غفاریان، «نپتون» را به فجر برد / پرتره پروین اعتصامی، این بار به روایت ورزی
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز سه شنبه 17 بهمنماه همزمان با ششمین روز از برگزاری چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، دو فیلم «نپتون» و «معجزه پروین» به همراه انیمیشن «شمشیر و اندوه» به نمایش در میآید. همچون نپتون، دور از خورشید فیلم سینمایی «نپتون» به نویسندگی مرجان ساداتی، کارگردانی محمد ابراهیم غفاریان و تهیهکنندگی سیاوش امینپور در دو بخش سودای سیمرغ و نگاه نو چهل...
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز سه شنبه 17 بهمنماه همزمان با ششمین روز از برگزاری چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، دو فیلم «نپتون» و «معجزه پروین» به همراه انیمیشن «شمشیر و اندوه» به نمایش در میآید.
همچون نپتون، دور از خورشید
فیلم سینمایی «نپتون» به نویسندگی مرجان ساداتی، کارگردانی محمد ابراهیم غفاریان و تهیهکنندگی سیاوش امینپور در دو بخش سودای سیمرغ و نگاه نو چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور دارد.
در خلاصه داستان فیلم نپتون آمده است: افسانه و همسرش به دلیل مشغله کاری از فرزند خود غافل شدهاند که فرزند آنها دچار مشکلی میشود...، اما عوامل فیلم، این خلاصه رسمی را منتشر کردهاند: «یک سالِ نپتون، معادل 165 سال زمینه! یعنی یک بچه یک ساله توی نپتون یک پیرِ 165 ساله روی زمینه!»
آرمین رحیمیان که بسیاری بازی او را در فیلم «شبی که ماه کامل شد» ستایش کردند در «نپتون» نقش اصلی را بازی میکند و بهدخت ولیان همراه با امین میری، رها خدایاری، آیدا ماهیانی، ندا عقیقی با حضور مسعود کرامتی و بهناز جعفری در کنار بازیگران کودک: امیررضا جوکار، ماهک حقیقی، آرتین تیموری و با معرفی بهداد بلیغ و شهلا اکبری، بازیگران فیلم هستند.
سایر عوامل فیلم: مدیر فیلمبرداری: داوود محمدی، تدوین: حمید نجفی راد، طراحی و ترکیب صدا: بهروز شهامت، موسیقی: کارن همایونفر، مدیر صدابرداری: منصور شهبازی، طراح چهره پردازی: محمود دهقانی، دستیار کارگردان: سید علی قاسمی
92 دقیقه با قصهای از کربلا
انیمیشن «شمشیر و اندوه» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی، اثری 92 دقیقهای است که برهه تاریخی بعد از شهادت امام حسن مجتبی (ع) تا ورود امام حسین (ع) به کربلا را روایت میکند. روایت این اثر از زاویه دید یک ایرانی است که در شهر مداین زندگی میکند و منجر به پیوستنش به قافله امام حسین (ع) خواهد شد. مخاطب این انیمیشن نوجوان و جوان در نظر گرفته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «برای تحقق رویایی که داری مبارزه کن...»
برای ساخت این اثر که نزدیک به دو سال به طول انجام میده است، حدود200 نفر درگیر کار بودهاند. «شمشیر و اندوه» برای اولین بار در تاریخ پویانمایی ایران با استفاده از اسکن انسانی (MetaHuman) تولید شده است. همچنین گفتنی است که رندر این پویانمایی هم در داخل کشور انجام شده و با دو زبان فارسی و انگلیسی هم تولید شده است. یکی دیگر از ویژگیهای مهم «شمشیر و اندوه» که البته در فیلمهای روز سینمای جهان وجود دارد استفاده از سیستم صدای دالبی سه بعدی است.
صداپیشگان فیلم شمشیر و اندوه از این قرارند؛ زهره شکوفنده، مهبد قناعت پیشه، تورج نصر، غلامرضا صادقی، سعید مقدممنش، میثم نیکنام، سعید غفارمنش، حسام صادقینیکو، محسن سرشار، محسن زرآبادی، اعظم حبیبی، کوروش زارعپناه، مهرداد معمارزاده، مریم خلقتی، شیدا زینی، عالمتاج خیرینیا، ابراهیم ربیعی، جوانه برهانی، میلاد مبینی، شهره روحی و مسیحا شیهدیاصل.
مهرداد محرابی کارگردان دیگر انیمیشن «شمشیر و اندوه» است که سابقه کار در حیطه مذهبی و اسلامی را قبلا هم داشته و پیش از این کارگردانی نمایش آیینی «عطش خورشید» را در کارنامه خود داشته که توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کردهاست. اثر دیگر وی «بیرق ماندگار» نیز از نظر محتوایی به فلسفه نوحهسرایی و عزاداری برای اهل بیت اشاره دارد.
این انیمیشن به تهیهکنندگی مهدی جعفری ساخته شدهاست. وی از سال 73 شروع به ساخت فیلم کوتاه نموده و ده سال بعد یعنی در سال 83 کار خود را در سینما آغاز نمود. برخی از محبوبترین فیلمهای مهدی جعفری عبارتند از «ایستگاه اتمسفر»، «آبادان یازده 60»، «به وقت شام»، «هرچی خدا بخواد»، «خط ویژه» و بسیاری آثار محبوب دیگر که سوابق این تهیهکننده را درخشان کردهاند.
گفتنی است عماد رحمانی و مهدی جعفری که به ترتیب کارگردان و تهیهکننده این پویانمایی هم هستند، نویسندگی فیلمنامه آن را نیز به اتفاق به عهده داشتهاند.
سایر عوامل «شمشیر و اندوه» عبارتند از: مدیر تولید: معین کریمی، تدوین: مهرداد محرابی، موسیقی: شاهین پژهان، آرش آقابابائی، طراح صدا و SFX: شاهین پژهان، طراح ارشد کاراکتر: بنیامین شجاعی باغینی، کارگردان هنری: میلاد علیقلیا، مسئول رندر: بهداد باقری، شبیهسازی مو و پارچه: محمد مشتاقی، سیاوش مصلحی، سرپرست صداپیشگان: حسام صادقینیکو، مدیر دوبلاژ: حسام صادقی نیکو، صدابردار: بهنیا سبزواری، امور فنی صدا: میلاد استخری.
پروین، خانواده شریفینیا را دور هم جمع کرد
فیلم «معجزه پروین» یا در جدیدترین تغییر، فیلم پروین درباره زندگی پروین اعتصامی شاعر نامدار معاصر است که زندگی او از دوران جوانی تا لحظه درگذشتش سرشار از اتفاقات است. گروه سازنده معجزه پروین تصمیم گرفتند اسم فیلم را به پروین تغییر دهند. این اثر به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی، جدیدترین پرتره از داستان زندگی پروین اعتصامی است و مارال بنی آدم بعد از باران کوثری، دومین بازیگری است که نقش پروین اعتصامی شاعر پرآوازه ایرانی را بازی میکند. پیش از این کوثری در سریال «شبکه مخفی زنان» نقش پروین اعتصامی را بازی کرده بود.
محمدرضا شریفینیا که در دهه اخیر از دوستان و همکاران نزدیک ورزی است تهیهکننده این فیلم که محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است. همچنین بهزاد عبدی هم موسیقی این اثر را میسازد. وی سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن را برای دو فیلم «آل» و «مزار شریف» در دورههای بیست و هشتم و سی و سوم و دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن را برای فیلم «علفزار» در چهلمین جشنواره فیلم فجر کسب کرده است.
آزیتا حاجیان، محمدرضا شریفی نیا، حسین پاکدل، محمد علی نجفی، امیرحسین صدیق، رامین ناصر نصیر، رضا فیاضی، بیژن بنفشه خواه، یوسف صیادی، حسام نواب صفوی، ملیکا شریفی نیا، محمدشعبانپور، الهه جعفری، محمدرضا شهبانی نوری، مریم ورزی، محمد ساربان، مجید جعفری، شهراد بانکی، عباس علی محمدی و امیر رضا انوریان ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. گفتنی است که محمدرضا شریفی نیا و آزیتا حاجیان در ساخته محمدرضا ورزی، در نقش یک زن و شوهر به ایفای نقش میپردازند.
علاقه محمدرضا ورزی به تاریخ معاصر ایران که در ابتدای سده 1300 شمسی میگذرد پیش از این در سریال «معمای شاه» مشخص بود. وی همچنین در کارامه خود ساخت مجموعههای تاریخی دیگر، چون «سالهای مشروطه» و «تبریز در مه» دارد.
سایر عوامل فیلم «پروین» نیز عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: فرشاد خالقی، مهدی حسینی وند، تدوین: مهدی حسینی وند، مدیر صدابرداری: ارسلان کیان ارثی، طراح چهره پردازی: شهرام خلج، طراح صحنه: مسعود اوسطی، صحنه آرا: سوفیا شکری، طراح لباس: رویا ابراهیمی، دستیار اول کارگردان: روهام مخدومی، مدیر برنامهریزی: حسین متحد، منشی صحنه: سحرناز ضیایی، عکاس: احمدرضا شجاعی، اصلاح رنگ و نور: نیما دبیرزاده، صداگذاری: مهرداد جلوخانی، جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک.