جمعه 5 بهمن 1403

عوارض جانبی کرونای ترامپ؛ پمپئو تحت فشار

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عوارض جانبی کرونای ترامپ؛ پمپئو تحت فشار

تهران - ایرنا - دونالد ترامپ مرد شماره یک آمریکا باوجود تمام ابهام و تردیدهایش درباره کووید -19، حال گرفتار این بیماری است و در غیاب او دیپلمات ارشد ایالات متحده باید به رتق و فتق امور بپردازد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مثبت شدن آزمایش کرونای ترامپ، محکی است جدی برای مایک پمپئو وزیر امور خارجه و وزارت امور خارجه آمریکا، چه آنکه این دو تلاش می کنند در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری، ثبات و قدرت را به متحدان آمریکا نشان دهند.

نشریه هیل در گزارشی در این خصوص نوشت: پمپئو که به هنگام اعلام ابتلای ترامپ و بانوی اول آمریکا به کووید -19 در اروپا به سر می برد، قبل از بازگشت به آمریکا طبق برنامه تصمیم گرفت سفر دیپلماتیک خود به کرواسی را انجام دهد.

اما با تشدید نگرانی ها درمورد وضعیت سلامت رئیس جمهوری، وی سفر یک هفته ای اش به آسیا را به زمان دیگری موکول کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر گفته بود که تیم وی درمورد سفرهای برون مرزی، ساعت به ساعت تصمیم گیری می کند.

وزارت امور خارجه آمریکا عصر روز شنبه اعلام کرد که پمپئو از 4 تا 6 اکتبر (13 تا 15 مهر) به توکیو سفر و در جریان آن با وزرای امور خارجه کشورهای استرالیا، هند و ژاپن دیدار و گفت و گو می کند.

انتظار می رود که در این نشست چالش های مربوط به مساله هسته ای کره شمالی و رویارویی با چین مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

اما قرار است سفرهای پمپئو به مغولستان و کره جنوبی دوباره برنامه ریزی شود.

پمپئو که چهارمین فرد در صف برعهده گرفتن مسئولیت های رئیس جمهوری است، ارتباط نزدیکی با واشنگتن برای اطلاع از شرایط ترامپ برقرار می کند و صدای کلیدی آمریکا خطاب به جامعه جهانی در زمینه ثبات دولت ایالات متحده است.

«کنت یالوویتز» سفیر آمریکا در بلاروس و گرجستان در سال های 1990 و اوایل سال های 2000 گفت: این زمانی است که به پیامی یکپارچه نیاز دارید.

وی افزود: در چنین شرایطی، کاخ سفید و وزارت امور خارجه متحد شده اند و تصور می کنم که همه اهمیت این شرایط را درک می کنند.

اما ترامپ و کاخ سفید به ندرت پیام روشن و ثابتی درمورد اوضاع منتشر کرده اند و ابهامات پیرامون وضعیت سلامت رئیس جمهوری این نگرانی را به بار آورده است که رقبای آمریکا از این فرصت بهره برداری کنند.

«دن شاپیرو» که در دوره زمامداری باراک اوباما به عنوان سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی خدمت می کرد، گفت: ما در دوره ای هستیم که به دلیل انتخابات، توجه کشور به داخل متمرکز است.

وی افزود: اکنون با وجود رئیس جمهوری که از سلامت کامل برخوردار نیست و حتی در برخی سناریوها ناتوان است، درمی یابید که سلامت رئیس جمهوری، مساله امنیت ملی است.

رهبران خارجی از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و یک مقام ارشد در چین پیام هایی را مبنی بر آرزوی بهبودی سریع ترامپ و همسرش ارسال کرده اند.

اما کارشناسان هشدار می دهند که با وجود حسن نیت این کشورها، خطر ناشی از آنها شدیدتر می شود.

نیکلاس برنز سفیر سابق آمریکا و مشاور سیاست خارجی ستاد انتخاباتی جو بایدن نامزد دموکرات ریاست جمهوری این کشور مدعی شد: با بیماری رئیس جمهوری در میان یک کارزار تفرقه انگیز، نباید احتمال فشار چین بر تایوان یا تلاش روسیه برای کسب مزیت در اروپای شرقی را دست کم بگیریم.

وی گفت: سیگنال آمریکا به این دو کشور حائز اهمیت است، که ما مراقبیم و کاملا توانمند هستیم.

«جاناتان شانزر» معاون ارشد رئیس جمهوری در زمینه تحقیقات در بنیاد دفاع از دموکراسی ها گفت که ابتلای ترامپ به کرونا احتمالا به اختلافات سیاسی در کشور دامن می زند، اما بر نهادهای متولی محافظت از امنیت آمریکا تاثیر چندانی نخواهد داشت.

وی افزود: ما یک وزیر دفاع سالم، یک وزیر امور خارجه سالم و کابینه ای داریم که به مسئولیت خود همچون قبل از اعلام خبر (بیماری ترامپ) ادامه می دهند.

وی گفت: برای بخش نظامی و اطلاعاتی چشم اندازی از نظر آسیب پذیری متصور نیستم، بلکه بیشتر تداوم هرج و مرج سیاسی مشاهده می شود که در نتیجه شیوع این ویروس شاهدش بوده ایم.

هیل در ادامه این گزارش آورد: پمپئو نیز اشاره کرده است آنچه را دولت آمریکا به عنوان مهمترین چالش های امنیت ملی پیش روی این کشور تلقی می کند، مورد توجه قرار می دهد. سفر وی به ژاپن، زمینه ای را برای رویارویی با آنچه وی تهدیدی از سوی پکن یا تهدید هسته ای کره شمالی تلقی می کند، فراهم می سازد.

وظیفه دیپلمات های خط مقدم خارج از کشور و برقراری ارتباط با سفارت های خارجی در واشنگتن دی سی تقویت کننده پیام های قدردانی و نمک شناسی درزمینه نگرانی شان از سلامت رئیس جمهوری و بانوی اول و تضمین کننده این مساله است که آمریکا مداوای پزشکی سطح بالایی را برای خانواده رئیس جمهوری فراهم می کند و اینکه سیستم هایی برای محافظت از تداوم فعالیت دولت در برهه ای بحرانی برقرار است.

بحران جاری می تواند یک وظیفه چالش برانگیز باشد، نظر به اینکه دیدگاه بین المللی نسبت به آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ سیر نزولی یافته و همچنین نحوه مدیریت ترامپ بر همه گیری کووید -19 بر آن افزوده است.

احتمالا ابتلای ترامپ به کرونا، پسرفت اقتدار آمریکا در عرصه جهانی را تقویت می کند.

طبق بررسی انجام شده در شماری از کشورهای جهان در اروپا، آسیا و استرالیا، اعتماد عمومی به ترامپ پایین تر از اعتماد به پوتین و شی جین پینگ رئیس جمهوری چین است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*