سه‌شنبه 10 تیر 1404

فرمانده گمنامی که نقش مهمی در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان داشت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
فرمانده گمنامی که نقش مهمی در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان داشت

سردار محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، بامداد جمعه 25 خرداد در حمله موشکی رژیم صهیونیستی به تهران به شهادت رسید. این فرمانده ارشد امنیتی سال‌ها نقش کلیدی در مقابله با نفوذ دشمن داشت.

سردار محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، بامداد جمعه 25 خرداد در حمله موشکی رژیم صهیونیستی به تهران به شهادت رسید. این فرمانده ارشد امنیتی سال‌ها نقش کلیدی در مقابله با نفوذ دشمن داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد کاظمی در سال 1340 متولد شد. از اوایل دهه شصت وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و پس از سال‌ها فعالیت در سطوح مختلف، از سال 1380 تا 1401 ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه را بر عهده داشت. پس از آن، در تیرماه 1401 به‌عنوان رئیس سازمان اطلاعات سپاه منصوب شد.

شهید کاظمی از معدود فرماندهان اطلاعاتی سپاه بود که با حفظ گمنامی، نقش مؤثری در شناسایی و خنثی‌سازی نفوذهای امنیتی ایفا کرد. تخصص اصلی او در حوزه ضداطلاعات و تحلیل تهدیدات پیچیده بود. بسیاری از هم‌رزمانش از او به‌عنوان فردی آرام، باهوش، بی‌حاشیه و متعهد به انقلاب یاد کرده‌اند.

شهید محمد کاظمی سال‌ها در جایگاه‌های حساس اطلاعاتی، به‌ویژه در ریاست سازمان حفاظت اطلاعات و سپس سازمان اطلاعات سپاه فعالیت داشت. از او به عنوان یکی از ستون‌های امنیتی نظام یاد شده وی پیش از انتصاب به ریاست سازمان اطلاعات سپاه، سال‌ها ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران را برعهده داشت؛ نهادی که به طور خاص مسئول صیانت درونی، مقابله با نفوذ، پاکسازی امنیتی درون سازمان، و تحلیل تهدیدات داخلی در سپاه است. این سازمان مستقیماً تحت نظر فرمانده کل قوا فعالیت می‌کند و از لحاظ ساختاری و مسئولیتی، یکی از مراکز حساس و حیاتی سپاه به شمار می‌رود.

سردار کاظمی از چهره‌های کهنه‌کار و کم‌حاشیه در عرصه اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران بود که سابقه‌ای طولانی در سازمان حفاظت اطلاعات سپاه داشت. او سال‌ها به عنوان رئیس این سازمان حساس مشغول به فعالیت بود و به‌دلیل تجارب امنیتی، حفاظتی و ضدجاسوسی گسترده، به عنوان یکی از متخصص‌ترین نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی شناخته می‌شد.

سردار محمد کاظمی چهره‌ای کم‌پیدا اما بسیار مؤثر در ساختار امنیتی کشور بود. او به دلیل سبک مدیریتی محافظه‌کارانه، قدرت تحلیل بالا، و پایبندی مطلق به سلسله‌مراتب فرماندهی، مورد اعتماد بالاترین سطوح رهبری نظام قرار داشت. گفته می‌شود که وی نقشی اساسی در اصلاح ساختارهای حفاظتی سپاه و مقابله با نفوذ امنیتی دشمن ایفا کرده بود.

او نه‌تنها یک فرمانده اطلاعاتی موفق، بلکه نمادی از تعهد خاموش و بی‌ادعا در خط مقدم جنگ نرم و امنیتی بود. نام و راه او، الهام‌بخش نسل جدید فرماندهان خواهد بود؛ مردی از تبار سکوت که امنیت را برای دیگران به ارمغان آورد، حتی به قیمت جان خود.

نام سردار کاظمی در آبان 1401 در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت؛ اقدامی که در راستای فشار بیشتر علیه نهادهای امنیتی ایران تلقی شد. در 27 آوریل 2023، او توسط دولت آمریکا با عنوان اتهامی مشارکت در بازداشت غیرقانونی اتباع خارجی در فهرست تحریم‌های شخصی قرار گرفت. تحریم‌ها علیه وی با در نظر گرفتن این نکته که کاظمی چهره کمتر خبرسازی بود، نشان از آگاهی غرب نسبت به جایگاه او در سلسله مراتب امنیتی ایران دارد.

خردادماه سال 1402 محمد کاظمی در گفت و گویی با رسانه KHAMENEI.IR درباره رخدادهای پاییز 1401 گفت: در مقطع مهر و آبان (شروع سال تحصیلی و نزدیک‌شدن به سالگرد آبان 98)، مسئله حجاب، آزادی زنان و جوانان به عنوان نقطه هدفِ فعال‌سازی بسترها، بازیگران و ابزارهای تولید بی‌ثباتی در داخل کشور موضوعیت یافت تا ضمن تولید پتانسیل اعتراضی، زمینه فشارهای حقوق بشری را فراهم نماید؛ بنابراین وقوع حادثه فوت خانم مهسا امینی با ویژگی‌های دخترِ جوان کُرد سنی به عنوان یک شتاب‌دهنده به برنامه‌ریزی دشمن عمل کرد. اندیشکده‌های وابسته به هیئت حاکمه آمریکا با بررسی و آسیب‌شناسی اعتراضات در ایران به‌ویژه وقایع آبان 98 فعال شده و به تمرکز بر حوزه زنان و جوانان برای براندازی بلندمدت جمهوری اسلامی توصیه می‌کردند. به طور مثال در گزارش مؤسسه FDD تأکید می‌کنند که تظاهرات آینده در ایران احتمالاً متضمن خشونت بیشتری اعم از خرابکاری علیه اموال عمومی و... است و احتمالاً اعتراضات به صورت انفجاری و با فواصل کوتاه‌تر بین هر قیام رخ می‌دهد. سرویس‌های جاسوسی در جمع‌بندی خود در اواخر مرداد 1401 تأکید داشتند که عملیات در خصوص حجاب اجباری مقدمه‌ای برای براندازی نظام خواهد بود؛ لذا با تمرکز بر موضوع حجاب اجباری به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی موجی از مخالفت در مورد حجاب را ایجاد کردند».