مجموع شبکههای زهکشی و آبیاری سامانه گرمسیری کرمانشاه 63 هزار هکتار است
قصشریرین - ایرنا - معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: شبکههای زهکشی، آبیاری و اراضی زیر پوشش سامانه گرمسیری در استان کرمانشاه 63 هزار هکتار است که 11 هزار هکتار آن تخصیص آب دریافت کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «علیمراد اکبری» روز سهشنبه در حاشیه سفر به سرپلذهاب به منظور پیگیری و بررسی میدانی مشکلات سامانه گرمسیری با حضور مدیر منابع آب ایران و معاونان عمرانی و اقتصادی استانداری کرمانشاه و نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان محلی، افزود: قرار است با حضور و پای کار آمدن بخش خصوصی این 11 هزار هکتار وارد مدار تولید و استفاده شود.
وی اظهار داشت: 52 هزار هکتار از این اراضی هم اکنون در عرصه عملیاتی است که از این مجموع 2 هزار هکتار در سامانه گرمسیری واقع شده و کار اجرایی 17 هزار هکتار آن به اتمام رسیده و حدود 6 هزار هکتار آن باقی مانده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: در بخش شبکههای فرعی، آبیاری و زهکشی از آب های داخلی استان، حدود پنج هزار هکتار باقی مانده که با برآوردی که از پروژه شده با 500 میلیارد تومان در بخش کشاورزی و 2 هزار و 500 میلیارد تومان در حوزه وزارت نیرو این پروژه در مدت یک سال و نیم به اتمام می رسد.
اکبری ادامه داد: پیشبینی می شود در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان کرمانشاه، منابع اعتباری این پروژه توسط مسوولان استان کرمانشاه از 2 وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی درخواست شود.
وی ادامه داد: امید است بتوانیم با تامین منابع اعتباری این اقدام و طرح موثر را که در توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی می تواند موثر باشد به ثمر برسد.
او گفت: به طور قطع با پیگیری های 2 وزارت خانه نیرو و جهاد کشاورزی تلاش می شود در اعتبارات سال های آینده این پروژه تامین اعتبار و به اتمام برسد و مردم منطقه خشنود و استفاده و بهره کافی برند.
روز سه شنبه معاونین عمرانی و اقتصادی استانداری کرمانشاه، فرماندار سرپل ذهاب و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط در بازدید از سامانه گرمسیری در غرب استان، معاونین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو را همراهی و مشکلات اقدامات انجام شده در دشت های بشیوه، قلعه شاهین، ذهاب، قراویز، سد هواسان و سد ازگله را بررسی کردند.
سد هواسان از نوع خاکی با هسته رسی است که حدود 51 متر ارتفاع دارد و ظرفیت مخزن آن 188 میلیون متر مکعب است که برای ساخت این سد که در دل سامانه گرمسیری واقع شده و عملیات اجرایی آن هشتم اردبیهشت 97 آغاز شد به هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با 150 هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.
با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود 900 میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح 50 هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، 100 میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
در استان 2 میلیون نفری کرمانشاه حدود 125 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.