جمعه 25 آبان 1403

مربی سازنده دوومیدانی: نتایج جام فجر جز در چند ماده تاسف‌بار بود / دوومیدانی شرایط خوبی ندارد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
مربی سازنده دوومیدانی: نتایج جام فجر جز در چند ماده تاسف‌بار بود / دوومیدانی شرایط خوبی ندارد

روح الله گلستانی جم معتقد است که دوومیدانی ایران در حال حاضر شرایط خوبی ندارد و انگیزه ها برای ساختن ورزشکار از بین رفته است.

مربی و پیشکسوت دوومیدانی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد وضعیت این رشته در آستانه مسابقات قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان بیان کرد: بر خلاف شعارهایی که در چند سال اخیر مبنی بر تزریق پول و جذب اسپانسر شنیدم اما دوومیدانی شرایط خوبی ندارد. وقتی از ورزشکار و مربی حمایت نمی‌شود و شرط حمایت مدال‌آوری است ضمن توقف قهرمان پروری، انگیزه‌های سازندگی هم از بین می‌رود.

او در این مورد افزود: تمام مزایایم در تهران را کنار گذاشتم و 6 ماه به مراغه رفتم، در این مدت پنج نوجوان ملی پوش را تربیت کردم اما یک ریال هم به من نداند. سوالم این است که چه کسی باید خانواده یک مربی را اداره کند؟

گلستانی جم با بیان اینکه وقتی از مربی و ورزشکار حمایت نمی‌شود انگیزه قهرمان پروری هم از بین می‌رود، تاکید کرد: پس در این شرایط ما فقط خروجی داشتیم اما تعداد ورودی‌هایمان بسیار کم بوده است. گاهی به مدال آوری نوجوانان و جوانان در آسیا اشاره می‌کنند اما آنقدر مطرح نیستند که با کسب پنج مدال از 140 مدال بگوییم، پیشرفت داشتیم. دوومیدانی حدود 148 مدال دارد اما ما چند مدال کسب می‌کنیم؟ برای قهرمان پروری باید 100 نفر را آموزش بدهیم تا بعد از پنج تا شش سال چند نفرشان نتیجه بدهند.

او بر استفاده از مربیان با تجربه تاکید کرد و گفت: باید برنامه استعدادیابی داشته باشیم تا مربیان خبره و پایه کار سازندگی انجام بدهند. امثال دکتر سجادی‌ها زیاد هستند، نباید آنها را کنار بگذاریم و ورزشکاری که یک شبه ورزش را کنار گذاشته را برای تصمیم‌گیری به سازمان تیم های ملی ببریم چون در حالت طبیعی 20 سال طول می‌کشد تا کسی به این جایگاه برسد همانطور که برای ما زمان برد. ما به مربیان داخلی بها ندادیم و آنها را تنها گذاشتیم، همین احسان حدادی و حسن تفتیان که ویترین دوومیدانی هستند و اکنون با مربیان خارجی کار می‌کنند، دست پرورده‌های مربیان داخلی هستند.

این مربی در مورد سطح کیفی مسابقات فجر اظهار کرد: نتایج جز چند ماده در دیگر ماده‌ها تاسف بار بود و نشان داد که برای دوومیدانی کار نشده است و برنامه استعدادیابی نداریم. تیم‌های ضعیفی از شهرستان‌ها در مسابقات شرکت کرده بودند و خیلی از باشگاه‌ها حضور نداشتند. رکوردها حتی از تیم دوم سابق ایران هم کمتر بود.

گلستانی جم در مورد طرح استعدایابی فدراسیون گفت: فدراسیون یک طرح استعدادیابی داشت تا آکادمی دوومیدانی را درست کند به همین دلیل طرح را برای 350 هزار نفر با هزینه زیاد اجرا کرد اما در نهایت 30 نفر هم ورودی نداشتیم. این موضوع نشان داد که به دنبال انجام کار هدفمند نیستیم.

او در این مورد افزود: من به مراغه رفتم و از بین 100 نفر، پنج ملی پوش نوجوان و قهرمان کشور تحویل جامعه دوومیدانی دادم؛ چگونه در 6 ماه و بین 100 نفر می‌توانیم 10 نفر را پیدا کنیم اما فدراسیون از بین 350 هزار نفر، 35 نفر را هم تحویل مربیان نمی‌دهد؟ متاسفانه به صورت جدی کار نمی‌کنیم و تنها شعار می‌دهیم.

گلستانی در پاسخ به این سوال که با توجه به نتایج به دست آمده در جام فجر ارزیابی شما از عملکرد ملی‌پوشان ایران در مسابقات داخل سالن آسیا و پس از آن جهانی چیست؟ بیان کرد: در مسابقات جهانی که به هیچ عنوان نتیجه نمی‌آوریم اما چیزی به عنوان مسابقات دو ومیدانی داخل سالن آسیا نداریم. حتی اگر تیم استانی را هم بفرستیم مدال می‌آورد. کشورهای قدرتمند چین و ژاپن شرکت نمی‌کنند.

او در این مورد افزود: روی مسابقات آسیایی را قلم بگیرید چون این دستاورد نیست. وقتی به تاریخ بازی‌های آسیایی نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که دستاورد و پیشرفتی نداشتیم. همانگونه که آقای حدادی در آسیا طلا کسب کرده، جلال کشمیری، تیمورغیاثی، حمید سجادی، سجاد مردادی هم طلا کسب کردند پس ما درجا زدیم و گاهی حتی نتایج ضعیفی کسب کردیم.

گلستانی جم در مورد انتخاب ایرج عرب به عنوان سرپرست دوومیدانی گفت: افراد زیادی از بدنه دوومیدانی داریم که می‌توانستند به عنوان سرپرست فدراسیون انتخاب شوند اما وزارت ورزش و جوانان فرد بیگانه‌ای را انتخاب کرد. آقای عرب فرد محترمی است اما دوومیدانی و افراد آن را نمی‌شناسد و نمی‌داند که چه کسانی را پای کار بیاورد، مگر اینکه دبیر خط بدهد.

او در این مورد افزود: دبیر فدراسیون دوست من است اما خط می‌دهد که چه کسی باشد و چه کسی نباشد، در صورتی که باید بر اساس خرد جمعی تصمیم گرفت. آقای عرب باید زودتر مجمع را برگزار کند. هر کسی هم که به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد باید برنامه‌ریزی مدونی را طراحی و پشتوانه سازی کند تا برای المپیک بعدی نتیجه بگیریم. همه وعده هایمان در المپیک ریو پوچ از آب درآمد و برای 2020 هم پوچ خواهد بود.

گلستانی جم در پاسخ به این سوال که با توجه به چند دستگی موجود در دوومیدانی به نظرتان انتخاب فرد بی طرفی مثل عرب درست نبود؟ بیان کرد: افراد بی طرف دیگری هم در وزارت ورزش و جوانان بودند که از شرایط دوومیدانی هم شناخت داشتند. وزارت ورزش اشتبا کرد. باید کسی را انتخاب می‌کرد که دوومیدانی را بشناسد.

پیشکسوت دوومیدانی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط موجود آیا تعداد سهمیه‌های دوومیدانی ایران در المپیک توکیو افزایش پیدا می‌کند؟ گفت: ما قبلا در دوومیدانی سهمیه‌های زیادی گرفتیم اما کاری نکردیم. گرفتن سهمیه ملاک نیست بلکه مدال آوری و پشتوانه داشتن اهمیت دارد.

او با بیان اینکه باید دوومیدانی را به صورت پروژه‌ای به مربیان و هیات‌ها واگذار کرد، افزود: باید بستر اقتصادی این کار را فراهم کنیم و از مربیان و هیات‌ها قهرمان بخواهیم. اگر به دنبال کار کردن در محیطی نتیجه گرا هستیم باید بستر و امکانات لازم فراهم شود و زحمات ورزشکار هم دیده شود اما اکنون این موضوع به مدال آوری منوط شده است.

مربی دوومیدانی در مورد راهکار برای بهبود وضعیت این رشته گفت: کمیته‌ها باید راه اندازی شوند و فقط به سازمان تیم های ملی بسنده نکنیم. باید از شهرستانها هم عضو داشته و بعد همه کمیته ها برنامه بدهند. با هر کسی که در رشته خود فعالیت رو به جلو دارد باید به صورت پروژه‌ای کار کنیم و فدراسیون هم نظارت داشته و حمایت کند. ما طلای مسابقات آسیایی صحرانوردی را داشتیم یک سال اردو می گذاشیم اما الان هیچ تکلیفی ندارند. کسی که 15 سال است به تیم ملی دعوت می شود هنوز هم دعوت می‌شود این به معنی این است که ما ورزشکار نساختیم. باید کمیته‌ها را فعال کنند و به صورت پروژه ای از آنها کار بخواهند. دو تا سه سال به آنها وقت بدهند و سال چهارم اگر نتوانستند، افراد را تغییر دهند.

او ادامه داد: دوومیدانی اکنون در وضعیتی قرار دارد که از نظر اقتصادی مربیان و ورزشکاران تامین نیستند و حقوق و پاداش خوبی نمی‌گیرند. علاوه بر این باشگاه هم نداریم، در دنیا باشگاه داری به این معنا است که باید ورزشکار، مربی و تمرین داشته باشد نه اینکه فقط در مسابقات شرکت کنند.

او با بیان اینکه دوومیدانی ورزش اول جهان است، افزود: این ورزش در ایران برای وزارت ورزش هم ناشناخته است چه برسد به خانواده‌ها. تا زمانی که خانواده‌ها و وزارت ورزش نگاه مثبت و حمایتی به این رشته نداشته باشند، پیشرفت نمی‌کنیم.

گلستانی جم در پایان گفت: در دوومیدانی باید برنامه بلند مدت داشته باشیم و ابتدا باید به بازی‌های آسیایی فکر کنیم که البته در آنجا هم مدال زیادی نمی‌گیریم. بنابراین باید آن را افزایش دهیم مثل کاری که هند کرد. ترکیه هم روزی از ایران شکست می خورد اما اکنون با برنامه‌ریزی خوب کار می کند در نتیجه ما هم باید یک برنامه 12 ساله داشته باشیم و کار را به امان خدا واگذار نکنیم. ایران در دوومیدانی برنامه میان مدت هم ندارد و ورزشکارانی که در سطح قهرمانی حضور دارند، حمایت نمی‌شوند تا جایی که برخی از ورزشکاران حتی کفش، لباس و سایر امکانات را ندارند که همین باعث می‌شود از دوومیدانی دور شوند.

انتهای پیام