سه‌شنبه 6 آذر 1403

عصبانیت روسیه از برگزاری رزمایش نظامی مشترک ارمنستان با آمریکا

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
عصبانیت روسیه از برگزاری رزمایش نظامی مشترک ارمنستان با آمریکا

«دیمتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین درباره قصد ارمنستان برای برگزاری رزمایش مشترک نظامی با آمریکا در هفته آینده واکنش نشان داد.

مسکو در واکنش به طرح های دولت ارمنستان برای برگزاری رزمایش نظامی مشترک ارتش های ارمنستان و آمریکا تأکید کرد که این رزمایش نگران کننده است به ویژه در وضعیت کنونی.

به گزارش روسیا الیوم، «دیمتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین درباره قصد ارمنستان برای برگزاری رزمایش مشترک نظامی با آمریکا در هفته آینده واکنش نشان داد.

پسکوف در واکنش به طرح های دولت ارمنستان برای برگزاری رزمایش نظامی مشترک ارتش های ارمنستان و آمریکا تأکید کرد که این رزمایش نگران کننده است به ویژه در وضعیت کنونی.

اعتراف رئیس رژیم اسرائیل به اوضاع بحرانی

وی تأکید کرد که روسیه این اطلاعات منتشر شده را تحلیل کرده و اوضاع را زیر نظر می گیرد.

پیش از این وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که این رزمایش در ماه سپتامبر برگزار می شود و هدف از آن افزایش هماهنگی در چارچوب ماموریت های حفظ صلح است.

این اقدام با تنش دوباره ارمنستان و آذربایجان همزمان شده است و ایروان اوایل ماه جاری اعلام کرد که نیروهای آذربایجانی به سوی نیروهای این کشور در نزدیکی شهر «مرزی «سوتک» تیراندازی کردند که در اثر آن دو سرباز ارمنی کشته شده و یکی دیگر زخمی شد.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان روسیه را به دلیل توقف اجرای توافقنامه ها با طرف آذربایجانی که با نظارت مسکو امضا شد سرزنش کرده است. مهمترین بخش این توافقنامه گشودن گذرگاه «لاچین» میان ارمنستان و منطقه قره باغ است.

پاشینیان مسکو را متهم کرد که یا ناتوان از کنترل گذرگاه است یا نمی خواهد این کار را بکند.

چند روز پیش نخست وزیر ارمنستان در مصاحبه ای تأکید کرد که سیاست کشورش مبنی بر تکیه صرف به روسیه برای تضمین امنیت خود یک اشتباه استراتژیک بوده چرا که مسکو قادر به انجام این کار نبوده و در حال کاهش نقش خود در منطقه است.

نیکول پاشینیان، در مصاحبه‌ای با روزنامه ایتالیایی لا رپوبلیکا که روز یکشنبه منتشر شد، روسیه را به ناتوانی در تضمین امنیت ارمنستان در مواجهه با آنچه که به گفته او «تجاوزگری» جمهوری آذربایجان بر سر منطقه جدا شده قره باغ کوهستانی (ناگورنو قره‌باغ) نامیده، متهم کرد.

پاشینیان با اشاره به این که مسکو یک پیمان دفاعی با ارمنستان و یک پایگاه نظامی در آنجا دارد، تاکید کرد که با این حال روسیه در حال کاهش نفوذش در منطقه قفقاز جنوبی است.

به گفته وی، ایروان از این رو در تلاش است تا ترتیبات امنیتی خود را متنوع کند. این موضع آقای پاشینیان احتمالا اشاره‌ای آشکار به روابط ایروان با اتحادیه اروپا و ایالات متحده و تلاش های این کشور برای ایجاد روابط نزدیک‌تر با سایر کشورهای منطقه است.

پاشینیان در بخش دیگری از این گفتگو می‌گوید: «معماری امنیتی ارمنستان 99.99 درصد با روسیه مرتبط بوده است از جمله زمانی که صحبت از خرید تسلیحات و مهمات مطرح می‌شود. اما امروز می‌بینیم که روسیه خود به سلاح، اسلحه و مهمات (برای جنگ در اوکراین) نیاز دارد و در این شرایط قابل درک است که حتی اگر بخواهد، نتواند نیازهای امنیتی ارمنستان را برآورده کند.»

نخست وزیر ارمنستان در ادامه افزود که این مثال نشان می‌دهد وابستگی صرف کشورش به یک شریک در مسائل امنیتی یک اشتباه راهبردی است.

سخنان پاشینیان به نوعی منعکس‌کننده نارضایتی‌های داخلی مردم ارمنستان از اتکا به روسیه است چرا که بسیاری از افکار عمومی این کشور، مسکو را در دستیابی به اهدافش در جنگ شکست‌خورده می‌دانند.

مسکو در گذشته به چنین انتقاداتی از سوی اوکراین پاسخ داده و تاکید کرد که اولویت‌های سیاست خارجی این کشور به دلیل جنگ در اوکراین تغییر نکرده است.

پاشینیان در بخش دیگری از این مصاحبه نیروهای حافظ صلح روسی را که برای حفظ توافق آتش‌بس به قره‌باغ اعزام شده‌اند متهم کرده که وظایف خود را به خوبی انجام نداده‌اند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.