محمدبیگی: تعلق گرفتن بیش از 50 درصد ترافیک دادهها به اینستاگرام برخلاف قوانین است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، فاطمه محمدبیگی در نشست علنی امروز (یکشنبه، اول تیرماه) مجلس شورای اسلامی پس از اتمام گزارش آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر از فعالیتهای این وزارتخانه در زمینه توسعه زیرساختها و ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور گفت: به عنوان یک شهروند مسلمان ایرانی و مادر نگران وضعیت فرهنگی و فضای موجود مجازی در کشور هستم.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نگرانیهای پیرامون فضای فرهنگی وجود دارد.
وی خطاب به آذری جهرمی تأکید کرد: چندی پیش اینستاگرام انتشار تصاویر هرزهنگاری را در بستر خود آزاد کرد در صورتی که همین شبکه اجتماعی در ایام شهادت سردار سلیمانی به طور مکرر اقدام به حذف پستهای تسلیت کاربران ایرانی میکرد، شما چه اقدامی را در مقابله با این موضوع انجام دادهاید؟ نه تنها چارهجویی نشده بلکه شواهد حاکی از آن است که هم اکنون بیش از 50 درصد ترافیک دادههای کشور به این شبکه اجتماعی اختصاص دارد.
محمدبیگی افزود: این در حالی است که طبق مصوبههای موجود در کشور نباید بیش از یک سوم کل ترافیک دادهها به مجموع پیامرسانهای خارجی اختصاص یابد، اصرار شما برای زیرپا گذاشتن مقررات جاری کشور در این زمینه چیست؟ آنچه که برای ما اهمیت دارد، اختصاص نیمی از ترافیک دادههای کشور به این پیامرسان خارجی است که شما میتوانید آن را مدیریت کنید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: نگرانی دیگر افزایش میزان جرائم رایانهای است که بر اساس اعلام پلیس فتا افزایش میزان درصد کاربران در فضای مجازی و عدم فرهنگسازی در این حوزه باعث افزایش جرائم اینترنتی شده است، فروش اسلحه، مهمات، سلاحهای سرد و گرم و پیوستن به سایتهای پورن در بستر فضای مجازی انجام میشود که این مسائل نشان میدهد خلاءهای ساختاری برای حل این مشکل و ممانعت از پیشگیری وجود دارد.
وی خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری گفت: آیا در این حوزه اقدامی کردهاید؟ دسترسی به پهنای باند اینترنت وسیع برای همه افراد است، آیا مطابق کشورهای پیشرفته مخاطبان را دستهبندی کردهاید؟ آیا اینترنت دانشآموزی و دانشجویی با اینترنت یک خانم خانهدار نباید متفاوت باشد.
محمدبیگی ضمن تأکید بر لزوم تشکیل جلسات شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: وجود شبکه ملی ارتباطات و اینترنت ملی به طور واضح مشهود است و همینطور دسترسی در مناطق محروم به اینترنت برای شرکت در امتحانات دانشآموزی و عدالت آموزشی بسیار اهمیت دارد، امیدوارم توضیحات خود را در این مورد ارائه کنید.