فصل نو در دانشگاهها آغاز شد / حضور دانشجویان با چاشنی نشاط و کمی استرس
گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ «کلاسهای دانشگاهها از 14 فروردینماه به صورت حضوری برگزار میشود»، خبر کوتاه بود اما برای برخی خوشحال کننده و برای برخی دیگر ناراحت کننده؛ چرا که بازگشایی دانشگاهها در این مقطع سال تحصیلی، هم دارای مزیت است و هم معایبی دارد که برای برخی دانشجویان حتی دردسرساز میشود.
البته مسوولان وزارت علوم این مساله را درک کرده و با بازدیدی که از کلاسهای درس و دانشکدهها صورت دادند، پای درددل دانشجویان نشستند و تمهیداتی برای دانشجویانی که دچار مشکل هستند در نظر گرفتند.
ما هم برای اینکه بیشتر در جریان برگزاری کلاسهای حضوری قرار بگیریم با چند نفر از اساتید و دانشجویان گفتوگو کردیم.
از درب دانشگاه که وارد میشویم به سرعت نشاط داخل دانشگاه به چشم میآید، البته چند نفر از دانشجویان هم با چهرههایی همراه با استرس در گوشهای از دانشگاه با یکدیگر صحبت میکنند، از دور هم میشد حدس زد که از برگزاری یکباره کلاسهای حضوری ناراحت هستند، به سراغشان رفتیم و درباره کلاسها سوال کردیم.
یکی از آنها که اتفاقا چهره برافروختهتری نسبت به بقیه داشت، گفت: با حساب اینکه امسال هم کلاسها آنلاین برگزار میشود به سر کار رفتم اما حالا بدون اینکه از قبل اطلاع دهند، کلاسها را حضوری کردند و با کارم به مشکل خوردم.
دیگری که گویا دانشجوی شهرستانی بود، گفت: ما مشکل خوابگاه داریم، الان وسط ترم است و نمیتوانیم خوابگاه بگیریم، شما بگویید چطور در کلاسها حضور یابیم؟
دانشجوی دیگری به میان حرفش آمد و گفت: به دلیل اینکه کلاسهای دانشگاهها آنلاین برگزار میشود دانشگاه ثبت نام کردم تا هم درس بخوانم هم در خانه کنار خانوادهام باشم، حالا کلاسها را حضوری کردهاند و بچههایم باید تنها در خانه بمانند.
از دانشجویان دانشگاه دیگر هم سوال کردیم.
یکی گفت: اگر از ابتدای سال تحصیلی اعلام می کردند که کلاسها حضوری است ما براین اساس برنامهریزی میکردیم اما حالا به طور مثال من کلاسهایم را در زمانهایی برداشتم که بلافاصله بعد از کارم در کلاس آنلاین حاضر شوم، اگر کلاس حضوری باشد چطور میشود بلافاصله پس از کار از محل کارم به دانشگاه برسم؟
دانشجوی دانشگاه آزاد نیز گفت: امروز بیش از 40 نفر در کلاس حضور داشتند در حالیکه رئیس دانشگاه گفته بود نباید کلاسها با این جمعیت برگزار شود، در فصل بهار که آلرژی هم وجود دارد از کجا متوجه شویم که کسی کرونا دارد یا خیر؟ حالا ماه رمضان هم هست و دانشجویان روزهدار با ضعف هم رو به رو میشوند و شاید ایمنی بدنشان کم شود، از طرفی ما در زمان انتخاب واحد به دلیل خرابی سایت و عملکرد نامناسب مسوولان، مجبور به برداشتن واحدهایی شدیم که از لحاظ زمانی فقط با وجود کلاس های مجازی امکان حضور در کلاس را داشتیم و با حضوری شدن دانشگاهها تمام ساعت و برنامه های دیگر ما هم تحت الشعاع خود قرار گرفته است. دانشجوی دیگری از کمبود وسایل نقلیه عمومی در شرایط کرونا گفت و اعلام کرد: حتی اگر در کلاسها بتوانیم فاصله را رعایت کنیم آیا در مترو و اتوبوس هم این فاصله رعایت میشود؟ از مسوولان میخواهیم به همه ارگانها اعلام کنند تا همه آماده شوند و دانشجویان هم تکلیف خود را بدانند.
* تدریس دروس عملی به صورت غیرحضوری ممکن نیست
درباره این موضوع از اساتید دانشگاه هم سوال کردیم.
فاطمه بلوچی پور استاد دانشگاه سوره، رفاه و علمی کاربردی برگزاری حضوری کلاسهای دانشگاه را به نفع دانشجویان دانست و گفت: تدریس در تعدادی از رشتهها مانند رشته روزنامه نگاری از طریق آموزش آنلاین مشکل است زیرا دروس این رشته باید به صورت چهره به چهره و عملی آموزش داده شود، حتی در شرایطی که کلاسها فقط آنلاین برگزار میشد، من دانشجوها را دو دسته میکردم و دانشجویانی که امکان حضور در کلاس را داشتند به صورت حضوری به کلاس میآمدند.
* تفاوت 50 درصدی موفقیت تدریس در آموزش حضوری و غیرحضوری
وی با بیان اینکه درصد موفقیت آموزش در کلاسهای آنلاین 50 درصد است، عنوان کرد: قطع شدن ارتباط بین اساتید و دانشجویان یکی از معضلات کلاسهای برخط است زیرا استاد متوجه نمیشود که کدام دانشجو درس را متوجه شده و کدام دانشجو نه. حتی من دانشجویی داشتم که از رختخواب آنلاین میشد، از این دانشجو چه توقعی میتوان داشت؟
به گزارش فارس، البته علاوه بر منفعتهای تدریس حضوری، اساتید هم مشکلاتی با برگزاری کلاسهای حضوری دارند به طور مثال برخی اساتید با احتساب اینکه کلاسها آنلاین برگزار میشود به خارج از کشور رفتند و حالا امکان بازگشت با این سرعت را ندارند، برخی دیگر کلاسهایی در دانشگاههای با فاصله مسافتی طولانی و در زمانهای با فاصله کوتاه تقبل کردند و حالا نمیتوانند در این کلاسهای متوالی حاضر شوند.
البته مسوولان نیز به این مشکلات چشم نبستهاند و از نزدیک صحبتهای دانشجویان را گوش دادند.
* مسوولان پای درد دل دانشجویان و در نظر گرفتن تمهیدات لازم برای دانشجویان ویژه
در روز اول بازگشایی دانشگاهها، مراسم نمادین ازسرگیری آموزش حضوری دانشجویان با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، محمود کمرهای معاون آموزشی دانشگاه و سایر مسوولان آموزش عالی، اساتید و دانشجویان در دانشگاه تهران برگزار شد.
وزیر علوم در این مراسم در یکی از کلاسهای درس دانشکده حقوق و علوم سیاسی حاضر شد و با اعطای گل به دانشجویان سال نو را تبریک و به آنها خوش آمد گفت.
همچنین محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد نیز در نخستین روز حضوری شدن فعالیتهای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در مجتمع دانشگاهی آیتالله هاشمی رفسنجانی واحد تهران مرکزی، مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) واحد تهران غرب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی فرشتگان حضور یافت.
وزیر علوم گفت: امکان دارد دانشجویانی به دلایل موجهی امکان حضورشان در کلاس درس وجود نداشته باشد، در این راستا باید دانشگاهها تمهیدات لازم را برای رعایت حقوق این عزیزان بیندیشند. اگر امکان دارد در دانشگاه محل سکونتشان مهمان شوند یا اگر به هر دلیلی امکان حضور دانشجویان در دانشگاه مقدور نیست و یا امکان مهمانی برای آنها وجود ندارد، نسبت به حذف درس این دانشجویان اقدام شود.
وی با بیان اینکه ما اعضای یک خانواده هستیم و جامعه فرهیخته دانشگاهی باید همدیگر را درک کنند و باید شرایطی را ایجاد کنیم که به مرور شاهد حضور همه دانشجویان در دانشگاهها باشیم، ادامه داد: همچنین اگر در مواردی دانشگاه تشخیص داد، این عزیزان میتوانند از آموزش بر خط استفاده کنند.
* وضعیت بازگشایی دانشگاهها
شاید خالی از لطف نباشد که سری هم به وضعیت بازگشایی دانشگاهها بزنیم و از شرایطشان سراغی بگیریم.
دانشجویان دانشگاه تهران، علم و صنعت، تربیت دبیر شهید رجایی، دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر از روز گذشته به صورت حضوری در کلاسهای خود حاضر شدند.
دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرده که کلاسهای این دانشگاه از 20 فروردین به صورت تدریجی حضوری میشود و دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز پس از پایان ماه مبارک رمضان به کلاسهای حضوری میروند.
کلاس های آموزشی دانشگاه الزهرا (س) برای دوره دکتری از 20 فروردین و برای دوره کارشناسی از 27 فروردین ماه حضوری می شود.
در دانشگاه علامه طباطبایی، کلاسهای دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد از 20 فروردین و کلاسهای دانشجویان دوره کارشناسی رشته تربیت بدنی نیز از 20 فروردین حضوری می شود، اما سایر رشته های دوره کارشناسی به صورت مجازی ادامه تحصیل می دهند.
کلاسهای دانشگاه شهید بهشتی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی به جز دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی 1400 از روز گذشته آغاز شده، اما دانشجویان کارشناسی از 20 فروردین برای تمام ورودی های سال 99 مقطع کارشناسی از 20 فروردین میشود.
دانشگاه خوارزمی نیز از 29 فروردین کلاسهای حضوری را دایر میکند.
انتهای پیام /