مخالفت نمایندگان با کلیات "اصلاح قانون انتخابات مجلس"
طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس که در کمیسیون شوراها نهایی شده بود، امروز در دستور کار صحن علنی قرار گرفت، اما نمایندگان با کلیات آن مخالفت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رسیدگی به کلیات طرح یک فوریتی اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت.
وکلایملت در نهایت با کلیات طرح مذکور با 89 رأی موافق، 91 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
جزئیاتی از طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس؛ چهکسانی میتوانند کاندیدا شوند؟گزارش کمیسیون شوراها از طرح
علی حدادی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس درباره گزارش این کمیسیون درباره طرح یک فوریتی اصلاح از قانون انتخابات مجلس گفت: ضرورت اصلاح قوانین انتخاباتی و رفع نواقص و کاستیهای قانون انتخابات همواره به عنوان یکی از چالشهای نظام انتخاباتی در جمهوری اسلامی ایران مطرح بوده است به نحوی که چنین مسئلهای مکرراً از سوی نهادهای مجری و ناظر انتخابات به عنوان یک درخواست از مجالس قانونگذاری در ادوار مختلف طرح شده است.
وی افزود: همین ضرورت نیز باعث شد در تاریخ 24 مهر ماه 1395 سیاستهای کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و بر ضرورت اصلاح قوانین انتخاباتی تأکید شود. مقام معظم رهبری در دیدار خرداد ماه امسال با نمایندگان مجلس یادهم بر پیگیری اجرای سیاستهای کلی انتخابات و اصلاح قوانین انتخاباتی به عنوان یک مطالبه از مجلس انقلابی تأکید نمودند، پس از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سال 1395 اگرچه مجامع و نهادهای مختلف در خصوص ساز و کارها و ضرورت اصلاح قوانین انتخاباتی جهت تحقق سیاستهای مذکور مباحث مختلفی مطرح نمودند لکن اکثر این مباحث در برخی محورهای محدود به نتیجه قطعی منجر نشد.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه داد: کماکان قوانین موجود از آسیبها و ایرادات متعددی رنج میبرد که اولین و بارزترین نتیجه آن مسائل و چالشهای ایجاد شده در هر دوره از انتخابات است، سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری به عنوان یک سند بالادستی و لازمالاجرا احکام متعددی در 18 بند را پیشبینی کرده است.
حدادی گفت: کمیسیون شوراهای مجلس در این دوره تلاش کرده است در راستای اجرای این سیاستها اصلاحاتی در قوانین انتخاباتی ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی و مجلس شورای اسلامی داشته باشد.
وی بیان کرد: قانون انتخابات مجلس نیز به عنوان یکی از قوانین مهم از این امر مستثنی نیست، در مصوبه پیش رو سعی شده است اغلب احکام سیاستهایی که امکان اجرای آن از طریق اصلاح قانون انتخابات مجلس وجود دارد مورد توجه قرار گرفته و پیشنهاد اصلاحی مطرح شود.
انتهایپیام /