چهارشنبه 7 آذر 1403

محدودیت‌های کرونایی در زنجان تمدید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
محدودیت‌های کرونایی در زنجان تمدید شد

زنجان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: هم اکنون این استان به لحاظ کرونا همچنان در پیک بیماری قرار دارد بنابراین محدودیت‌های کرونایی به مدت یک هفته دیگر تمدید شد.

دکتر محمدرضا صائینی شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا که به صورت آنلاین برگزار شد، در ارتباط با آخرین وضعیت کرونایی استان افزود: تاکنون 72 هزار و 932 نفر به مراکز 16 ساعته سرپایی استان مراجعه کرده‌اند که از 40 هزارو 759 نفر نمونه گرفته شد و از این تعداد تست 12 هزارو 421 نفر به لحاظ آزمایشگاهی مثبت شد.

وی اظهار کرد: تاکنون هشت هزارو 462 بیمار مشکوک و مبتلا به بیماری کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند و از همه این بیماران نمونه گرفته شده است که 2 هزار و 902 نفر با تست مثبت در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

به گفته این مسؤول، طی یک هفته گذشته میزان اشغال روزانه تخت در مراکز بیمارستان‌های استان به طور میانگین 69 نفر بوده که از طریق مراکز 16 ساعته به مطب‌ها مراجعه کرده و به بیمارستان‌های استان ارجاع و بستری شدند.

این مسؤول، با بیان اینکه در حال حاضر 435 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند، ادامه داد: از زمانی که شدت بیماری در استان افزایش یافت و مردم نکات بهداشتی را رعایت کرده‌اند، مسؤولان نیز بر اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی نظارت داشتند که در زمان حاضر نتایج مثبت این اقدامات در استان قابل مشاهده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان تاکید کرد: پیک بیماری به سرعت پیش می‌رود و تعداد مبتلایان به صورت قطره‌چکانی کاهش پیدا می‌کند این در حالی است که از اوایل خرداد ماه سال جاری در استان شمار مراجعه کنندگان سرپایی و از اوایل تیر نیز موارد بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های استان افزایش یافت و اکنون که در نیمه مرداد ماه قرار داریم موارد بستری شده به صورت محسوس در حال کاهش است.

صائینی با بیان اینکه اوج بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌های استان در نیمه تیر امسال با بستری کردن 131 بیمار کرونایی طی 24 ساعت در بیمارستان‌های استان به ثبت رسید، افزود: حوزه سلامت استان روزهای سختی را گذرانده و کارهای بزرگی را نیز در این زمینه انجام داده است.

وی با اشاره به اهمیت پیگیری فرمانداران در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در همه اماکن شهرستان‌ها، افزود: همه مردم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمک حال کادر درمان باشند، زیرا تاکنون واکسنی برای بیماری کووید - 19 به صورت رسمی توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام و تایید نشده و همه واکسن‌های تولیدی در مرحله تست قرار دارند.

این مسؤول ادامه داد: بطور قطع می توان گفت، تا پایان سال جاری واکسن بیماری کرونا در دسترس ایرانی ها قرار نخواهد گرفت و تنها راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک است.

به گفته صائینی، طبق بررسی های انجام شده در میان بیماران بهبود یافته کرونایی تنها 50 تا 70 درصد این بیماران به مدت کوتاه 2 تا 3 ماهه در برابر این بیماری ایمن شده و 30 درصد از بیماران در برابر این بیماری ایمن نیستند و ایمنی در بدن آنان ایجاد نمی شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: همه گروه‌های کارشناسی به حوزه سلامت و بهداشت استان کمک کنند که در این راستا بحث همیاران سلامت اقدامی مثبت بوده، زیرا در هر اداره و سازمانی مدیران حراست و معاونین توسعه افرادی کلیدی برای نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی در سازمان‌ها و ادارات استان هستند و همه باید با مشارکت عمومی برای مبارزه با ویروس کرونا گام بردارند.

وی خاطرنشان کرد: هر مساله ای با یادآوری، تکرار و پیگیری نتیجه بخش است و اگر به صورت موجی عمل کنیم نتیجه نیز موجی خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س*