دوشنبه 8 بهمن 1403

مدیریت افکار عمومی در گسترش واکسیناسیون کرونا تا کاهش بستری‌ها در قم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مدیریت افکار عمومی در گسترش واکسیناسیون کرونا تا کاهش بستری‌ها در قم

قم - ایرنا - تزریق واکسن بیماران خاص، لزوم مدیریت افکار عمومی در راستای گسترش واکسیناسیون کرونا، بازگشایی بوستان‌های شهری، کاهش میزان بستری قطعی و محتمل مبتلا به کرونا، باقی ماندن قم در وضعیت نارنجی و افتتاح اولین مرکز جامع واکسیناسیون کرونا در قم از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی هفته گذشته قم می‌باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در 24 ساعت منتهی به بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه سه نفر از بیمارانی که نتیجه آزمایش کرونای آن‌ها مثبت شده بود، جان خود را در این استان از دست دادند که این تعداد در مقایسه با 10 فوتی روز قبل هفت نفر کاهش پیدا کرده است.

محمدرضا قدیر اظهار داشت: در این مدت 72 بیمار با علائم قطعی کرونا در مراکز درمانی قم پذیرش شدند.

وی افزود: 41 نفر از این افراد در بیمارستان بستری شده و تحت معالجه و درمان قرار گرفتند.

قدیر ترخیص 32 نفر از بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری شده بودند را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر 352 بیمار کرونایی در قم بستری هستند که 91 نفر از آن‌ها به دلیل وخامت اوضاع جسمانی در مرکز مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی افزود: از مجموع 399 آزمایش کرونای صورت گرفته نتیجه 143 مورد مثبت بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم 24 هزار و 409 دوز واکسن تزریق شده است.

واکسن کرونای بیماران خاص قم در بیمارستان فرقانی تزریق می‌شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: به‌منظور افزایش نظارت‌های پزشکی، عملیات واکسیناسیون بیماران خاص در بیمارستان فرقانی قم انجام می‌شود.

محمود پرهام در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس، افزود: انجام واکسیناسیون در کاهش مرگ‌ومیرها و همچنین ایمن‌سازی جامعه به‌ویژه گروه‌های پرخطر موثر است.

وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل تزریق واکسن به گروه‌های هدف در این استان، شاهد کاهش مرگ‌ومیرها و همچنین ایمن‌سازی جامعه در برابر این ویروس باشیم.

پرهام با اشاره به‌ضرورت تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران بدحال بستری شده در مراکز درمانی قم، افزود: بیماران بدحال در بیمارستان‌ها همچنان وجود دارند و باید با تمام توان در راستای تامین اکسیژن و داروهای مورد نیاز آن‌ها همانند گذشته اقدام تا کمترین آسیب به این بیماران وارد شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: اغلب واکسن‌های موجود در کشور که در حال تزریق هستند، دو مرحله‌ای هستند، یعنی دو مرحله بافاصله یک تا سه ماه که بر اساس نوع واکسن متفاوت است.

محمد حضوری ادامه داد: ایمنی‌زایی واکسن یک فرآیند زمان‌دار است که از دو تا سه هفته بعد از تزریق نوبت اول واکسیناسیون آغاز می‌شود و دو هفته بعد از تزریق نوبت دوم واکسن، کامل می‌شود.

وی تاکید کرد: بنابراین تزریق نخستین مرحله واکسیناسیون به معنای تکمیل ایمنی‌زایی نیست و رعایت پروتکل‌ها باید همچنان رعایت و لحاظ شود.

لزوم مدیریت افکار عمومی در راستای گسترش واکسیناسیون کرونا

در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم که با حضور بهرام سرمست استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، بر لزوم اغناسازی و مدیریت افکار عمومی در راستای گسترش واکسیناسیون کرونا در سطح استان تاکید شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه گفت: در حال حاضر روند مراجعات به پایگاه‌های بهداشتی در استان قم نزولی است، به‌طوری‌که مراجعات روزانه هفته قبل 2 هزار و 100 مورد بود، درحالی‌که اوایل اردیبهشت‌ماه، چهار هزار و 200 مورد بود.

قدیر با تاکید بر حفظ و تداوم این روند، خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم کانون‌های تجمعی باعث پیک‌های سینوسی نشود و شاهد افزایش مراجعات نباشیم که این مساله مستلزم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی است.

به گفته وی، در حال حاضر واکسیناسیون کرونا در سه مرکز تجمیعی و دو مرکز خدمات جامع سلامت انجام می‌شود و تاکنون 22 هزار دز واکسن در استان قم تزریق شده است.

وی خاطرنشان کرد: 88 درصد مرگ‌ومیر در کووید 19 در افراد سالمند بالای 65 سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای است و 25 درصد افراد بالای 80 سال که به این بیماری مبتلا می‌شوند، دچار عارضه و مرگ می‌شوند.

وی با بیان این‌که هدف از واکسیناسیون ایمن‌سازی افراد است، تاکید کرد: دستگاه‌های متولی و رسانه‌ها باید نسبت به اغناسازی افکارعمومی تلاش کنند تا گروه‌های هدف برای انجام واکسیناسیون مراجعه کنند.

میزان بستری قطعی و محتمل مبتلا به کرونا رو به کاهش است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: میزان بستری قطعی و محتمل روزانه مبتلا به کرونا در استان رو به کاهش است و از 17 هزار تست انجام شده در هفته گذشته، به 11 هزار و 698 تست در هفته جاری کاهش یافته که 2 هزار و 256 تست مثبت شده است.

سیامک محبی افزود: درصد مثبت بودن آزمایش‌های پی سی آر در هفته گذشته 56.6 درصد و در حال حاضر به 49 درصد رسیده است که هفته آینده نیز کاهش و به‌تبع آن تعداد بیماران و بیماران بدحال کاهش خواهد یافت.

وی ادامه داد: مناطقی از جمله شهرک قدس و مهدیه در استان همچنان قرمز است و هنوز منطقه آبی در استان قم نداریم.

وی با بیان این‌که در موج سوم کرونا هفت هزار و 21 نفر در طرح شهید سلیمانی ره‌گیری شده‌اند، گفت: از 98 درصد افراد شناسایی و ره‌گیری شده در این طرح تست گرفته شده و از 2 هزار و 256 بیمار شناسایی شده، 2 هزار و 93 نفر قابل ره‌گیری بودند و بقیه همکاری نکردند.

انجام 128 هزار و 609 تست در طرح شهید سلیمانی

محبی بیان کرد: از ابتدای آغاز طرح شهید سلیمانی در آذرماه پارسال تاکنون، ره‌گیری 69 هزار و 210 نفر، انجام 61 هزار تست سریع، شناسایی سه هزار و 566 مورد مثبت، یک هزار و 356 مورد مراقبت در منزل، 246 مورد ارجاع افراد به بیمارستان و 95 هزار و 413 مورد بازرسی از محیط کار انجام شده است.

به گفته وی، تاکنون تعداد 128 هزار و 609 تست در طرح شهید سلیمانی انجام شده است و هدف این طرح به حداقل رسیدن تردد افراد کرونا مثبت است.

وی با بیان این‌که تاکنون بیش از 24 هزار دز واکسن در استان تزریق شده است، ادامه داد: گروه سنی 70 تا 75 سال از ابتدای هفته آینده برای انجام واکسیناسیون فراخوان خواهند شد.

رئیس مرکز بهداشت قم افزود: واکسیناسیون مناطق روستایی سلفچگان، دستجرد، کهک، پاچیان، قاهان و قلعه چم انجام شده که در دور بعد واکسیناسیون در مناطق روستایی، گروه سنی 65 سال به بالا مورد هدف است.

محبی اضافه کرد: برنامه واکسیناسیون معلولان مراکز نگهداری و جانبازان شیمیایی نیز انجام شده است.

وی با بیان این‌که ترس و اعتماد مردم از چالش‌های واکسیناسیون کرونا است، گفت: با وجود این‌که در گروه سنی 75 سال به بالا، 22 هزار نفر در استان قم زندگی می‌کنند تاکنون فقط پنج هزار نفر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا که در مطب‌های خصوصی شناسایی می‌شوند باید برای ره‌گیری در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد، درحالی‌که تاکنون کمتر از 10 پزشک این اطلاعات را از طریق فضای مجازی در اختیار نماینده دانشگاه قرار داده‌اند.

محبی افزود: این وضعیت مطلوب نیست و مطب‌های خصوصی باید ملزم به ارائه اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا باشند.

اجرای طرح ممنوعیت تردد بین‌شهری با استقرار پنج گیت در ورودی‌های شهر

معاون عملیات فرماندهی انتظامی قم نیز گفت: برابر مصوبات ستاد کرونا در اجرای طرح ممنوعیت تردد بین‌شهری، پنج گیت در ورودی‌های استان قم مستقر شده است.

فرزاد عسگری با بیان این‌که برابر آمارها، از 15 تا 21 اردیبهشت‌ماه 3 هزار و 250 فقره جریمه به‌صورت دستی صادر شده است، افزود: 11 هزار و 204 جریمه 500 هزار تومانی و 10 هزار جریمه یک‌میلیون تومانی نیز توسط دوربین‌ها ثبت شده است.

بازگشایی بوستان‌های شهری

معاون خدمات شهری شهردار قم نیز گفت: بوستان‌ها از شنبه هفته جاری بازگشایی شده و ضدعفونی سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه‌ها و آبخوری‌ها روزانه انجام می‌شود.

امیر سامع افزود: اطلاع‌رسانی برای عدم تجمع در بوستان‌ها با نصب بنر انجام شده و در این راستا نظارت‌های لازم صورت می‌گیرد.

حسن احمدلو رئیس اتاق اصناف قم نیز گفت: از 15 تا 20 اردیبهشت‌ماه، 331 بازرسی از اصناف قم انجام شده و 50 مورد به تعزیرات معرفی شده‌اند.

قم در وضعیت نارنجی ماند

مدیرکل مدیریت بحران قم نیز گفت: هفته آینده نیز وضعیت قم نارنجی است و حداکثر دو سوم کارکنان دستگاه‌های اضطراری و یک‌دوم کارکنان سایر دستگاه‌ها باید در محل کار حضور داشته باشند.

محسن اوروجی افزود: تمام مصوبات شرایط نارنجی در هفته آینده لازم‌الاجراست و ورود خودروهای شخصی با پلاک‌های غیربومی ممنوع است و ممنوعیت تردد خودروهای شخصی در شهر نیز از ساعت 22 تا 3 بامداد ادامه دارد.

وی اضافه کرد: مصوباتی از جمله تعطیلی نماز جمعه، آموزشگاه‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: در راستای گسترش واکسیناسیون در سطح استان، مصلای قدس بعد از تجهیز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار خواهد گرفت.

به گفته اوروجی، آزمون کلاس‌های نهم و دوازدهم از 27 اردیبهشت تا 24 خرداد به‌صورت حضوری در مدارس برگزاری می‌شود.

لزوم اغناسازی افکار عمومی در طرح واکسیناسیون

استاندار قم در جلسه ستاد مدیریت بحران قم، با تاکید بر اغناسازی افکار عمومی در طرح واکسیناسیون، بیان کرد: افکار عمومی به‌ویژه برای جامعه هدف باید از طرف شورای اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها به سمت لزوم و فواید واکسیناسیون مدیریت شود.

بهرام سرمست ابراز امیدواری کرد: در ماه‌های آینده با گسترش واکسیناسیون از شکل‌گیری موج‌های بعدی بیماری جلوگیری شود و مردم نیز فرصت را از دست ندهند و بر اساس اولویت‌های تعیین شده در مراکز واکسیناسیون حضور یابند.

وی افزود: در راستای گسترش طرح واکسیناسیون دستگاه‌های اجرایی استان باید سالن‌های مناسب خود را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهند تا مراکز واکسیناسیون در سطح استان افزایش یابد و از تجمع در مراکز فعلی جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: مطب‌های بخش خصوصی موظف هستند اطلاعات بیماران کرونایی را در راستای ره‌گیری و نظارت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهند و سازمان نظام پزشکی پیگیری کند تا مصوبه اطلاعات بیماران کرونایی اجرایی شود.

وی با اشاره به این‌که ممنوعیت سفرهای بین استانی از دیروز شروع شده و تا شنبه ادامه دارد، گفت: نیروهای انتظامی با دقت و جدیت طرح را اعمال کنند و نظارت‌های دقیقی در حوزه امنیتی و انتظامی صورت گیرد.

استاندار قم افزود: با توجه به این‌که قم در محل تردد است و امکان رفت‌وآمد به این شهر زیاد است، باید مراقبت و کنترل‌ها افزایش یابد که امیدواریم به نحو احسن اجرایی و به کاهش سفر کمک شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری حضوری آزمون‌های حضوری پایه نهم و دوازدهم و کنکور سراسری و سایر آزمون‌های تحت نظر سازمان سنجش در سطح ستاد ملی به تصویب رسیده که باید اطلاع‌رسانی شود و از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خانواده‌ها اطمینان خاطر دهیم.

وی افزود: آموزش‌وپرورش از هم‌اکنون نسبت به تامین فضای امن و دقیق که می‌توان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اطمینان خاطر داد، اقدام کند.

سرمست همچنین گفت: دقت و نظارت بیشتری در آرامستان‌ها و پایانه‌های درون‌شهری شود، به‌ویژه در ایام تعطیلی عید فطر صورت گیرد تا از تجمعات احتمالی جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: بر اساس گزارشی‌هایی که از حرم حضرت معصومه (س) رسیده، نیاز است تا نظارت‌ها و مراقبت‌ها به‌ویژه در تعطیلات عید فطر افزایش یابد.

اولین مرکز جامع واکسیناسیون کرونا در قم افتتاح شد

استاندار قم گفت: عملیات واکسیناسیون در قم به‌خوبی در حال انجام است و امیدواریم با افتتاح این مرکز شهروندان عزیز به‌موقع واکسینه شوند.

سرمست در آیین افتتاح اولین مرکز جامع واکسیناسیون کرونا در قم گفت: عملیات واکسیناسیون در قم به‌خوبی در حال انجام است و امیدواریم با استقبال گروه‌های هدف اعلام شده جهت واکسیناسیون بتوانیم به‌زودی در کنترل بیماری موفق باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این مراسم ضمن اشاره به آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در گروه سنی سالمندان، از کلیه سالمندان بالای 75 سال خواست با حضور در مراکز واکسیناسیون کرونا نسبت به دریافت واکسن خود اقدام نمایند.

این مرکز که در مجتمع امام خمینی (ره) جنب گلزار شهدا راه‌اندازی گردیده است، صبح امروز با حضور استاندار قم و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی، به‌طور رسمی آغاز بکار کرد.

پاسخ آیت‌الله نوری همدانی در رابطه با تزریق واکسن کرونا

آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقلید به استفتایی در خصوص تزریق واکسن کرونا پاسخ داد.

در متن استفتا آمده است: بسمه‌تعالی، محضر مبارک حضرت آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی دامت برکاته، سلام‌علیکم و رحمه‌الله‌وبرکاته؛ با توجه به همه‌گیری بیماری کرونا و نیاز به واکسن زدن تمام آحاد جامعه، آیا می‌توان از زدن واکسن خودداری کرد؟

وی در پاسخ بیان کرد: بسمه‌تعالی، سلام‌علیکم، تبعیت و موافقت لازم است.

قم با همراهی مردم از پیک چهارم کرونا عبور کرد

استاندار قم با قدردانی از مردم فهیم استان به‌واسطه رعایت مسائل بهداشتی در خیز چهارم کرونا به‌ویژه در شب‌های قدر و روز قدس گفت: در سایه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از موج چهارم کرونا عبور کردیم و از وضعیت قرمز به نارنجی رسیدیم.

سرمست در پایان جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که به‌صورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: در شرایط فعلی علاوه بر گروه شغلی یک که در تمامی وضعیت‌ها امکان فعالیت دارند، گروه شغلی 2 نیز کار خود را آغاز می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به برخی از مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، برگزاری در موعد مقرر آزمون سراسری 1400 را از جمله آن ذکر کرد و گفت: با توجه به تجربه موفقی که در برگزاری آزمون سراسری 99 داشتیم، امسال نیز این آزمون با کمترین آسیب برگزار خواهد شد.

استاندار قم اضافه کرد: بر اساس تصمیم این ستاد، امتحان‌های پایه نهم و دهم متوسطه و همچنین امتحانات نهایی دیپلم نیز به شکل حضوری در وقت و زمان تعیین شده انجام می‌شود.

سرمست همچنین یادآور شد: با توجه به در پیش بودن تعطیلات عید فطر مقرر شد به‌منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و کنترل دقیق‌تر این بیماری، سفرها در همه مناطق کشور با هر وضعیت کرونایی ممنوع باشد، امیدواریم مردم در استان ساکن باشند و به حداقل سفر بسنده کنند.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص میزان جرایم تعیین شده برای خودروهای متخلف در این ایام نیز، گفت: جریمه 10 میلیون ریالی و همچنین پنج میلیون ریالی برای ورود خودروهای غیربومی به شهرهای قرمز و نارنجی همچنان به قوت خود باقی است.

وی افزود: علاوه بر آن، پرداخت جریمه پنج میلیون ریالی مشمول مناطق زرد نیز خواهد شد و خودروهایی که با پلاک غیربومی به شهرهای دارای وضعیت زرد وارد شوند هم باید این جریمه را پرداخت کنند.

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود مبارزه با کرونا را بی‌امان، همه‌جانبه و فراگیر توصیف کرد و افزود: در این زمینه طرح‌هایی مانند طرح شهید سلیمانی و همچنین محدودیت‌هایی که برای کسبه و اصناف اعمال می‌شود، حائز اهمیت است.

وی همچنین اقدامی که جبهه سلامت در امر بیماریابی و درمان سرپایی بیماران می‌کنند را نیز مهم دانست و گفت: بسیج، هلال‌احمر، مرکز بهداشت و شهرداری نیز در قالب قرارگاه شهید سلیمانی به فرماندهی فرماندار تلاش‌های فراوانی را انجام می‌دهند، که جای قدردانی دارد.

وی ادامه داد: همه این‌ها قطعه‌های یک پازل است که نیازمند هماهنگی و هم‌افزایی می‌باشد که خوشبختانه هم اعضای ستاد استانی این هماهنگی را دارند و هم مردم و خیران پای کار هستند و هم مراجع و علما نظرهای ارشادی بسیار مناسب و راهگشایی دارند.

وی بیان کرد: از همه مهم‌تر در ستاد ملی با ریاست رئیس‌جمهور و تحت تدابیر، راهنمایی‌ها و تاکیدهای رهبر معظم انقلاب نیز یک هماهنگی مناسبی را شاهد هستیم که به توفیق‌های ما در پشتییانی از جبهه سلامت کمک می‌کند.

استان قم که از 18 فروردین‌ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از 14 اردیبهشت‌ماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید -19» می‌شود و این ویروس 24 آذر 1398 در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 1398 به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

*س_برچسب‌ها_س*