فارس من | اما و اگرهای برگزاری امتحانات حضوری پایان ترم دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران خبرگزاری فارس با ثبت سوژهای در سامانه فارس من درخواست «تغییر روش حضوری برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد به مجازی» را از این دانشگاه داشتند.
کاربران نوشتهاند «در شرایط کنونی اپیدمی کرونا و با توجه به امکان اوج گیری مجدد آن طبق نظرات مسؤولین مربوطه در ستاد مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد در تصمیمی غیر قابل انتظار، بدون توجه به سلامتی تعداد زیاد دانشجویان اقدام به برگزاری حضوری امتحانات گرفته است.
در بیشتر شهرهای ایران حتی با وضعیت زرد و سفید از لحاظ شیوع کرونا، دانشگاهها تصمیم به برگزاری امتحانات به روش مجازی گرفته اند. اما جای بسی تأمل است که دانشگاه آزاد چرا اصرار به برگزاری امتحانات به روش حضوری دارد؟
به عنوان مثال در شهر همدان دانشگاه دولتی بوعلی، و دانشگاه پیام نور بصورت مجازی امتحان خواهند گرفت اما در همین شهر دانشگاه آزاد حضوری می باشد. ما دانشجویان دانشگاه آزاد مانند سایر دانشجویان کشور دغدغه سلامتی و ایمن بودن در این شرایط اپیدمی کرونا داریم و از مسؤولین مربوطه درخواست داریم که شرایط امتحانات را به روش مجازی تغییر دهند. چرا که خدای ناکرده در صورت ابتلای احدی از دانشجویان به کرونا در شرایط امتحانات حضوری چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ و آیا در این شرایط دغدغه مسؤولین دانشگاه آزاد مانند سایر دانشگاهها چیزی جز سلامتی دانشجویان است؟»
در پیگیریهایهای صورت گرفته علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اطلاعیهای اعلام کرد که با توجه به تداوم شیوع ویروس کرونا در کشور و ضرورت حفظ سلامت همه دانشگاهیان از جمله استادان، دانشجویان، کارشناسان و کارکنان، شایسته است در صورت عدم امکان رعایت کامل و همهجانبه ضوابط و دستورالعملهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارزشیابی پایان نیمسال تحصیلی به صورت غیرحضوری باشد.
همچنین در این اطلاعیه آمده: با توجه به اولویت در برگزاری حضوری امتحانات به منظور تضمین کیفیت، در صورتی که دانشگاه یا استادان تشخیص دهند که امتحانات باید به شیوه حضوری برگزار شود، ضروری است همه پروتکلهای بهداشتی مربوط به محیطهای دانشگاهی به ویژه فاصلهگذاری اجتماعی به هنگام برگزاری آزمونها به دقت رعایت شوند.
در این بین دانشگاه آزاد اعلام کرد امتحانات پایانترم این دانشگاه با هدف حفظ کیفیت آموزشی و صیانت از حقوق دانشجویان در ارزشیابی تحصیلی با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی بهصورت حضوری برگزار میشود که نحوه برگزاری امتحانات حضوری اما و اگرهایی نیز از سوی دانشجویان داشت که درباره چگونگی و نحوه برگزاری امتحانات این دانشگاه پاسخ مسؤولان را در زیر میخوانیم.
* امتحانات حضوری میتواند نتایج معتبرتری برای مراکز آموزشی داشته باشد
محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اعلام آمادگی دانشگاهها برای برگزاری امتحانات میگوید: بیش از 80 درصد دانشگاهها امتحانات پایان نیم سال خود را به شکل غیرحضوری و سایر دانشگاهها با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری برگزار میکنند.
وی معتقد است که امتحانات حضوری میتواند نتایج معتبرتری داشته باشد؛ وقتی دانشگاهی در استان یا شهر منطقه سفید واقع شده و عمده دانشجویان آن دانشگاه بومی هستند، با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی این دانشگاه میتواند امتحانات را غیرحضوری برگزار کند.
* امتحانات در شهرهایی که وضعیت سفید دارند با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار میشود
احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی نیز معتقد است که دانشگاه آزاد از زمان شیوع ویروس کرونا، در تلاش بوده تا این تهدید را به فرصت تبدیل کند. در این راستا با تلاش تمامی مجموعه دانشگاه زیرساختهای لازم فراهم شد و کلاسهای دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی به نحو احسن به صورت مجازی و آنلاین برگزار شد.
وی با اشاره به جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: با توجه به شرایط کشور و شیوع ویروس کرونا و گستردگی دانشگاه آزاد اسلامی در بیش از 400 واحد دانشگاهی در کل کشور به خاطر حفظ سلامت دانشجویان مقرر شد، در شهرهایی که وضعیت قرمز دارند، اصل بر این باشد که امتحان حضوری برگزار نشود. البته وضعیت شهرهای مختلف در کشور متفاوت است، از اینرو در شهرهایی که بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت عادی و سفید است، امتحانات به صورت حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.
حیدری در ادامه میگوید که امتحانات نیمسال دوم این دانشگاه در چهار هفته از 24 خرداد آغاز میشود و تا 19 تیر ادامه دارد. همچنین به منظور جلوگیری از تراکم دانشجویان، امتحانات در واحدهای دانشگاهی روزانه در چهار نوبت برگزار خواهد شد.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه در سراسر کشور، از ظرفیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان میکند: به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و جلوگیری از تردد دانشجویان و عدم استفاده از خوابگاه، مقرر شده تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بدون نیاز به مراجعه به واحد محل تحصیل برای امتحان پایان ترم نیمسال جاری، در واحد محل سکونت خود امتحان دهند و دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد این ظرفیت خود را در اختیار تمامی دانشگاههای کشور قرار دهد تا دانشگاههایی که امکان برگزاری امتحانات به صورت حضوری را نداشته و دانشجویان آنها نیاز به خوابگاه دارند، از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کرده و به درخواست دانشجویان امتحانات را در واحدهای محل سکونت دانشجویان خود برگزار کنند. واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهایی که بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، «سفید» اعلام شده، می توانند امتحانات دانشگاههای دولتی را برگزار کنند. واحدهای دانشگاه آزاد تنها برگزارکننده امتحانات دانشگاههای دولتی خواهند بود و سؤال و زمان امتحان از طرف این دانشگاهها تعیین می شود.
* اعلام چگونگی برگزاری آزمونهای دانشگاه آزاد در شهرهایی که شرایط هشدار در برابر شیوع کرونا دارند
وی در ادامه میگوید: با توجه به شیوع کرونا همچنان شهرهای با وضعیت قرمز مجوز برگزاری امتحانات را ندارند و امتحانات حضوری در آنها برگزار نمیشود. در شهرهایی که در وضعیت هشدار قرار دارند رؤسای واحدها و استانهای دانشگاه آزاد با هماهنگی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان درباره چگونگی برگزاری حضوری یا عدم برگزاری آن تصمیمگیری میکنند. به طوری که پیش از این بر اساس بخشنامه امتحانات این دانشگاه اعلام شده بود که برگزاری امتحان حضوری در شهرهایی که وضعیت قرمز در برابر شیوع ویروس کرونا دارند، ممنوع است و این مراکز اجازه برگزاری آزمون حضوری را ندارند.
* ثبتنام دانشجویان در سامانه خوداظهاری وزارت بهداشت
و اما محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد نیز اطلاعیهای در خصوص شرایط حضور دانشجویان در امتحان ارائه کرد که در آن بیان شده باید تمامی دانشجویان قبل از شروع امتحانات حضوری در سامانه خوداظهاری وزارت بهداشت به آدرس http://salamat.gov.ir ثبتنام کرده و در صورتی که علایم بیماری را نداشتند، پیامک دریافت شده از سامانه مذکور یا فرم خوداظهاری تکمیلشده را در بدو ورود به مسئولان تعیین شده در حوزه امتحانات ارائه دهند.
وی در این دستورالعمل آورده است: این موضوع در صورت عدم بیماری دانشجو فقط برای یک بار در اولین امتحان انجام می شود و نیاز به تکرار آن در جلسات بعدی امتحانی نیست؛ همچنین در صورتی که دانشجو مطابق سامانه یا فرم خوداظهاری بیمار باشد یا در بدو ورود دارای علائم بیماری باشد، مجاز به شرکت در امتحان نبوده و لازم است، متعاقبا گواهی سلامت یا عدم سلامت صادره از مراکز بهداشتی و درمانی را جهت تصمیمگیری در خصوص امتحان، به مسئولان آموزشی مربوطه ارائه کند.
بر اساس بندهای این دستورالعمل در مورد ورود دانشجویان، اساتید و کارکنان به محل برگزاری امتحان، کنترل و غربالگری بهداشتی (استفاده از ماسک، نداشتن علائمی نظیر تب، علائم تنفسی، سرفه، سرماخوردگی) برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال می شود.
همچنین استفاده از ماسک برای تمام دانشجویان، اساتید و پرسنل حاضر در حوزه برگزاری امتحانات الزامی است. حتی الامکان واحدهای دانشگاهی محلول ضدعفونیکننده دست را در محل های مشخص مانند ورودی های کنار آسانسورها قرار دهند. همچنین به منظور کاهش زمان حضور دانشجو در محل برگزاری امتحانات، با همکاری اساتید، طول مدت برگزاری هر جلسه امتحانی ترجیحا در سقف 60 دقیقه و در موارد خاص حداکثر 90 دقیقه تنظیم شود و به محض اتمام امتحان دانشجویان خارج شوند و در پایان برگزاری امتحان دانشجویان باقیمانده با هماهنگی ممتحنین ردیف به ردیف خارج شوند.
* ممنوعیت برگزاری امتحان حضوری در شهرهایی که وضعیت قرمز دارند
در ا ین بین رضا همدانچی مدیر کل روابط عمومی دانشگاه آزاد با بیان اینکه آزمونهای این دانشگاه در شهرهایی که وضعیت مناسبی در برابر شیوع ویروس کرونا دارند به صورت حضوری برگزار میشود، میگوید: بر اساس بخشنامه امتحانات این دانشگاه، برگزاری امتحان حضوری در شهرهایی که وضعیت قرمز در برابر شیوع ویروس کرونا دارند، ممنوع است و این مراکز اجازه برگزاری آزمون حضوری را ندارند.
وی معتقد است که دانشگاه آزاد اسلامی همچون سایر دانشگاههای کشور از ابتدای شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاهها اقدام به راهاندازی کلاسهای مجازی کرده است. این کلاسها از 16 فروردین آغاز به کار کرد و تلاش دانشگاه آزاد اسلامی این بوده که کیفیت کلاسهای مجازی با گذشت زمان بالاتر برود.
* امتحانات در واحدهای استان تهران دانشگاه آزاد مجازی شد
سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد استان تهران نیز از مجازی شدن امتحانات تمامی واحدهای استان تهران دانشگاه آزاد خبر میدهد و میگوید: با توجه به تاکیدات رئیس ستاد مقابله کرونای استان تهران، استاندار تهران و همچنین درخواست والدین و دانشجویان نحوه برگزاری امتحانات در واحدهای استان تهران در تمامی مقاطع از حضوری به غیرحضوری تغییر کرد.
وی با اشاره به اینکه واحدهای استان تهران 300 هزار دانشجو دارد، اعلام کرد: بر همین اساس و با توجه به آماده سازی و تقویت بستر سامانههای مجازی برای برگزاری امتحان، آغاز امتحانات از 24 خرداد به 31 خردادماه موکول شد و نحوه برگزاری امتحان مجازی و جزئیات آن به زودی اعلام می شود.
انتهای پیام /
سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد استان تهران احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی رضا همدانچی مدیر کل روابط عمومی دانشگاه آزاد محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد