فیروزآبادی: سهم شرکتهای بزرگ در توسعه بسیار اندک است
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: تعداد شرکتهای دانش بنیان در سال 92، 55 شرکت بود و امسال بیش از 9 هزار شرکت است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روح الله دهقانی فیروز آبادی در اولین رویداد نظارتی قانون جهش تولید دانش بنیان، اظهار داشت: مجلس مقتخر به این است که یک مدال از رهبر انقلاب در خصوص تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان اخذ کرده است و از این حیث به مجلس باید خدا قوت گفت. باور من این است که یکی از دستاوردهای خوب مجلس شورای اسلامی، تصویب قانون جهش تولید است.
دهنوی: بانکها کم ترین همکاری را در اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان داشتندوی افزود: ما معتقدیم کشور 4 نسل را در معاونت علمی تجربه کرده است؛ نسل یک نسل گفتمان سازی بود که سال های 85 تا 88 این ادبیات در دانشگاهها شکل گرفت. در نسل 2 بحث تسلط بر فناوریهای راهبردی و مفهوم شرکتهای دانش بنیان مدنظر قرار گرفت. نتیجه فعالیت اینها در کنار تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سال 1389 آمادگی جهش را ایجاد کرد. وی ادامه داد: از سالهای 92 تا 1400 قانون مصوب سال 1389، به شکل کامل و به خوبی اجرا شد. ایجاد شدن زیرساختها و صندوق نوآوری شکوفایی و مراکز نوآوری را شاهد بودیم. معتقدیم با داشتن قانون مترقی مانند قانون جهش تولید، نسل 4 معلونت علمی، میتواند نسل تحقق اقتصاد دانشبنیان باشد. معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: تعداد شرکتهای دانش بنیان در سال 92، 55 شرکت بود و امسال بیش از 9 هزار شرکت است. صندوق نوآوری شکوفایی به عنوان یک نهاد سرمایهگذاری سال 1392، 3 هزار میلیارد تومان سرمایه و امروز 50 میلیون دلار سرمایه دارد. یعنی تعداد شرکتها تقریبا 200 برابر شد. وی اضافه کرد: سهم شرکتهای بزرگ در توسعه بسیار اندک بود. بازار ملی و توسعه زنجیره ارزش و توسعه صادرات محصول دانش بنیان یک چالش جدی بود. شرکتهای دانش بنیان در سال 1392، 200 میلیارد تومان درآمد داشتند و در سال 1401، 450 همت درآمد داشتهاند. کاملا مشخص است که این اکوسیستم تغییر کرده است. دهقانی با بیان اینکه با حمایت دولت تمامی آییننامهها در سال 1401 تصویب شد و امروز اجرا شده است، گفت: یکی از ابزارهای بسیار مهم قانون جهش، تولید محصولات دانش بنیان است. پس از تصویب قانون تاکنون معادل 160 میلیون دلار قرارداد بار اول با شرکتهای دانش بنیان بسته شده است. تسهیلات اعطایی صندوقها و میزان صدور ضمانتنامهها و سرمایهگذاری صندوقها نیز حائز اهمیت است. صندوق به یک حمایت بسیار جدی نیاز دارد. خوشبختانه در هیات امنای صندوق، افزایش سرمایه به 100 همت تصویب شد. وی گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان تکلیف کرده که اقتصاد دانش بنیان توسعه استانی داشته باشد که در فاز اول با پنج استان یزد، اصفهان، زنجان، مرکزی و آذربایجان غربی شکل گرفته است و منابع دو هزار میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفته شده است. وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر خداوند توفیق دهد و مجلس حمایت کند، همانگونه که اجرای قانون سال 1389، زیست بوم را تشکیل داد، اجرای قانون مترقی جهش تولید دانش بنیان، به مدت 10 سال، ما را به رشد سالانه حداقل 1 درصد تولید ناخالص ملی در حوزه دانش بنیان خواهد رساند.