فرماندهای که حرف صیاد شیرازی را گوش نکرد
به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، در مرحله اول عملیات فتح المبین قرار بر این شد که قرارگاه قدس، جاده عین خوش را تصرف کند. در کنار آن قرارگاه نصر باید جاده مهم دهلران اندیمشک را آزاد میکرد. نیم ساعت از آغاز عملیات گذشته بود که تیپ 14 به فرماندهی شهید حسین خرازی موفق شد قبل از روشن شدن هوا، اهداف خود را تصرف کند و آماده پدافند شود.
در مرحله اول عملیات فتحالمبین 2 هزار نفر از نیروهای عراقی اسیر شدند. وقتی هوا رو به روشن شدن رفت، فشار دشمن زیاد شد. محوری که تیپ 27 محمد رسول الله (ص) با فرماندهی حاج احمد مستقر بودند، خیلی مقاومت کردند و توانستند جاده را حفظ کنند.
در چنین شرایطی تیپ 41 ثارالله مجبور به عقبنشینی شد. در همین حین در جلسه قرارگاه کربلا مطرح شد: اگر باز هم محور 41 ثارالله مجبور به عقب نشینی شود، ممکن است نیروهای 14 امام حسین (ع) هم از سه جناح با قوای زرهی ارتش عراق درگیر شوند و در محاصره آنان قرار بگیرند.
به همین خاطر سرهنگ صیاد شیرازی با حضور در قرارگاه قدس به حسین خرازی اعلام کرد که به دلیل وخامت اوضاع در جبهه شمال غربی عقبنشینی کند تا نیروهایش اسیر نشوند، اما حسین خرازی قبول نکرد و گفت: من 2 تا گردان را وارد عمل کردم. هفت گردان دیگر دارم و میتوانم جواب بعثی ها را بدهم.
در آن زمان، محسن رضایی زیر سِرُم بود و صیاد شیرازی به خرازی گفت که عقبنشینی کند، اما خرازی زیر بار نرفت. در چنین شرایطی، محسن رضایی خواستار حضور قرارگاه فتح در جبهه جنوبی شد تا لشکر10 زرهی دشمن متزلزل شود و گره عملیات در این منطقه باز شود. در صبح روز چهارم فروردینماه سال 1360 قرارگاه فتح وارد عملی شد.
این درگیری در رقابیه باعث شد که فشار روی تیپ امام حسین (ع) در «عین خوش» کم شود و در نهایت دشمن در روز پنجم شروع به عقبنشینی کرد. البته به اذعان بیشتر فرماندهان، رشادت حسین خرازی و یارانش در جبهه جنوبی باعث پیروزی در فتح المبین شد.
پیش از این خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان «خبر حیرتآوری که شهید خرازی در فتح خرمشهر به رزمندگان داد» به معرفی این سردار بزرگ سپاه اسلام پرداخته است.
پایان پیام /