شنبه 10 آذر 1403

محور ملی پاتاوه - دهدشت تا پایان امسال زیر بار ترافیک می رود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
محور ملی پاتاوه - دهدشت تا پایان امسال زیر بار ترافیک می رود

یاسوج - ایرنا - حسین کلانتری استاندار کهگیلویه وبویراحمد در ادامه دیدارهای هفتگی با مدیران ملی برای حل مشکلات و کمک به توسعه این استان روز دوشنبه نیز با برخی از مسئولان و مقام های عالی رتبه، وزارتخانه ها و هلدینگ های اقتصادی در تهران در بخش های مختلف دیدار وگفت و گو کرد.

کلانتری امروز در دیداری مهم و امیدبخش با "سعید محمد" فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در خصوص تسریع و شتاب بخشی و تعیین تکلیف نهایی در اجرای طرح حیاتی جاده ملی پاتاوه - دهدشت با بیش از 20 سال از اغاز عملیات اجرایی آن دیدار و گفت و کرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ابراز امیدواری کرد با توجه به قول مساعد فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا و تخصیص اعتبار لازم این جاده مهم و حیاتی تا پایان سال جاری زیر بار ترافیک برود.

کلانتری با ارایه گزارشی از آخرین وضعیت این پروژه خواستار تسریع در اجرای آن و بهره برداری ان در سریع ترین زمان ممکن شد.

وی یاداور شد: بدون شک جاده ملی پاتاوه - دهدشت در کنار آبرسانی به 4 شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده از سد کوثر و همچنین سد تنگ سرخ از جمله طرح های مهم و اولویت دار این استان هستند که با بهره برداری از آنها تحولی شگرفی در زمینه توسعه این استان محروم شکل خواهد گرفت.

پروژه آبرسانی به 4شهر دهدشت، سوق چرام و لنده به میزان یک هزار و 700میلیون مترمکعب برای جمعیتی افزون بر 152 هزار نفر در این چهار شهر پیش بینی شده است.

این طرح علاوه بر تأمین آب شرب این چهار شهر آب 350 روستا در مسیر این طرح با جمعیتی بالغ بر 87 هزار و 700 نفر نیز تأمین خواهد شد.

اجرای سد تنگ سرخ یاسوج نیز جمعیتی افزون بر 250 هزار نفر در شهر یاسوج و روستاهای حومه را از نعمت آب اشامیدنی سالم برخوردار و افزون بر 6 هزار هکتار از زمین های کشاورزی این منطقه را زیر آب خواهد برد.

کلانتری تصریح کرد: جاده ملی پاتاوه - دهدشت به عنوان محور شریانی نقش تعیین کننده و راهبردی در خروج بسیاری از مناطق و روستاهای استان از جمله در حوزه چهار شهرستان کهگیلویه بزرگ از بن بست خواهد داشت.

وی افزود: جاده ملی پاتاوه - دهدشت یکی از مسیرهای اصلی و طرح‌های ملی راهسازی برای اتصال جنوب به مرکز و شمال کشور است.

کلانتری این محور را از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 73 به استان دانست و گفت: تاکنون برای بهسازی و تکمیل این محور از سوی دفتر مقام معظم رهبری کمک های شایانی صورت گرفته است.

نماینده عالی دولت در کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: طرح ملی جاده پاتاوه - دهدشت یکی از مهمترین و بزرگترین طرح های راهسازی در این استان و از جاده های شریانی در کشور محسوب می شود که اکنون طولانی شدن روند اجرای آن به ویژه قطعه سوم آن تا حدودی سبب تعجب مردم منطقه نیز شده است. استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجموع 136 کیلومتر این طرح در چهار قطعه طراحی شده که 63 کیلومتر آن (قطعه سوم) یکی از سخت ترین مراحل اجرای آن محسوب می شود. مجموع پیشرفت فیزیکی این 63 کیلومتر را نیز بالای 78درصد ذکر کرد و گفت: همچنان 33 کیلومتر آن باقی مانده است. کلانتری یادآور شد که جاده ملی پاتاوه - دهدشت دارای 15 دهنه پل و تونل به طول بیش از هشت هزار و 700 کیلومتر است که از این مجموع کمتر از 300 متر آن احداث نشده و باقی مانده است. افزون بر 2 هزار میلیارد ریال از محل سفر رئیس جمهوری و هیات دولت به استان در مرداد سال 1396 و یکهزار و 110 میلیارد ریال نیز در سال گذشته نیز توسط دفتر رهبر معظم انقلاب برای شتاب بخشی در ساخت و تکمیل جاده ملی پاتاوه - دهدشت اختصاص یافت. این جاده دارای چهار فاز است که قطعات (فازهای) یک و سه این طرح به ترتیب 28 و 20 کیلومتر و فازهای 2 و چهار آن نیز به ترتیب 28 و 63 کیلومتر است.

کلانتری خاطرنشان کرد: در صورت تخصیص اعتبار این طرح ملی حداکثر تا خردادماه 99 به طور کامل به بهره برداری می رسد.

استاندار به مطالبات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در استان اشاره کرد و گفت: این مطالبات از سوی وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه پیگیری و تامین خواهد شد.

کلانتری تصریح کرد: مقرر شد قرارگاه خاتم الانبیا در موعد مقرر این طرح مهم و ملی را به بهره برداری رسانده و تحویل دهد.

سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز در این دیدار با تشکر از پیگیری های استاندار کهگیلویه و بویراحمد، بر تسریع در روند اجرای این 3 طرح مهم تاکید کرد و گفت: در تلاشیم که با تخصیص اعتبار مناسب این طرح در موعد مقرر به بهره برداری برسد.

وی عنوان کرد: مردم غیور و ولایتمدار استان کهگیلویه و بویراحمد شایسته بهترین شیوه خدمات رسانی هستند و ما نیز تمام تلاش خود را برای اجرایی شدن تعهدات قرارگاه به کار خواهیم بست.

کهگیلویه و بویراحمد حدود 6 هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان 142 کیلومتر بزرگراه، 505 کیلومتر راه اصلی، یک هزار و 238 کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.

*س_برچسب‌ها_س*