چهارشنبه 3 بهمن 1403

فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، «چادر پر از گل ولای و ماندن در آن دشوار شده است. ما فقط تلاش کردیم وسایلمان را نجات دهیم. دیشب خواب رمانتیکی داشتیم»، این طنز تلخ، بخشی از درد و دل پدر فلسطینی با خبرنگار الجزیره از وضعیت آوارگان فلسطینی در سرمای این روزهای نوار غزه در سایه تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی است.

چادر اسکان آوارگان فلسطینی در پارکینگ بیمارستان «شهداء الاقصی» در شهر دیر البلح در جنوب نوار غزه مملو از آب باران شده است.

جنگ، آوارگی و وضعیت غم انگیز نوار غزه، بیش از یک میلیون و هشتصد هزار آواره فلسطینی را به جایی رسانده که خیلی‌هایشان با وجود بارش باران و وجود گل و لای در چادرهایشان به سر می‌برند.

یک پیرمرد فلسطینی می‌گوید:«همه شب را نخوابیدم. امروز یکی از فرزندانم به دفاع مدنی مراجعه کرد تا جای اسکانی پیدا کند اما تعداد زیاد آوارگان و تقاضای آنها برای اسکان در مناطق سرپوشیده تقاضای ما را هم بی پاسخ گذاشته است».

آواره دیگری می‌گوید: چند روزی است فقط یک پتو از محل کمک‌های بشردوستانه دریافت کرده بودیم که آن هم در گل و لای باران خیس و کثیف شد و به دلیل کمبود آب، قابل شستن نیست.

یک آواره دیگر می‌گوید که خانواده 14 نفره آنها فقط با یک پتو در چادر سر می‌کنند و یکی دیگر از آنها از شیوع بیماری‌های گوارشی تنفسی در چادرهای آوارگان به دلیل سرما و باران شدید به ویژه در کودکان گفت.

وضعیت آوارگان غزه به دلیل طولانی شدن جنگ و افزایش تعداد آوارگان و تجمع آنها در بیمارستان‌ها، جاده‌ها و مدارس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حال بدتر شدن است، در حالی که این اماکن هم نیز از بمباران‌های رژیم اشغالگر در امان نیست و آوارگان مجبورند با اندک توشه خود از جایی به جای دیگر نقل مکان کنند.

شرایط آب و هوایی نوار غزه و بارش باران با سرد شدن هوا باعث جاری شدن سیل در خیابان‌ها شده و حمل و نقل مجروحان را هم برای امدادگران دشوار کرده است.

باران و سرما زندگی در کمپ‌های آوارگان در خان یونس، شهر دیگری در جنوب نوار غزه را نیز دشوارتر کرده است. آوارگان در این شهر نیز با کاهش دما و افزایش بارندگی در شرایط سختی با سرما مواجه و از ابتدایی ترین چیزها برای مواجهه با این وضعیت محروم هستند.

در چادرهای پلاستیکی اسکان آوارگان، خبری از هیچ وسیله گرمایشی نیست. آنها حداکثر یکی تا دو تا پتو دارند که وقت خواب زیر و روی خود می‌اندازند خیلی‌هایشان هیچ زیرانداز یا تشکی ندارند.

به گزارش الوطن در شهر رفح هم که آوارگان فلسطینی در چادرهای نازک روزگار می‌گذارنند و هیچ ابزار گرمایشی و لباس کافی ندارند با هر قطره باران بحران معیشتی آنها وخیم‌تر شده، اگرچه تشنگی و کمبود آب آنها را جبران کرده است.

پیرمرد فلسطینی در شهر رفح هم گفت: آب باران به داخل چادرهای ما نفوذ کرده است. باران را همیشه مایه خیر و برکت می‌خواندیم، اما آن برای زمانی بود که سقف بالای سر و خانه‌ای داشتیم حتی در بحبوحه جنگ و قبل از رسیدن فصل سرما هم با آب باران خود را سیراب و پاکیزه کردیم، اما حالا اوضاع به هم ریخته است با یک قطره باران چادرها پاره و غرق در آب می‌شود.

خبرگزاری فلسطینی (وفا) به نقل از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که بسیاری از مناطق نوار غزه با بارش باران غرق آب شده و شرایط آوارگان را دشوارتر کرده است. حدود 1.9 میلیون نفر در غزه مجبور به ترک خانه‌های خود شدند و بیش از نیمی از آنها در جستجوی امنیت به رفح در جنوب نوار غزه رفتند، اما جنوب نوار غزه نیز از حملات و تهاجم زمینی ارتش اسرائیل در امان نماند.

این نهاد سازمان ملل اعلام کرد که پناهگاه‌های آنروا بیش از حد شلوغ هستند و بیش از 9 برابر ظرفیتشان در آنجا اقامت دارند، در حالی که بسیاری از آوارگان هم در فضای باز زندگی می‌کنند و از همین رو معرض شرایط آب و هوایی سخت‌تر قرار دارند و مدیریت شرایط بهداشتی در همه پناهگاه‌ها دشوار شده است. این شرایط همراه با سیل و انباشت زباله منجر به گسترش حشرات، پشه‌ها و موش‌ها شده که خطر شیوع بیماری‌ها را تشدید کرده است.

در اوایل هفته گذشته 360 هزار مورد بیماری‌های عفونی در پناهگاه‌ها ثبت شد، اگرچه تعداد واقعی ممکن است بیشتر باشد.

سخنگوی آنروا، کاظم ابوخلف می‌گوید 155 مکان از جمع 196 مکان متعلق به آنروا در نوار غزه به پناهگاه‌های آوارگان تبدیل شده است و بیمارستان‌ها در جنوب نوار غزه نیز به شکل جزیی کار می‌کنند و حداقل خدمات پزشکی را ارائه می‌دهند.

ابوخلف با اشاره به خسارت بالای نهادهای مدنی و مراکز پناهندگان در نوار غزه در نتیجه بمباران‌های رژیم صهیونیستی گفت: در نوار غزه هیچ جای امنی نیست که فلسطینی‌ها به آنجا پناه ببرند، حتی مراکز آوارگان هم ایمن نیست.

ابوخلف گفت که اسرائیل باید گذرگاه کرم ابوسالم (در مرز نوار غزه با سرزمین‌های اشغالی) را گشوده و اجازه دهد کمک‌های بشردوستانه به طور مستقیم وارد غزه شود.

به گزارش الشروق، عدنان ابوحسنه، مشاور سیاسی و اطلاع رسانی آنروا هم دیروز جمعه با بیان اینکه تعداد آوارگان در نوار غزه به یک میلیون و 800 هزار نفر رسیده است، گفت کمک‌هایی که از گذرگاه رفح وارد می‌شود بسیار ناچیز است و نیازهای ساکنان غزه را هرگز پوشش نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه از زمان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی تنها 1400 کامیون وارد نوار غزه شده در حالی که پیش از آن روزانه 500 کامیون وارد می‌شد، گفت: حملات اسرائیل به ساختمان‌های آنروا و انبارهای آن هم وضعیت را بحرانی کرده است. تاکنون بیش از هفتاد تاسیسات وابسته به آنروا در بمباران های اسرائیل نابود شده و 132 نفر از کارکنان خود را در این حملات از دست دادیم.

مشاور آنروا با بیان اینکه این نهاد درخواست دریافت تعداد پتوهای بیشتر برای رساندن به آوارگان را داده است، گفت: ممانعت اسرائیل با ورود روان کمک‌های بشردوستانه مانع تامین مایحتاج آوارگان شده است. در حال حاضر نبود گاز مایع پخت و پز و استفاده از اجاق‌های هیزمی دردسر ساز و سلامت آنها را هم به مخاطره انداخته است.

وی افزود: کمبود آب آشامیدنی و شرب آب‌های آلوده نیز بیماری‌های گوارشی را گسترش داده است، افزون بر اینکه صف‌های طولانی شهروندان برای دریافت تکه‌ای نان یا یک بطری آب رنج آور است آن هم در حالی که خیلی از آنها پس از ساعاتی ایستادن در صف دست خالی برمی‌گردند.

ابوحسنه با بیان اینکه خیلی از آوارگان در فضای باز می‌خوابند و تعداد آنها به دلیل کمبود چادر، صدها هزار نفر تخمین زده می‌شود، گفت برخی از آنها چادرهایی از پارچه های سبک و نایلون برای خود برپا می‌کنند که از آنها در برابر سرما یا آب باران محافظت نمی‌کند و در همین بارش‌های چند روز چمدان‌ها و وسایل شخصیشان غرق در آب شده است.

این مسئول آنروا تاکید کرد: در حال حاضر ما خواستار آتش‌بس هستیم تا علاوه بر ورود غذا و سوخت مورد نیاز مردم غزه کار کارخانه‌های آب شیرین کن هم یا تامین سوختشات برای تصفیه آب شرب از سر گرفته شود و کمی از درد و رنج آوارگانی که زمستان بسیار سرد آنها را تهدید می‌کند، بکاهد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید چادرهای اسکان آوارگان فلسطینی آوارگان فلسطینی دیر البلح خان یونس رفح معیشت آوارگان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 2
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 3
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 4
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 5
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 6
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 7
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 8
فاجعه بمب و طوفان سرما بر سر 1/8 میلیون آواره در غزه 9