قانون اساسی پیونگیانگ تغییر کرد / پیش به سوی جنگ هستهای
اقتصادنیوز: همزمان با اینکه پیونگیانگ، آمریکا و متحدانش را بدترین تهدید برای خود نامید، قانون اساسی کره شمال برای تقویت وضعیت انرژی هستهای اصلاح شد.
به گزارش اقتصادنیوز، کره شمالی قانون اساسی خود را به جهت تقویت و گسترش نیروی هسته ای خود اصلاح کرده و کیم جونگ اون، رهبر این کشور به همکاری رو به رشد بین ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن به عنوان «بدترین تهدید واقعی» که این کشور منزوی با آن مواجه است، اشاره کرده است.
بنا بر گزارش سیانان، خبرگزاری دولتی کره (KCNA) روز پنجشنبه گزارش داد که پارلمان کره شمالی پس از دو روز نشست، این بندی را به قانون اساسی کره شمالی اضافه کرد، به این معنی که سیاست کشور برای تقویت نیروی هستهای امری دائمی است.
در حالی که این اقدام تا حد زیادی نمادین تلقی میشود، این دیدگاه پیونگ یانگ را تقویت میکند که کرهشمالی یک قدرت هستهای برای همیشه است و ایده خلع سلاح هستهای یا کنار گذاشتن تسلیحاتش - به عنوان اصلیترین خواسته ایالات متحده و متحدان غربیاش - قابل بحث نیست.
اکوایران در گزارشی به نقل از سی ان ان آورده است که این مصوبه توسط مجمع عالی خلق کره شمالی (SPA) به تصویب رسید، جایی که رهبر کیم جونگ اون خطاب به شرکتکنندگان این اقدام را یک «رویداد تاریخی که یک اهرم سیاسی قدرتمندی ارائه کرد» خواند که تواناییهای دفاعی ملی را تقویت و از منافع ملی محافظت میکند. دارا
کیم همچنین با اشاره به همکاری نظامی سه جانبه بین ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن - که او آن را «بدترین تهدید واقعی و نه لفاظی تهدیدآمیز صرف یا یک موجود خیالی» خواند - برنامه توسعه تسلیحاتی پرشتاب پیونگ یانگ را توجیه کرد. او افزود، قانون جدید «عادلانهترین و معقولترین گام حیاتی است که نه تنها نیازمندیهای فوری عصر حاضر، بلکه قانونمندی و الزامات بلندمدت ساخت یک کشور سوسیالیستی را نیز به طور کامل برآورده میکند».
آندری لانکوف، استاد و کارشناس قدیمی مسائل کره شمالی در دانشگاه کوکمین، گفت که قانون جدید «به نظر نمیرسد تعهد جدیدی به همراه داشته باشد. آنها اعلام کردند که کره شمالی برای افزایش تولید تسلیحات هستهای خود تلاش خواهد کرد. با این حال، این امر تعجبآوری نیست، زیرا آنها به طور پیوسته چنین فعالیت هایی را بدون اعتنا به پیامدهایش دنبال می کنند».
گزارش KCNA تنها چند روز پس از آن منتشر شد که کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل، در مجمع عمومی سالانه این نهاد بینالمللی سخنرانی کرد. او در این سخنرانی مدعی شد که پیونگ یانگ به دلیل «خطر قریبالوقوع» جنگ هستهای در شبه جزیره کره، نیاز به تقویت «قابلیتهای دفاع از خود» دارد و ایالات متحده را به گسترش نفوذ خود در منطقه متهم کرد.
کیم جونگ اون هم در اوایل این ماه با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در یک سفر شش روزه دیدار کرد که باعث نگرانی غرب در مورد پتانسیل همکاری نظامی بین مسکو و پیونگ یانگ شد. پیش از این سفر، مقامات آمریکایی هشدار داده بودند که کره شمالی میتواند تسلیحاتی را در اختیار روسیه برای جنگ تجاوزکارانهاش علیه اوکراین قرار دهد و در ازای آن برای برنامه تسلیحات هستهای و موشکی خود کمک بگیرد. به گفته کرملین، پوتین در این دیدار دعوت کیم برای دیدار از کره شمالی را پذیرفت. در این بیانیه آمده است که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز قرار است در ماه اکتبر به کره شمالی سفر کند.
همچنین بخوانید