: این اقدام بسیار خطرناک و نگران کننده است و می‌تواند ذخایر ژنتیک دامی کشور را با مشکل مواجه کند.

*س_قیمت لوازم خانگی افزایش یافت_س*

سید علیرضا موسوی‌مجد رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری از افزایش 10 درصدی قیمت لوازم خانگی ایرانی خبر داد و گفت: با لغو تحریم‌ها، دیگر لوازم خانگی ساخته شده وارد کشور نمی‌شود و صرفا مونتاژ آنها در ایران انجام می‌شود. وی افزود: با افزایش نرخ دستمزد کارگران و هزینه حمل و نقل و انرژی، قیمت برخی اقلام لوازم خانگی 10 درصد و برخی اقلام دیگر از جمله تلویزیون کمتر از 10 درصد افزایش یافت. شرایط بازار لوازم خانگی آرام و قیمت‌ها تابع عرضه و تقاضا است و به دلیل کاهش شدید تقاضا در بازار لوازم خانگی قیمت‌ها امسال حداکثر 10 درصد افزایش داشته است. رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در مورد واردات لوازم خانگی خارجی به کشور نیز اظهار داشت: واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است و هیچ صحبتی مبنی بر آزادشدن واردات لوازم خانگی مطرح نیست. وی تاکید کرد: البته تصور هم بر این است که با لغو تحریم‌ها لوازم خانگی آماده اجازه واردات نگیرد و صرفا با واردات قطعات لوازم خانگی و مونتاژ آن در ایران موافقت شود. به گفته موسوی مجد، با گشایش‌های احتمالی برجام نیازی به واردات کالا از شرکت‌های ال جی و سامسونگ نیست، چرا که بستر تولید در کشور فراهم و ظرفیت‌های خالی پر شده است.

*س_تورم 41 درصدی به روایت مرکز آمار_س*

مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرف کننده را برای اردیبهشت سال 1400 اعلام کرد.

منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. نرخ تورم نقطه‌ای در اردیبهشت ماه 1400 به عدد 46.9 درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین 46.9 درصد بیشتر از اردیبهشت 1399 برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. نرخ تورم نقطه‌ای اردیبهشت ماه 1400 در مقایسه با ماه قبل 2, 6 واحد درصد کاهش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با کاهش 2, 0 واحد درصدی به 61.1 درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با کاهش 2.7 واحد درصدی به 40.3 درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری 46.1 درصد است که نسبت به ماه قبل 2.7 واحد درصد کاهش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی 51.0 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 2.0 واحد درصد کاهش داشته است.

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. نرخ تورم سالانه اردیبهشت ماه 1400 برای خانوارهای کشور به 41.0 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 2.1 واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

*س_وام‌ها و سپرده‌های بانکی زیاد شد_س*

براساس گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان بهمن ماه سال گذشته، مانده کل سپرده‌ها به رقم 3705 هزار و 600 میلیارد تومان رسیده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال گذشته معادل 43.7 و 36.4 درصد افزایش را نشان می‌دهد. همچنین، بالاترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده 1990 هزار و 600 میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل 9000 میلیارد تومان است. علاوه براین، مانده کل تسهیلات در این زمان 2702 هزار و 800 میلیارد تومان است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال گذشته معادل 49.2 و 39.6 درصد افزایش داشته است. طبق این گزارش، بیش‌ترین مبلغ تسهیلات نیز مربوط به استان تهران با مانده 1716 هزار و 100 میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل 9200 میلیارد تومان است.

*س_افزایش قیمت محصولات ایران خودرو_س*

در پی مصوبه شورای رقابت برای مجوز افزایش قیمت محصولات خودروسازان و ابلاغ این مصوبه از سوی وزارت صنعت، قیمت جدید محصولات ایران خودرو برای فروش اردیبهشت و خردادماه اعلام شد. بر این اساس قیمت پژو 206 تیپ 2 از 110 میلیون و 980 هزار تومان به 127 میلیون و 122 هزار تومان رسید و قیمت پژو پارس مدل ال ایکس نیز از 127 میلیون و 220 هزار تومان به 145 میلیون و 795 تومان افزایش یافت. همچنین قیمت سورن پلاس از 189 میلیون و 367 هزار تومان به 204 میلیون و 257 هزار تومان و دنا پلاس توربوشارژ دنده اتوماتیک از 371 میلیون و 676 هزار تومان به 390 میلیون و 89 هزار تومان افزایش یافت.

*س_لبنیات گران شد؟_س*

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی افزایش قیمت محصولات لبنی که مشمول قیمت‌گذاری دولتی هستند را تکذیب کرد. بنی‌طبا در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که آیا قیمت لبنیات گران شده است یا خیر، گفت: کارخانه‌های لبنی براساس قانون، کالاهای مشمول قیمت‌گذاری دولتی را با قیمت مصوب به بازار عرضه می‌کنند و سایر کالاها هم براساس آیین نامه قیمت گذاری محصولات ساخت داخل قیمت گذاری و وارد بازار می شود.

*س_هشدار درباره اجاره کارت ملی برای امور بانکی و ارزی_س* بانک مرکزی به هموطنان هشدار داد، از اجاره دادن کارت ملی به افراد سودجو، به منظور انجام خدمات پولی، بانکی و ارزی جدا خودداری کنند، زیرا عواقب ناشی از آن برعهده دارنده مدارک هویتی است. *س_پای معاملات بیت کوین به اداره مالیات آمریکا باز شد_س*

به نقل از CNBC، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که قصد دارد محدودیت‌های شدیدتری را در معاملات و بازار ارز مجازی در این کشور اعمال کند. بر این اساس هر گونه معامله با ارزش بیش از 10 هزار دلار باید به اداره مالیات آمریکا گزارش شود. این وزارتخانه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که ارزهای مجازی مشکلات جدی را در تشخیص و نظارت بر مالیات ایجاد کرده و از همین طریق فضا برای انجام فعالیت‌های غیرقانونی از جمله فرار مالیاتی را فراهم کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید: به همین خاطر است که رئیس جمهور این کشور خواستار تخصیص بودجه بیشتر به اداره مالیات در راستای پرداختن به موضوع رشد استفاده از ارزهای مجازی شده است. قرار است از این پس تمام تراکنش‌های مرتبط با ارزهای مجازی در این کشور تحت نظارت اداره مالیات آمریکا قرار گیرد. پس از این اقدام البته قیمت بیت کوین با منفی شدن به این گزارش واکنش نشان داد. البته طی ماه‌های گذشته بسیاری از کارشناسان گفته بودند که ممکن است، به زودی وزارت خزانه‌داری آمریکا و کمیسیون اوراق بهادار این کشور نقش فعال‌تری را در قانون‌گذاری‌های مرتبط با بازار ارز مجازی در پیش گیرند.

عرضه 326 میلیون دلار در سامانه نیما / بازگشت بورس به خرداد 99/ سکه از مرز روانی پایین رفت / تورم 41 درصدی به روایت مرکز آمار / لبنیات گران شد؟ 2
عرضه 326 میلیون دلار در سامانه نیما / بازگشت بورس به خرداد 99/ سکه از مرز روانی پایین رفت / تورم 41 درصدی به روایت مرکز آمار / لبنیات گران شد؟ 3