ماجرای تصرف شبانه اراضی شهرک پیامبر اعظم بندرعباس چه بود؟
در روزهای گذشته اخباری مبنی بر هجوم برخی افراد به شهرک پیامبر اعظم و تصرف زمینهای خالی این محدوده از شهر بندرعباس به گوش میرسید که با ورود دستگاههای ذیربط نسبت به رفع تصرف اقدام شد.
ماجرای تصرف شبانه اراضی شهرک پیامبر اعظم بندرعباس چه بود؟
روز گذشته خبری مبنی بر تصرف بخشی از زمینهای محدوده شهرک پیامبر اعظم بندرعباس به گوش رسید، بر مبنای این خبر عدهای از افراد غالبا خارج از استان به صرف شنیدن یک خبر در خصوص سنددار شدن اراضی در مناطق کمتر برخوردار استان، نسبت به تصرف زمینهای شهرک پیامبر اعظم اقدام کردند.
این افراد با هجوم شبانه به زمینهای خالی اقدام به تصرف کرده به خیال آن که در آینده بتوانند اسناد این زمینها را دریافت کنند، اما با ورود دستگاههای ذیربط این افراد شناساسی و اقدامات لازم برای رفع تصرف زمینها انجام شد. اما حقیقت امر سنددار کردن اراضی در هرمزگان چیست و چه افرادی میتوانند از این امکان بهرهمند شوند؟
مهدی دوستی استاندار هرمزگان در نشست بررسی روند صدور اسناد مالکیت مردم، سنددارشدن منازل در سکونتگاههای غیر رسمی را فرصت خوبی برای ساکنان برشمرد و اظهارداشت: از ابتدای کار دولت سیزدهم، به مردم استان قولی را مبنی بر پیگیری روند صدور اسناد مالکیت منازل فاقد سند داده بودیم، بر همین اساس با پیگیریهای فراوانی که انجام شد اکنون بستر قانونی انجام این کار مهم مهیا شده که بعد از دریافت سند امکان استفاده مردم از تسهیلات نوسازی و مقاوم سازی نیز فراهم است. این مصوبه قانونی مربوط به سال 1401 است و فرصت استفاده از آن برای دریافت سند فقط تا پایان سال جاری امکانپذیر خواهدبود و لازم است مردم هر چه سریعتر برای تشکیل پرونده اقدام کنند.
با چند دکمه برای کسب و کارت، سایت بساز و فروش اینترنتی داشته باش
با چند دکمه برای کسب و کارت، سایت بساز و فروش اینترنتی داشته باش
پیشنهاد امروز
yektanet-logo-sign
استاندار هرمزگان تاکید کرد: قانون به صورت کاملا جامع در این فرآیند راه را روشن کرده و دستورالعملهایی برای ساکنانی که فرم جیم آنها قرمز است یعنی سابقه دریافت زمین یا تسهیلات دولتی مسکن دارند نیز مشخص شده تا آنها نیز بتوانند از این فرصت بهرهمند شوند و برای دریافت سند ملک ساخته شده در اراضی دولتی هم اقدام کنند.
دوستی با تاکید بر لزوم تسریع مردم جهت تشکیل پرونده، با اشاره به افزایش ظرفیت منابع انسانی برای کوتاهکردن فرآیند ثبت نام تا دریافت سند، عنوانکرد: در شهر بندرعباس همهی دفاتر پیشخوان دولتی آماده ثبتنام و پیگیری فرآیند صدور سند هستند در سایر شهرستانها نیز ادرات راه و شهرسازی این وظیفه را برعهده دارند.
نماینده عالی دولت در استان خاطرنشانکرد: روند صدور اسناد مالکیتی برای مردم به صورت مستمر و هفتگی در استانداری هرمزگان رصد و پایش شده و موانع احتمالی آن برطرف میشود. آییننامه اجرایی بند "ک" تبصره 11 قانون بودجه 1401 مبنی بر صدور سند برای اراضی متصرفه دولتی در مهرماه ابلاغ و در استان هرمزگان اجرای آن آغاز شده است.
واگذاری سند در اراضی تازه تصرف شده یک شایعه است
در همین زمینه اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان نیز در یک اطلاعیه اعلام کرد صدور اسناد مالکیتی برای اراضی خالی و تصرف نشده شایعه است و واقعیت این طرح چیز دیگری است در این اطلاعیه آمده است: مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان با بیان اینکه واگذاری سند در اراضی تازه تصرف شده یک شایعه است، اظهار داشت: شیوه نامه اجرایی صدور اسناد مالکیت در اراضی تصرفی مربوط به عرصههایی است که تا قبل از سال 1394 در بافتهای فرسوده احداث شده اند و شامل زمینهای تازه تصرف شده نمیشود. تصرف عدوانی اراضی ملی و دولتی فردی را صاحب خانه نمیکند بلکه عملی مجرمانه بوده و با سودجویان به شدت برخورد خواهد شد.
کمالی ادامه داد: زمین خواری بی راههای است که به خانه دار شدن مردم ختم نمیشود، دولت سیزدهم در خصوص تامین مسکن اقشار کم درآمد در کنار تسهیلات بانکی، همچون ثبت نام وام ساخت مسکن طرح نهضت ملی مسکن را برنامه ریزی کرده است و متقاضیان میتوانند با ورود به سامانه ثمن نهضت مسکن، به نشانی اینترنتی saman.mrud.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی در واکنش هجوم برخی افراد جهت تصرف زمینهای اطراف شهرک پیامبر اعظم (ص) گفت: 33 محله ناکارآمد و بافت فرسوده مشخص و اعلام شده و شهرک پیامبر اعظم جزء بافت جدید و تفکیک شده شهر است و در محلات اعلام شده نیست بنابراین سندی برای آن شهرک و متصرفین صادر نمیشود.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان به رصد و پایش تمامی مناطق در محدوده عملیات این اداره اشاره کرد و گفت: مقابله با زمین خواران همواره در دستور کار راه و شهرسازی هرمزگان قرار دارد و با جدیت پیگیری خواهد شد، گشت حفاظت اراضی این اداره کل به صورت مستمر مشغول بازدید از حوزه استحفاظی بوده و با هرگونه تصرف اراضی ملی به شدت برخورد میکند.
وی در پایان اظهار داشت: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف و زمین خواری با سامانه تلفن گویای 4 رقمی 1656 تماس بگیرند و هرگونه دخل و تصرف و یا تعرض و دخالت در اراضی ملی و دولتی را به یگان حفاظت اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان اعلام کنند.
با توصیحات ارائه شده میتوان به سادگی دانست که صدور سند تنها برای منازلی صادر میشود که قبل از سال 94 در بافت فرسوده احداث شده باشند و برای زمینهای تصرفی بعد از این سال هیچ سندی صادر نخواهد شد و بر متصرفان نیز مطابق قانون برخورد میشود.
در بندرعباس شایعه شده که هر کس زمینی تصرف کرده میتواند با 50 میلیون سندش را بگیرد و از دیروز صدها نفر در شمال بلوار شهید رجایی این شهر مشغول خط کشی بیابانها با گچ و چادر زدن و یا اتراق در آن هستند. حالا از بسیاری شهرهای اطراف بندرعباس نیز گروه گروه به بندرعباس سرازیر میشوند در بیابانهای اطراف شهر در حال خط کشی بیابان هستند!
از روزهای گذشته بعد از انتشار خبر صدور سندمالکیت برای زمین های تصرفی متعلق به شهرداری بندرعباس سبب هجوم زمین خواران و عده از شهروندان برای تصرف زمین های دولتی در شهرک پیامبر اعظم شده است.
یکی از اهالی شهرک پیامبر اعظم می گوید: عده ای شبانه روزی در حال قطعه بندی و ریختن گچ در دشت و زمین های خالی و حتی تپه های شهرک پیامبر اعظم هستند.
این شهروند می گوید: حتی ماموران شهرداری نیز نتوانسته اند تاکنون جلوی تصرفات را بگیرند.
کناری نژاد یکی از اعضای شورای شهر بندرعباس در این زمینه گفت: مصوبه شهرداری در خصوص واگذاری سند مالکیت تنها برای زمین های متصرفی در بافت های فرسوده است و مربوط به نقاط دیگر شهر نمی شود.
هم اکنون دیگران می خوانند-
خبر مهم از آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان | طرحهای جدید استخدام معلم اعلام شد
-
خبر محاصره مسجدِ مولوی عبدالحمید در زاهدان چیست؟
-
رابطه جنسی، چند بار در هفته خوب و کافیه؟
-
عکس لباس گرم رهبر انقلاب برای مصرف بهینه گاز
-
جزئیات تازه از قطعنامه ضدایرانی اروپا علیه ایران | رئیسی و منتظری تحریم میشوند؟
-
ماجرای حمله گرگها و شغالهای گرسنه به خیابانهای مشهد چه بود؟
-
فوری؛ قطعنامه پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران تصویب شد