چهارشنبه 7 آذر 1403

مبنایی‌ترین مشکل محله حَصه وقف است / حل معضل 40ساله جاده مرگ

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مبنایی‌ترین مشکل محله حَصه وقف است / حل معضل 40ساله جاده مرگ

اصفهان - مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان با بیان اینکه مسئله موقوفی بودن مبنایی‌ترین مشکل حَصه است، گفت: اراده استان بر این است که مسائل وقفی این محله حل و فصل شود.

اصفهان - مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان با بیان اینکه مسئله موقوفی بودن مبنایی‌ترین مشکل حَصه است، گفت: اراده استان بر این است که مسائل وقفی این محله حل و فصل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی کریمی ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وقف، مبنایی‌ترین مشکل حصه است، اظهار داشت: سال 1395 صدور سند 6 دانگ تک برگ حصه به نام اداره کل اوقاف اصفهان، مسئله وقفی بودن حصه را به رسمت شناخت و زمین حصه شمالی و جنوبی به طور کامل موقوفه شد.

وی با اشاره به اینکه هر اقدام شهرداری در این محله باید با اوقاف هماهنگ شود، خاطرنشان کرد: مسائل وقف در همه مناطق شهرداری اصفهان وجود دارد اما مسئله حصه در منطقه 14 بولد شده است که در این راستا به طور منظم هر چهارشنبه جلسه‌ای در سطح کلان بین متولیان، مدیرکل اوقاف استان با شهردار و رئیس شورای شهر و معاونت حقوقی شهرداری برگزار می‌شود.

مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان ادامه داد: ماه پیش با محوریت موضوع موقوفه حصه، جلسه‌ای برگزار و سه - چهار راهکار برای بررسی کارشناسی این مسئله مطرح شد که از جمله این راهکارها می‌توان به موضوع احسن شدن وقف حصه، ورود شهرداری برای خرید سند وقفی و... اشاره کرد.

کریمی اضافه کرد: از زمان صدور سند مالکیت حصه برای اوقاف، مردمی که در این محله خانه خریداری کرده بودند، اوقاف اعلام می‌کند زمین وقف است و افراد مالک اعیانی هستند و نه عرصه در حال که حصه اعیان ندارد.

وی افزود: مسائل موجود در جلسات بررسی می‌شود و اراده بر این است که مشکلات وقفی حصه حل و فصل شود. حتی نمایندگان مجلس نیز به این مسئله ورود کردند و اراده جدی مبنی بر حل آن وجود دارد زیرا اگر مسئله وقفی بودن رفع نشود بقیه اقدامات ما را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان با بیان اینکه حصه شمالی به لحاظ همه شاخص‌ها، مظلوم‌ترین و محروم‌ترین محله این شهرستان است، ابراز داشت: رسیدگی به این محله را در اولویت کار خود قرار دادیم و از سال گذشته با موافقت شهردار اصفهان اقدامات محرومیت زدایی را آغاز کردیم.

کریمی ادامه داد: در گام نخست کلیات موضوعات این محلات مبتنی بر نظر سنجی و تحقیقات گذشته با محوریت حصه و جِلوان مورد ارزیابی قرار گرفت و براساس سه مؤلفه هویت، امنیت و فرهنگ برای این دو محله برنامه‌ریزی شد.

هویت آفرینی در محله حصه با نقوش اسلامی - ایرانی

وی با اشاره به اینکه حصه از نظر محرومیت در سطح کشور شهره است، ادامه داد: پروژه‌های زیباسازی و هویت آفرینی برای این محله تعریف شد که در این راستا تاکنون نزدیک به 22 هزارمتر پلاستر زنی و 11 هزار و 500 متر دیوار نگاری با محوریت نقوش اسلامی - ایرانی در حصه اجرا شده است.

مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان، اصلاح زیر پل‌ها، فضاهای عمومی و نور پردازی در معابر محله حصه را از دیگر اقدامات در حال اجرا برشمرد و افزود: منطقه 14 و به ویژه محله حصه، اَرزِنان و جِلوان به تعبیر من به محلی برای ته‌نشین شدن نازیبایی‌های شهر تبدیل شدند زیرا کمتر از پنج درصد کارتن‌خواب‌ها، معتادان متجاهر و کودکان کار مربوط به این محلات شهر است و ما وارث نازیبایی‌های شهر هستیم.

کریمی اضافه کرد: باهماهنگی‌های انجام شده با نیروی انتظامی برای ساخت کلانتری در محله حصه اقدام شده که با احداث آن بخش اعظمی از جرایم جمع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی دز فضایی به مساحت 8 هزار و 500 متر بازیکده تخصصی کودک و نوجوان در محله حصه در حال ساخت است، گفت: ساخت سقف این پروژه به اتمام رسیده و به مرحله ایجاد فضای سبز و تجهیزات رسیده است.

کریمی اضافه کرد: این بازیکده همه ابعاد و مولفه‌هایی چون بازی‌های هیجانی، بومی محلی، رینگ دوچرخه سواری کودکان و زمین فوتبال ساحلی را شامل می‌شود.

مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان بودجه فرهنگی این منطقه را در سال جاری یک میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در مسائل فرهنگی نقش ما بابد تسهیل‌گری باشد و امور را به خود مردم واگذار کرد زیرا معتقدم هر جا که فرهنگ حاکمیتی بوده ضرر کردیم.

حل معضل 40 ساله خیابان عاشق اصفهانی شرقی

کریمی در ادامه به معضل خیابان عاشق اصفهانی شرقی اشاره کرد و گفت: در خیابان عاشق اصفهانی شرقی که به جاده مرگ معروف است به طور متوسط ماهی یک نفر کشته می‌شود و این مشکل سی - چهل ساله ساکنان این منطقه است.

وی ادامه داد: این مسئله سال‌ها بین ادارات متولی و شهرداری پاسکاری می‌شد و مردم منطقه 14 در این پاسکاری‌ها شاهد از دست رفتن عزیزانشان بودند.

شهردار منطقه 14 شهرداری اصفهان با بیان اینکه حل معضل چهل ساله جاده عاشق شرقی محوری ترین کار من بود، اظهار داشت: با حمایت ویژه استاندار و معاونت عمرانی ایشان امور اداری و قانونی انجام شد و کاری که یکی - دو سال طول می‌کشید در دو ماه انجام شد و این محور در محدوده منطقه 14 شهرداری قرار گرفت.

کریمی با اشاره به اینکه حدود 30 میلیارد تومان برای تملک و آزادسازی اراضی و 40 میلیارد تومان برای احداث جاده تأمین شد، افزود: تاکنون سه و نیم کیلومتر این جاده اجرا شده و تا قبل از اتمام سال جاری جاده عاشق شرقی و جِلوان را آسفالت شده و نور پردازی شده تحویل خواهیم داد.

ایجاد 4.5 هکتار فضای سبز در دستور کار است

کریمی با بیان اینکه تقاطع ورزشگاه نقش جهان - ورودی شهر اصفهان و دولت آباد با مبلغ 85 میلیارد تومان در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: سالن رزمی امام خمینی با اعتبار 17 میلیارد تومان در حال احداث است و اکنون 75 درصد پروژه پیشرفت داشته که پیش‌بینی می‌کنیم تا دی ماه امسال به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه منطقه 14 شهرداری کمترین سرانه فضای سبز تفرجگاهی را دارد، افزود: در این راستا در صحرای سودان نزدیک به 4.5 هکتار زمین امسال با هزینه 35 میلیارد تومان و با کمک دستگاه قضا تملک کردیم که اگر می‌خواستیم با روال عادی جلو برویم سه سال طول می‌کشید.

مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان با بیان اینکه باغ غدیر کوچکی در این منطقه ایجاد خواهد شد، درخصوص تأمین آب آن، خاطر نشان کرد: به تازگی منبع هزار مترمکعبی آب با مبلغ 10 میلیارد تومان به بهره برداری رساندیم و در فضای آبیاری خط انتقال آب پساب شمال شرقی اصفهان هم انجام شده و در مرحله تکمیل تجهیزات است.

اصفهان می‌تواند پنجمین قطب گردشگری مذهبی کشور باشد

وی بودجه منطقه 14 شهرداری اصفهان را در سال جاری 250 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر سه برابر بودجه عمرانی سه سال منطقه پروژه در حال اجرا است.

مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان محور توسعه این منطقه را به دلیل وجود حرم زینبیه، توریسم مذهبی دانست و گفت: اصفهان به سبب این ظرفیت می‌تواند پنجمین قطب گردشگری مذهبی کشور باشد.

کریمی با بیان اینکه توریسم مذهبی خصوصیات ویژه ای دارد، افزود: توریسم مذهبی دائم در حال تکرار است، ما سالانه از 15 کشور پذیرای گردشگران برای زیارت حرم زینبیه هستیم که این اقتصاد منطقه 14 را متحول می‌کند.