محسن رضایی علیه اغتشاشگران / "نیاز مردم" اعتراض است یا ارزانی!؟
یک ماموستای اهل سنت در خطبه های این هفته نماز جمعه خود از "دانشجویان فحاش" انتقاد کرد و گفت: آمال آنان اختلاط زن و مرد، کشف حجاب، برداشتن - محدودیت های - سلف سرویس و بی منطقی بود.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
قیام محسن رضایی علیه اغتشاشگران
محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، روز پنجشنبه گذشته طی سخنانی در جلسه شورای اداری استان قم با اشاره به شهادت کودک یکساله تا پیرمرد و پیرزن در حادثه تروریستی حرم شاهچراغ در شیراز گفت: این حادثه به ما نشان داد اگر کشور ناامن شود چه عاقبتی در انتظار همه هست و در چنین شرایطی حتی افراد معترض نیز روی آرامش نخواهند دید و همه متضرر میشوند.
به گزارش جماران، رضایی همچنین با بیان اینکه هر جامعه ای برای اینکه به پایداری برسد نیازمند سه رکن است، گفت: سیاست در قالب حکمرانی و نظام سیاسی، قوانین مناسب و اداره مناسب بعنوان رکن اول است و رکن دوم نیز امنیت است، چرا که ممکن بوده سیاست خوبی وجود داشته باشد اما امنیت خوبی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه امنیت به معنی ارتش، سپاه، اطلاعات، نیروی انتظامی و... است و در تمام دنیا این رکن ارزش بسیار بالایی دارد، تصریح کرد: معترضین نیز در تمام کشورهای دنیا زمانی که پلیس ورود پیدا میکند قواعد خاصی را باید رعایت کنند.
معاون اقتصادی رئیسجمهور ادامه داد: رکن سوم نیز اقتصاد بوده که صنعتی شدن کشور، درآمدهای ملی، رتبه جهانی و بینالمللی اقتصاد یک کشور، پیشرفتهای مدرن کشور و... به این رکن بستگی دارد. [1]
*صحبت های دکتر رضایی مبنی بر اینکه معترضان باید قواعد خاصی را رعایت کنند؛ اگرچه بسیار دیر اما یک فتح باب مناسب برای تبیین مسئله اغتشاش و اعتراض و توضیح اصولی پیرامون فرایند عقلانی اعتراض قانونی است.
زیرا چیزی که طی 40 روز اخیر در کشور؛ بیش از هر گزینه دیگری دچار آسیب شد؛ "عقلانیت" و پیوست های عقلانی مرتبط با مقولات قانونی و امنیتی و اجتماعی بود.
آن "قواعد خاص" که رضایی بر آنها تأکید کرده است؛ راه تأمین امنیت بیشتر برای جامعه است و همه باید به آنها تن بدهند. در سمت مقابل نیز کسی که قصد رعایت این قواعد را ندارد؛ اغتشاشگر است و طبعا متحمل هزینه های سختی خواهد شد.
***
"نیاز مردم" اعتراض است یا ارزانی!؟
محمدرضا خباز، فعال چپ و از مقامات دولت روحانی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا ضمن تأکید بر اینکه احزاب باید پافشاری کرده و به هرشکلی مجوز اعتراض را بگیرند، گفته است: مگر مملکت ملک کسی است که بگوید من نمیخواهم، شما حق ندارید و کشور برای شما نیست. 80 میلیون آدم در اداره کشور شریک هستند. مردم میخواهند اعتراض مسالمت آمیز انجام دهند و شما نمیتوانید در مقابل حرف حساب آنان مقاومت کنید. با توجه به اینکه تا به امروز این اتفاق نیفتاده است، مردم ناامیدند و میگویند از ابتداییترین اختیاراتی که قانون اساسی در اختیار آنان گذاشته محرومند و نتوانستند از آن استفاده کنند.
او می افزاید: بنابراین احزاب باید علیرغم سختگیریها، فشارها و مخالفتها در مقابل فشار دولتمردان بایستند و اجازه ندهند این فشار به مردم منتقل شود. یعنی خود را سپر بلای مردم کنند در آن صورت مردم نیز به آنان اعتماد خواهند کرد. با توجه به اتفاقات یک ماه گذشته و با بیانیههایی که دادند این امیدواری وجود دارد که احزاب نیاز مردم را برآورده کنند. [2]
*مردم عزیز ایران باید با بصیرت نافذ خود سره از ناسره را تشخیص بدهند و فی المثل مفتون این قبیل کلمات و جملات انحرافی که قصد دارند نیاز اصلی جامعه را "اعتراض" معرفی کنند، نشوند.
ما برای آقای خباز بعنوان یک رجل سیاسی احترام قائلیم اما این یک حرکت انحرافی است که به جای تأکید بر "لزوم ارائه کارنامه اجرایی از سوی احزاب"؛ حزب را الزاما محل اعتراض معرفی کنیم.
همانطور که این هم انحراف است اگر "نیاز مردم" را به جای بهبود اقتصاد و درک اثرات "رأی خوب" به الزام اعتراض (!) گره بزنیم.
جا داشت رجلی مثل آقای خباز به جای این قبیل حرف های بلااستفاده و حتی خطرناک اما اصرار می کردند که کارکرد حزب؛ "ارائه فرمول بهتر برای اجرائیات است نه تفسیرهای جدید از قانون اساسی یا دمیدن بر آتش آشوب".
جای خالی های بزرگ و عقلانیت های محذوف در اظهارات خباز را بایستی اثر سکوت خواص، انزوای نخبگان و سردی فضای جهاد تبیین در جامعه دانست. گزینه هایی که در غیبت آنها به راحتی میتوان یکی از محل های امید مردم برای اجرائیات و اقتصاد بهتر؛ یعنی حزب را به عنوان "اتاق فکر آشوب" معرفی کرد!
شأنیت و اساس یک حزب، ارائه کارنامه بهتر اجرایی و معیشتی به مردم نسبت به سایر احزاب یا گروه هاست نه ارائه تفاسیر جدید از قانون اساسی یا زمینه سازی برای آشوب و اعتراض.
***
کنایه امام جمعه سنی به "دانشجویان فحاش"
ماموستا عبدالرحمان مرادی، امام جمعه اهل سنت کرمانشاه، در خطبه های این هفته نماز جمعه اهل سنت، طی سخنانی؛ حادثه حمله تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ در شیراز را به شدت محکوم کرد.
او همچنین با اشاره به اغتشاشات اخیر، از این گفت که این حوادث بنوعی کشور را با مشکلاتی مواجه کرده و متأسفانه شاهد توهین صریح به اسلام، قرآن، مساجد، رهبری و پرچم کشور بودیم.
ماموستا مرادی با بیان اینکه این مشکلات - و اغتشاشات - با شعارهایی به ظاهر زیبا اما فریبنده صورت گرفته؛ به هدف شعارها و اغتشاشگران اشاره و تصریح کرد: تنها آمال آنان اختلاط زن و مرد، کشف حجاب، برداشتن - محدودیت های - سلف سرویس و بی منطقی بود.
به گزارش ایرنا، امام جمعه اهل سنت کرمانشاه افزود: علیرغم پذیرش وجود مشکلات معیشتی و حق اعتراض سازنده - اما - کار به اغتشاش، تخریب اموال عمومی و بیت المال و خسارت به شهرها منجر شد. [3]
*یکی از تلخ ترین اتفاقاتی که در طول 40 روز اغتشاشات جزیره ای و لکه ای اخیر روی داد ماجرای فحاشی برخی دانشجویان در قالب شعار بود.
ماجرایی عبرت آموز که البته یکی از نتایج آن؛ برانداخته شدن نقاب از چهره واقعی اغتشاشگران و اغتشاشات اخیر بود.
نقابی که مردم در زیر آن به رأی العین با چهره ای کریه مواجه شدند که از زمینه سازی برای اغتشاش، طعنه به دین، آدم کشی، پرچم سوزی، ترور و فحاشی هیچ اِبایی نداشت و در این مسیر به صغیر و کبیر هم رحم نمی کرد. ولی در صورت و گریم خود گاهی یک حزب سیاسی بود، گاهی یک دانشجوی نخبه، گاهی یک آخوند شیعه، گاهی یک مولوی سنی و گاهی هم حتی یک دختر نوجوان!
هرچه بود ولی پرده برافتاد و بر خلاف آنچه که امثال حجاریان و تاجیک و ربیعی در ستاد اصلاحات اصرار داشتند اما مردم دیدند که نه با اعتراض مواجهاند و نه با معترض بلکه با دشمنی جرار طرف هستند که میخواهد سر از بدن اسلام و ایران و ایرانی جدا کند. چه با یادداشت نویسی، چه با فحاشی و سنگ پرانی، چه با موهای بدون حجاب، چه با بوق زدن و چه با کشتن امید در ذهن جامعه.
آنچه ماموستا مرادی از روی بصیرت مورد تأکید قرار داده است؛ یک چراغ راهنماست برای آنها که هنوز در میانه اغتشاش به دنبال اعتراض می گردند و از ذبح قانون کشور به بهانه گریم های زیبای آن ماسک مورد اشاره هیچ احساس خاصی ندارند!
پیش از این و چند هفته قبل بود که ماموستا ملاهاشم نوری، امام جمعه اهل سنت قروه در استان کردستان نیز طی سخنانی گفته بود: به آتش کشیدن قرآن، مسجد و حمله به بانوان محجبه ارتباطی به اعتراض مردم به گرانیها و وضعیت معیشت ندارد.
او تصریح می کرد: "در شرایط کنونی که دشمن همه ابزارهای رسانه ای خود را به کار بسته تا با ایجاد ناامنی و اغتشاش، کشورمان را زمین گیر کند، مردم نباید نظاره گر باشند بلکه برای خنثی کردن توطئه استکبار جهانی، وارد عرصه شوند. "[4]
***
1_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1571848
2_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1289607
3_https://irna.ir/xjKS59
4_mshrgh.ir/1424735