پنج‌شنبه 8 آذر 1403

علت سلب حق رأی ایران در سازمان ملل از زبان تخت‌روانچی

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
علت سلب حق رأی ایران در سازمان ملل از زبان تخت‌روانچی

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره علت سلب حق رأی ایران در سازمان ملل توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در گفت و گویی درباره دلیل از دست دادن حق رای ایران در سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال سازمان ملل همیشه متعهد بوده است حق عضویت خود را به موقع پرداخت کند و ما در عمل نیز این موضوع را ثابت کرده ایم.

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: اما متاسفانه برای دومین سال پیاپی با مشکل پرداخت حق عضویت خود مواجه شدیم که دلیل آن به اعمال تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ایران برمی گردد.

وی تصریح کرد: تحریم های ظالمانه آمریکا نه تنها در زمینه های مختلف از جمله دارو، تهیه اقلام انسانی، تجهیزات پزشکی و غیره تاثیر داشته بلکه در کار سازمان ملل نیز وقفه ایجاد کرده است.

تخت روانچی اظهار داشت: ما سال گذشته بعد از مذاکراتی که با مقامات سازمان ملل داشتیم، موفق شدیم نهایتا این مشکل را از طریق منابع مان در خارج از کشور رفع کنیم و این را کار را انجام دادیم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد توضیح داد: شرایط جمهوری اسلامی ایران طوری نیست که بگوییم این منابع را در اختیار ندارد و این مساله دلیل عدم پرداخت به موقع سهمیه ما باشد بلکه منابع موجود است و تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا از اینکه ما به موقع تعهدات خود را انجام دهیم، جلوگیری می کند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: چندی است رایزنی هایمان را با سازمان ملل شروع کرده ایم و مباحث را پیش می بریم و امیدواریم در اسرع وقت این کار انجام شود.

تخت روانچی تاکید کرد: منابع مالی موجود است و ما فقط باید بتوانیم به کانال امنی برسیم که بتوانیم این کار را در اسرع وقت انجام دهیم.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در نامه‌ای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اطلاع داد که 11 کشور حق رای خود را به دلیل افزایش حق عضویت معوقه در سازمان ملل از دست دادند.

بر اساس منشور سازمان ملل، حق رای یک کشور عضو زمانی تعلیق می شود که بدهی های معوقه آن برابر یا بیشتر از میزانی باشد که باید طی دو سال پرداخت کند.

اگر بدهی معوقه به دلیل شرایط خاص کشور عضو صورت گرفته باشد، مجمع ممکن است بر اساس نظر کمیته سهمیه ها به آن کشور اجازه ادامه حق رای را بدهد.

دبیر کل سازمان ملل در این نامه اعلام کرده است ایران، سودان، ونزوئلا، آنتیگوآ و باربودا، گینه، کنگو و پاپوا گینه نو در زمره کشورهایی هستند که حق رای خود را از دست دادند.

وی حداقل بدهی برای بازیابی حق رای این کشورها را چنین اعلام کرد که این میزان برای ونزوئلا حدود 40 میلیون دلار، سودان 300 هزار دلار و ایران 18 میلیون دلار است که بدهی ایران همانطور که پیشتر نیز مطرح شده بود به علت تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا قابل پرداخت نیست.

سال گذشته نیز فهرستی از کشورهایی که حق عضویت را نپرداخته بودند منتشر شد که سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد آن را یک روند معمولی دانسته و گفته بود ایران برای حل این مساله کوشید.

همچنین بخوانید