سه‌شنبه 6 آذر 1403

مبتلایان ویروس آنفلوانزا تا چند روز عامل انتقال هستند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
مبتلایان ویروس آنفلوانزا تا چند روز عامل انتقال هستند؟

بیماری آنفلوانزا یک بیماری فصلی است که عامل آن ویروس بوده و جزو بیماری‌های حاد تنفسی محسوب می‌شود، این ویروس در فصول سرد می‌تواند افراد بیشتری را درگیر کند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: دوره نهفتگی آنفلوانزا یک تا سه روز است، ولی در افراد بزرگسال از 24 ساعت قبل تا سه الی پنج روز پس از ابتلا این ویروس می‌تواند به دیگران منتقل شود، برای اطفال این دوره طولانی‌تر بوده و تا هفت روز امکان انتقال وجود دارد.

دکتر بهزاد نجف‌پور اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا یک بیماری فصلی است که عامل آن ویروس بوده و جزو بیماری‌های حاد تنفسی محسوب می‌شود، این ویروس در فصول سرد می‌تواند افراد بیشتری را درگیر کند، سوش‌های مختلفی دارد و شایع‌ترین آن که می‌تواند باعث همه‌گیری شود نوع A است که معمولاً با بدن درد، سردرد، خستگی، درد عضلانی، آبریزش بینی و سرفه همراه است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: قشرهای آسیب‌پذیر اعم از عزیزانی که سنین بالا دارند، افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند و همچنین اطفال بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

وی بیان کرد: وضعیت استان قزوین از منظر ابتلا به این بیماری مانند وضعیت کشور بوده و از اوایل مهر ماه افزایش تدریجی شیوع را داشته‌ایم و هفته سوم مهر ماه شیب تندی را تجربه کردیم و تعداد مبتلایان بسیار افزایش یافت.

نجف‌پور خاطرنشان کرد: طی 2 سال اخیر به این دلیل که پاندمی کرونا باعث شده بود مردم شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند عملاً پیشگیری در مورد آنفلوانزا و سرماخوردگی هم اتفاق افتاده بود، چون راه‌های انتقال این بیماری‌ها مشابه هم است، بنابراین با استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری مناسب، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و عدم حضور در مراکز و مکان‌های شلوغ، احتمال انتقال بسیار کم بود.

این مسئول تصریح کرد: امسال به‌علت سهل‌انگاری در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی شیوع این بیماری بیشتر شد و اغلب مردم علائم شبه آنفلوانزا را تجربه کردند، البته اینکه صراحتاً بگوییم همه مبتلایان فعلی آنفلوانزا هستند صحیح نیست، چون آزمایشگاه باید موارد ابتلا را تأیید کند، اما تعداد موارد ابتلا زیاد است.

اهمیت پیشگیری از ابتلا و واکسیناسیون

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص راه‌های جلوگیری از پیشرفت بیماری تأکید کرد: ارزان‌ترین، در دسترس‌ترین و مؤثرترین شیوه مراقبت از خود در برابر آنفلوانزا، پیشگیری از بیماری است، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، رعایت آداب سرفه و عطسه، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، عدم حضور در مکان‌های عمومی از راه‌های پیشگیری از ابتلاست.

وی اظهار کرد: عزیزانی که هر گونه علائمی دارند از حضور در محل کار یا حضور در مدارس اجتناب کرده و خود را ایزوله کنند تا بهبود یابند، اگر هم وضعیت عمومی‌شان بهتر نشد به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

نجف‌پور یادآور شد: واکسیناسیون نیز یکی دیگر از راه‌های مؤثر پیشگیری از ابتلاست که البته آن را به همه مردم توصیه نمی‌کنیم.

این مسئول افزود: 2 گروه باید واکسینه شوند، یک گروه را ما موظفیم به‌صورت رایگان واکسینه کنیم که عبارتند از پرسنل بهداشتی و درمانی، عزیزانی که در بیمارستان‌ها در بخش‌های آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو، عفونی، داخلی و مراکز بهداشتی درمانی سطح شهر و درمانگاه‌ها فعالیت می‌کنند، برخی از بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند، بیماران اچ‌آی‌وی، هموفیلی، دیالیزی، جانبازان و خانم‌های باردار؛ همه این عزیزان مرحله به مرحله فراخوان شده و واکسینه می‌شوند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: گروه دوم که به آن‌ها توصیه می‌کنیم حتماً با هزینه شخصی خود و با مراجعه به داروخانه‌های سطح شهر واکسن را تهیه کرده و تزریق کنند، شامل سالمندان بالای 65 سال، عزیزانی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت و بیماری‌های ریوی مزمن هستند، این عزیزان باید سطح ایمنی خود را با واکسیناسیون بالا ببرند، زیرا اگر واکسینه نشوند مستعد این هستند که این بیماری را به‌صورت شدیدتر تجربه کنند.

افراد بالای 6 ماه امکان تزریق واکسن آنفلوانزا را دارند

نجف‌پور در رابطه با سن واکسیناسیون عنوان کرد: افراد بالای 6 ماه امکان تزریق واکسن را دارند، دستورالعمل ما این است که افراد 6 ماه تا 18 سال اگر به هر دلیلی آسپرین مصرف می‌کنند حتماً واکسن بزند، چون اگر مبتلا به آنفلوانزا شوند ممکن است سندرم خطرناکی را تجربه کند، تزریق واکسن برای دیگر عزیزان نیز ممنوعیتی ندارد.

وی بیان کرد: تاکنون محدودیت خاصی از منظر واکسن در داروخانه‌های استان نداشته‌ایم، اگر موجودی واکسن هر داروخانه‌ای تمام شود مجدد درخواست شارژ می‌کند و مردم می‌توانند از واکسن‌های موجود استفاده کنند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: در خصوص افرادی که رایگان قرار است واکسن دریافت کنند این واکسن‌ها به‌صورت مرحله به مرحله در اختیار ما قرار می‌گیرند، مرحله اول واکسن‌ها دریافت شده است، با توجه به اولویت مصرف فراخوان می‌دهیم و در ابتدا به عزیزانی که واجب‌تر هستند واکسن تزریق می‌کنیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: دوره نهفتگی این ویروس یک تا سه روز است، ولی در افراد بزرگسال از 24 ساعت قبل تا سه الی پنج روز پس از ابتلا این ویروس می‌تواند به دیگران منتقل شود، برای اطفال این دوره طولانی‌تر بوده و تا 7 روز امکان انتقال وجود دارد.

نجف‌پور تصریح کرد: بازه زمانی درگیری به ویروس در بیماری آنفلوانزا کوتاه‌تر از کرونا است، سرعت انتقال آن هم درست است که نسبت به کرونا کمتر است، اما در حالت کلی بیماری‌های تنفسی سرعت انتشار بالایی دارند.

وی در پایان تأکید کرد: آنفلوانزا و کرونا از یک خانواده هستند اما ماهیت آن‌ها و شکل بیماری با هم متفاوت است، حتی عملکرد واکسن‌های این 2 بیماری نیز متفاوت است، واکسن کرونا فقط برای کرونا و واکسن آنفلوانزا فقط برای آنفلوانزا مؤثر است، اگر کسی بخواهد این‌ها را استفاده کند یا باید همزمان این واکسن‌ها را دریافت کند یا فاصله 2 هفته‌ای برای تزریق را رعایت کند.

منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند 5 آبان 1401 - 13:11

بیشتر بخوانید

مبتلایان ویروس آنفلوانزا تا چند روز عامل انتقال هستند؟ 2