پنج‌شنبه 8 آذر 1403

فتحعلی: هر بازیگری در منطقه ناچار است به نقش و جایگاه جبهه مقاومت نگاه داشته باشد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
فتحعلی: هر بازیگری در منطقه ناچار است به نقش و جایگاه جبهه مقاومت نگاه داشته باشد

سفیر پیشین ایران در لبنان گفت: امروز مقاومت در قله خودش قرار گرفته و در حوزه منطقه‌ای در تمام بازی‌ها تاثیرگذار است و هر بازیگری ناچار است به نقش و جایگاه جبهه مقاومت نگاه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، محمد فتحعلی در سخنانی در نشست تخصصی با عنوان "جهان اسلام و معامله قرن" که روز یکشنبه در شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد گفت: آمریکایی‌ها از طرح معامله قرن به دنبال آن هستند که به رژیم صهیونیستی مشروعیت دهند و حل مساله فلسطین را به نفع این رژیم داشته باشند و مهمتر از همه اینکه نقشه‌ای از ترتیبات امنیتی منطقه را ارائه دهند.

وی ادامه داد: برخی معتقدند این طرح در شرایطی ایجاد شده که جهان اسلام در ضعف به سر می برد و با توجه به تحولات در غرب آسیا ارتش های مطرح خاورمیانه در اوج صعف خود هستند. عده‌ای هم می‌گویند اگر ترامپ و رژیم صهیونیستی تعجیل در ارائه طرح دارند به این خاطر است که جبهه مقاومت پس از سال 2006 حلقه امنیتی رژیم صهیونیستی را تنگ کرده است.

وی با بیان اینکه ارتش‌های منطقه مانند سوریه و عراق توانسته‌اند در اوج ناامیدی، امیدساز باشند، خاطرنشان کرد: اسرائیل زمانی به دنبال توسعه‌بخشی سرزمینی بود اما در مثلث غزه، سوریه و لبنان گیر کرده است و 14 سال نتوانسته است کوچکترین تجاوزی به سرزمین‌های سوریه، لبنان و دیگران داشته باشد. امروز مقاومت هم در سطح لجستیکی و نهادی موفق بوده است. موفقیت نهادی حزب‌الله یعنی در ساختارهای سیاسی و تصمیم سازی و تصمیم گیری کشورها مدنظر قرار می گیرد.

وی افزود: امروز مقاومت توانسته گفتمانی را ارائه دهد که همه معتقدند این گفتمان بهتر از سایر گفتمان‌ها می تواند از بحران‌ها عبور کند. گفتمان مقاومت در جاهایی رشد کرده است که تهدید سرزمینی وجود داشته است یعنی در لبنان علیه اسرائیل و سوریه علیه داعش.

وی خاطرنشان کرد: رژیم صیهونیستی در تنگنا قرار گرفته و طرح معامله قرن سقف انتظارات رژیم صیهونیستی است.

این دیپلمات وزارت خارجه درباره تبعات و چالش‌های طرح معامله قرن گفت: تمام توجه آمریکا و رژیم صهیونیستی در این طرح آن است که مسئله فلسطین را به موضوعی اقتصادی، اجتماعی و رفاهی تبدیل کرده و آن را از اولویت‌های حیاتی منطقه خارج کرده است. همچنین محور مقاومت را هدف قرار داده است. مسئله دیگر این است که هر چه بیشتر کرانه باختری و غزه را به رژیم صهیونیستی وابسته کنند و از آن مهمتر به دنبال شکل‌گیری نظم جدید و همگرایی میان اسرائیل و اعراب هستند.

وی با بیان اینکه امروز مقاومت در قله خود قرار گرفته است، یادآور شد: جبهه مقاومت در حوزه منطقه‌ای توانسته در تمامی بازی‌ها تاثیرگذار باشد و هر بازیگری به نقش و جایگاه مقاومت به ناچار باید توجه داشته باشد چراکه مقاومت در ساختارهای سیاسی قرار گرفته است.

سفیر پیشین ایران در لبنان با اشاره به اینکه در سه دهه اخیر، چند تغییر در حوزه کنشگران، حوزه کنش‌ها و محیط کنش داشته ایم اظهار کرد: پس از جنگ سرد برخی بازیگرانی در منطقه وارد شده‌اند که مانند داعش آشوب‌زا هستند. امروز کنشگران متنوع شده‌اند. اگر بخواهیم هر گونه ترتیبات امنیتی در منطقه را ترسیم کنیم، باید متوجه وسیع شدن سطح کنشگران باشیم چراکه علاوه بر دولت‌ها، بازیگران غیردولتی در صحنه هم موثر هستند در حالی که قبل از جنگ سرد فقط آمریکا و شوروی بودند. در محیط کنش هم امروز محیط کاملا سیاسی و امنیتی است.

وی اضافه کرد: امروز شاهد هستیم محمود عباس، به پشتوانه مقاومت است که معامله قرن را سیلی قرن می‌نامد. این حرف به پشتوانه منابع مادی مقاومت در عرصه لجستیکی گفته می شود.

فتحعلی درباره تبعات و چالش های طرح معامله قرن اظهار کرد: تمام توجه رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها این بوده که مساله فلسطین را به موضوع اجتماعی اقتصادی و رفاهی تبدیل کنند و آن را از اولویت های حیاتی منطقه خارج کنند. محور مقاومت را نیز خواستند هدف قرار دهند و هر چه بیشتر کرانه باختری و غزه را به رژیم صهیونیستی وابسته تر کنند و اینکه دنبال شکل گیری نظم جدید با اتکا به همراهی اعراب منطقه هستند.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: امروز مقاومت بدون اینکه بخواهیم شعار بدهیم در قله خودش قرار گرفته و در حوزه منطقه ای در تمام بازی ها تاثیرگذار است و هر بازیگری ناچار است به نقش و جایگاه جبهه مقاومت نگاه داشته باشد به خاطر جایگاهی که در سیستم تصمیم سازی پیدا کرده است.

این خبر تکمیل می‌شود.