قانون ارث چیست؟
ارث به معنای حقوقی، انتقال قهری حقوق و دارایی فرد متوفی به وراث و ترتیب تقسیم مال، مالیات بر ارث، تقسیم ارث بین دختر و پسر، محاسبه سهم والارث افراد.
قانون ارث چیست؟ ارث به معنای حقوقی، انتقال قهری حقوق و دارایی فرد متوفی به وراث و ترتیب تقسیم مال، مالیات بر ارث، تقسیم ارث بین دختر و پسر، محاسبه سهم والارث افراد.
به طور عادی شخصی که فوت میکند و از خود اموالی به جای میگذارد حال این اموال میتواند: ماشین، خانه، خط سیم کار و یا حساب بانکی باشد، که این اموال به در وحله اول خانواده درجه اول و الی اخر در صورت نبود خانواده درجه یک به سایر اقوام به ترتیب الویت میرسد، که به شخصی که ارث میبرد وارث میگویند.
چنانچه ساکن استان البرز و تهران هستید میتوانید با کمک از وکلای متخصص در این زمینه به صفحه وکیل در کرج سایت پارس وکیل مراجعه کنید.
ارث متوفی میتواند اموال منقول یا غیر منقول باشد.
یکی از مهم ترین مسائلی و مشکلاتی که بعد از فوت یک فرد میتواند رخ دهد دعوای ارث است که برای هر شخصی امکان رخ دادنش است که وکیل ارث در کرج میتواند این مشکل را به خوبی رفع کند.
سوالی که برای شما ممکن است رخ دهد این است که گواهی انحصار وراثت را چگونه بگیریم؟
راه ساده این است که تمامی وراث وکالت خود را به وکیل ارث در کرج بدهند و راه دوم این است که...
قانون ارث چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید...
قانون ارث چیست؟ نحوه دریافت گواهی انحصار وراثت
برای دریافت گواهی انحصار وراثت ابتدا باید به اداره ثبت احوال مراجعه کرد تا موضوع فوت در بانک اطلاعاتی آنها ثبت شود، با باطل شدن شناسنامه فرد فوت شده، گواهی فوت برای او صادر میشود، پس از صدور گواهی تمامی اموال او به صورت قهری به ورثه انتقال داده میشود. بعد از آن ورثه برای تعیین سهم خود به شورای حل اختلاف محل خود مراجعه کرده و گواهی انحصار وراثت را دریافت میکنند.
اگر میخواهید بدون دردسر و در سریع ترین زمان ممکن گواهی حصر وراثت را بدست آورید، حتما از بهترین وکیل انحصار وراثت در کرج کمک بخواهید.
چه کسانی میتوانند تقاضای انحصار وراثت کنند؟
وارثان متوفی و افراد ذینفع میتوانند به صورت کتبی در خواست گواهی انحصار وراثت بدهند، منظور از افراد ذینفع کسانی هستند که از متوفی طلب دارند، وصی او هستند یا از اثبات وراثت فرد دیگری سود میبرند. در درخواستنامه کتبی اطلاعات درخواست کننده شامل نام و مشخصات کامل، محل اقامت، نسبت بین متوفی و وارث درج میشود و دادگاه آن را بررسی میکند، زمان رسیدگی به درخواست گواهی انحصار وراثت متفاوت است.
* قانون ارث چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید...
مدارک لازم انحصار وراثت چیست؟
برای انحصار وراثت مدارکی لازم است که بدون آنها فرایند انحصار وراثت شکل نمیگیرد، برای انحصار وراثت قبل از مراجعه به مراجع رسمی، این مدارک باید تهیه شوند، تهیه این مدارک هم از جمله مواردی است که هزینه انحصار وراثت محسوب میشود.
شناسنامه و گواهی فوت متوفی...
اداره ثبت احوال پس از فوت، مراتب آن را ثبت میکند و شناسنامه فرد را باطل میکند به این ترتیب گواهی فوت صادر میشود، برای انحصار وراثت اصل گواهی فوت و کپی برابر اصل آن به انضمام درخواست، لازم است.
استشهادیه محضری...
در فرمی که دادگستری در اختیار متقاضی قرار میدهد باید اسم تمام وارثان نوشته شود، دو تن از کسانی که وراث و درگذشته را میشناسند، باید فرم را امضا کنند و آن را در دفتر استاد رسمی گواهی کنند.
قانون ارث چیست؟ رسید گواهی مالیات بر ارث
وراث باید پس از فوت متوفی سیاههای از تمام داراییهای منقول و غیرمنقول او را به اداره دارایی تحویل بدهند و رسید آن را دریافت کنند، این رسید با تقاضای گواهی انحصار وراثت به دادگاه ارائه میشود.
با بهره گیری از خدمات بهترین وکیل ارث در کرج از تمامی این پروسه ها خود را راحت کنید.(ویژه مردم تهران و البرز)
آگهی فوت...
معمولاً در جریان درخواست انحصار وراثت، دادگاه با هزینه متقاضیان، یک آگهی فوت در روزنامه منتشر میکند تا وراث احتمالی یا کسانی که ادعایی دارند، برای ثبت آن به دادگاه مراجعه کنند.
کپی برابر اصل شده شناسنامه وراث...
وارثانی که تقاضای انحصار وراثت دارند، باید علاوه بر شناسنامه خود، کپی برابر اصل شده شناسنامه وراث دیگر را هم به دادگاه تقدیم کنند همچنین مدیر دفتر دادگاه، اصل شناسنامهها را خواهد خواست.
مالیات بر ارث...
مالیات بر ارث مالیاتی است که به داراییهای متوفی تعلق میگیرد. تا زمانی که مالیات اموال او تعیین نشده باشد، انتقال اموال ممکن نیست، برای درخواست گواهی انحصار وراثت باید با مراجعه به اداره مالیات، اموال فرد درگذشته را در اظهارنامه مالیات بر ارث گزارش کرد.
مالیات بر ارث بر تمام اموال متوفی تعلق نمیگیرد، وجوهی مثل مستمری بازنشستگی که بیمه آن را پرداخت میکند، مشمول مالیات بر ارث نمیشود، علاوه بر آن سنوات پایان کار، دیه و خسارت بیمه عمر از مالیات بر ارث معاف هستند.
قانون ارث چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید...
قانون ارث چیست؟ ترتیب تقسیم اموال
پس از فوت متوفی اموال باقی مانده با توجه به نسبت خاصی بین وراث تقسیم میشود، ترتیب وراث برای تقسیم ارث به صورت همسر، پدر و مادر و سپس فرزندان خواهد بود، یعنی اگر پدری فوت کند و همسر وی در قید حیات باشد یک هشتم از اموال غیرمنقول به او ارث میرسد، سپس سهم ارث پدر و مادر در صورت حیات و پس از آن نیز فرزندان به نسبت ذکر شده ارث خواهند برد.
وکیل تقسیم ارث...
وکیل تقسیم ارث یا انحصار وراثت فردی است که با آگاهی کامل به قانون امور حسبی، مراحل انحصار وراثت برای صدور گواهی را انجام میدهد، این وکیل باید تمام مسائل و جزئیات آن را بداند و کوتاهترین راه برای دریافت گواهی انحصار وراثت را طی کند، برای ارتباط پارس وکیل را جستجو کنید.
قانون ارث و نحوه تقسیم ارث...
رابطه سببی و نسبی در ارث
مطابق ماده 861 قانون مدنی موجب ارث دو امر است: سبب و نسب.
ارث به موجب سبب:
به واسطه ازدواج با متوفی رابطه ارث بری ایجاد شده و وارث متوفی محسوب میشود. نکته قابل توجه این که ارث به موجب نکاح دائم ایجاد میشود و شرط توارث در نکاح موقت باطل است و به بیان دیگر در ازدواج موقت زن و مرد از یکدیگر ارث نمیبرند.
ارث به موجب نسب:
افرادی که با داشتن رابطه خونی با متوفی، خویشان او محسوب میشوند و از او ارث میبرند.
قانون ارث چیست؟ طبقات ارث
طبقات سه گانه ارث اولویتبندی در راستای خویشان نسبی و نیز سببی متوفی را به هنگام ارث بردن، به ما نشان میدهد. بهطور کلی خویشان در سه طبقه جای میگیرند.
نزدیکان سببی و نسبی با توجه به آنچه که ضمن فقه بیان شده است از هم دیگر ارث میبرند، نزدیکان نسبی بنا بر زاد و ولد ایجاد میشوند که آن نیز نسبت به متوفی در سه طبقه بنا بر الویت خود، جای میگیرند. تا به هنگامی که یک وارث از طبقه قبلی وجود داشته باشد، به طبقه بعد نیز از متوفی ارث نخواهد رسید.
قانون ارث چیست؟ درجات ارث
در هر طبقه نیز درجاتی وجود دارد که با وجود وراث درجه 1، افراد درجه 2 ارث نخواهند برد، در طبقه اول، فرزندان درجه یک و اولاد اولاد (نوههای متوفی) درجه دو، در طبقه دوم برادر و خواهر درجه یک و اولاد برادر و خواهر درجه دو و در طبقه سوم، عمو، عمه، دایی و خاله درجه یک و فرزندان آنها درجه دو هستند.
قانون ارث چیست؟ موجبات انتقال ارث
در صورتی وارثان میتوانند از متوفی ارث ببرند که اولاً از او مالی بر جا مانده باشد و دوماً بین متوفی و وارثها رابطه خویشاوندی (نسبی یا سببی) وجود داشته باشد، گفتنی است که در رابطه نسبی همیشه ارث منتقل میشود ولی در رابطه سببی در صورتی امکان انتقال ارث وجود دارد که توسط ازدواج دائم به وجود آمده باشد.
شرط دیگر آن که مورث باید مرده و وارث در زمان فوت او زنده بوده باشد؛ باید بدانید که جنین هم در صورت زنده متولد شدن از مورث خود ارث میبرد، در صورتی که جنین مرده متولد شود از ارث محروم است، اما حتی اگر یک لحظه پس از تولد زنده باشد او وارث محسوب شده و طبق قانون ارث میبرد.
ارث یا ترکه با توجه به شرایط مختلف به صورتهای متفاوتی تقسیم میشود:
ارث زن از شوهر (سهم الارث زوجه)
اگر متوفی فرزند داشته باشد یک هشتم و اگر فرزند نداشته باشد، یک چهارم از ارث متوفی به او میرسد.
ارث شوهر از زن (سهم الارث زوج)
اگر متوفی فرزند داشته باشد، یک چهارم و اگر متوفی فرزند نداشته باشد، نصف ارث به او میرسد.
ارث اولاد از پدر
درصورتیکه متوفی پسر نداشته باشد و تنها یک دختر داشته باشد، تمام ارث به دختر او میرسد اما اگر تمام اولاد متوفی دختر باشند، ارث بین آنها به صورت مساوی تقسیم میشود، در صورتی که متوفی هم دختر و هم پسر داشته باشد، پسران دو برابر دختران ارث خواهند برد
امیدواریم از مطالب فوق راضی بوده باشید.
سپاس
هم اکنون دیگران می خوانند-
بوسه نامتعارف همچنان جنجالی است
-
افشای آزار و اذیت 9 پسر نوجوان در خلوتگاه مربی فوتبال / تهیه فیلم سیاه از روابط جنسی
-
کودک کشی دردناک در اهواز | مادر کودک 4 ساله می خواستم آزاد باشم + عکس
-
فیلم خبرساز از ضرب و شتم شدید مسافر زن توسط راننده مرد
-
جزییات ماجرای تکاندهنده خودکشی درمعالیآباد شیراز | واکنش ها به تصاویر خودکشی دختر شیراز (16+)
-
جنایات رتیل خونریز لانه وحشت | تهیه فیلم سیاه از زنی که لباس به تن نداشت | تعرض به زنان با شلاق و شکنجه + عکس
-
سید حسن خمینی نوه دار شد؛ دختری به نام «ایران» + تصویر