غلامرضا: وزارت کشور در انتخابات سوگیری سیاسی ندارد و از رأی مردم صیانت میکند
معاون سیاسی وزارت کشور گفت: از سال گذشته، نقاط ضعف و قوت انتخاباتها در هر استانی بهطور مجزا بررسی شد و متناسب با آسیبشناسی صورت گرفته، آییننامهها، شیوهنامهها و دستورالعملهای آن تهیه شده است.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدرضا غلامرضا معاون سیاسی وزارت کشور روز چهارشنبه در همایش معاونان توسعه مدیریت و منابع استانداریهای سراسر کشور که در سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد، گفت: این انتخابات، چهل و یکمین انتخاباتی است که در جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود و ستاد انتخابات کشور مصمم است بر اساس چهار مولفه تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت، انتخابات آتی را برگزار کند.
معاون سیاسی وزیر کشور، سلامت انتخابات را مقدمه افزایش مشارکت برشمرد و اظهار کرد: از سال گذشته، نقاط ضعف و قوت انتخاباتها در هر استانی بهطور مجزا بررسی شد و متناسب با آسیبشناسی صورت گرفته، آئیننامهها، شیوهنامهها و دستورالعملهای آن تهیه شده است.
غلامرضا تأکید کرد: وزارت کشور در انتخابات هیچ سوگیری سیاسی ندارد و از رأی مردم بهعنوان امانت و حقالناس صیانت خواهد کرد.
وی با اشاره به طرح انتخاباتی که در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: تا زمان ابلاغ، قانون فعلی انتخابات ملاک عمل خواهد بود.
معاون سیاسی وزیر کشور به تناسبی شدن انتخابات در تهران هم اشاره کرد و یادآور شد: نظر وزارت کشور درباره اشکالات این نوع از انتخابات اعلام شده است اما در صورت تصویب و قانونی شدن آن، آماده برگزاری آن هستیم و تمهیدات فنی لازم در این زمینه اندیشیده شده است.
غلامرضا با بیان اینکه در صورت قانونی شدن طرح اصلاح قانون انتخابات، از تیرماه باید پیش ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی آغاز شود، افزود: نسخه اولیه سامانه مربوطه آماده شده است که این برای وزارت کشور و شورای نگهبان آثار خوبی خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: نقش ستاد انتخابات و معاونت سیاسی، میانداری است و همواره در تعامل با احزاب، حد انصاف را رعایت کردهایم و با همه گروههای سیاسی تعامل داشتهایم.
رئیس ستاد انتخابات کشور برگزاری نشست با احزاب مختلف در ماه مبارک رمضان امسال با حضور وزیر کشور را یادآور شد و گفت: در این همایش، سند تحول احزاب را ارائه کردیم تا خود احزاب سیاسی با محوریت خانه احزاب نسبت به ارائه نظرات خود اقدام کنند. محدودیتی برای کنش سیاسی احزاب دارای مجوز قائل نیستیم.
وی تاکید کرد: وزارت کشور در دولت سیزدهم کوشیده است هم با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هم با همه احزاب و گروههای درون نظام، تعامل خوبی داشته باشد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با یادآوری روایتی از پیامبر اعظم (ص) که هدف از رسالتش را «مکارم اخلاق» بیان داشتهاند، ادامه داد: همه ما در هر موقعیت و جایگاهی که هستیم باید در مسیر اخلاق گام برداریم و هیچ امری توجیه نمیکند که خارج از چارچوب اخلاق حرکت کنیم.
غلامرضا، مسئولیت معاونان توسعه مدیریت و منابع استانداریها را که روسای کمیتههای فنی و پشتیبانی ستاد انتخابات در استانها هم هستند، سنگین دانست و گفت: با حفظ استقلال برای فراهم ساختن زیرساختهای فنی و تامین منابع برای برگزاری انتخابات اهتمام داشته باشید.
وی تاکید کرد: انتخابات یک مساله ملی و نه مختص وزارت کشور است و همه دستگاهها باید برای برگزاری هرچه بهتر آن، به وزارت کشور یاری دهند.
معاون سیاسی وزارت کشور موضوع آموزش عوامل اجرایی را از دیگر برنامههای ستاد انتخابات کشور برشمرد و گفت: براساس آسیبشناسی انجام شده از انتخابات گذشته، مساله آموزش همه عوامل اجرایی در دستورکار قرار دارد تا انشاءالله انتخاباتی در تراز جمهوری اسلامی بدون هیچگونه اختلالی برگزار شود.
غلامرضا بار دیگر نقش معاونان توسعه مدیریت و منابع استانداریها در برگزاری انتخابات را کلیدی خواند و افزود: معاونان توسعه، پیشران برگزاری انتخابات هستند و باید بسترهای لازم را برای انتخابات چه در حوزه فنی و چه در حوزه تامین منابع، فراهم سازند.