دوشنبه 1 بهمن 1403

مرخصی جهانگیری از روحانی / آخوندی: دولت ملی نداریم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مرخصی جهانگیری از روحانی / آخوندی: دولت ملی نداریم

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بسته خبری - تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزد‌های ریاست جمهوری می‌پردازد. اخبار انتخابات را در شماره نوزدهم از «هشتمین جمهور» بخوانید. مرخصی جهانگیری از روحانی پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری برای تمرکز بر انتخابات 1400 و استفاده نکردن از...

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بسته خبری - تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزد‌های ریاست جمهوری می‌پردازد.

اخبار انتخابات را در شماره نوزدهم از «هشتمین جمهور» بخوانید.

*س_مرخصی جهانگیری از روحانی_س*

پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری برای تمرکز بر انتخابات 1400 و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت درخواست مرخصی‌اش تا روز انتخابات را به روحانی داده است و در انتظار پاسخ روحانی به این مرخصی‌است.

جهانگیری همچنین 7 عضو «شورای راهبری» ستاد انتخاباتی‌اش را انتخاب کرد. فاطمه پهلوانی، محمدرضا جلایی‌پور، حسین مرعشی، شهیندخت ملاوردی، محمد نعیمی‌پورر، سیدرضا نوروززاده و رضا ویسه از سوی اسحاق جهانگیری به عنوان 7 عضو شورای راهبری ستاد انتخاباتی وی انتخاب شدند.

*س_آخوندی: دولت نداریم_س*

عباس آخوندی اظهار داشت: «الان در ایران دولت وجود ندارد که بخواهد پاسخ دهد. ما الان چند دولت در کشور داریم. مجلس یک دولت مستقل است، مجمع تشخیص مصلحت برای خودش یک دولت مستقل است و هیئت وزیران هم که یک دولت است و عملا سیاستگذاری در ایران مختل است و سیاستگذاری در ایران صورت نمی‌گیرد.»

*س_رجل سیاسی؛ یکی از ظرفیت‌های بالفعل‌نشده قانون اساسی_س*

معصومه ابتکار در توییتی نوشت: «با توجه به ثبت‌نام حدود 40 نفر از زنان کشور برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 و حضور چهره شاخصی مانند خانم دکتر زهرا شجاعی در میان آنها، انتظار می‌رود شورای نگهبان این‌بار رجل سیاسی مونث را تایید کند تا یکی دیگر از ظرفیت‌های بالفعل‌نشده قانون اساسی محقق شود.»

*س_انتخابات ریاست‌جمهوری برای چه؟_س*

سید مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: «انجمن اسلامی علم و صنعت در زمان حضور احمدی نژاد در این انجمن، این موضوع را مطرح کرد به این عنوان که ما وقتی رهبر و امام داریم، انتخابات ریاست‌جمهوری را برای چه می‌خواهیم؟ وقتی این مساله به گوش امام رسید، ایشان خیلی قاطع با آن برخورد کردند و آن حرکت خاموش شد. البته این را بگویم که آن موقع فرد تاثیرگذار آن، انجمن آقای احمدی‌نژاد بود.»

*س_سامان‌بخش کشور نداریم_س*

مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در شماره دیروز این روزنامه نوشت: «با پایان یافتن ثبت‌نام داوطلبان ریاست جمهوری، حالا می‌توان به این جمع‌بندی رسید که وعده‌ها و شعار‌های انتخاباتی کسانی که نامزد احراز مقام ریاست جمهوری شده‌اند، چیزی شبیه همان وعده‌های نامزد‌های ازدواج با دخترانی است که وعده‌های شیرین می‌دهند و دختران بله را می‌گویند، ولی بعد از ازدواج می‌فهمند هرگز به وعده‌های داده‌شده عمل نخواهد شد.»

مهاجری خاطرنشان کرد: «شرایط کشورمان بسیار حساس است. در مسائل داخلی، چند قطبی موجود، بحران اقتصادی، فساد‌های اداری و مالی، بی‌قانونی‌های رایج و مشکلات معیشتی مردم، وضعیت را به نقطه جوش رسانده‌اند. سروسامان دادن به این وضعیت نابسامان، امری ناممکن نیست، ولی روشن است که از عهده افرادی که برای ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده‌اند؛ برنمی‌آید. این کار فقط از عهده کسی برمی‌آید که قدرت ذاتی و نفوذ شخصیتی او در حد یک رجل واقعا سیاسی و مذهبی آنگونه که قانون اساسی در نظر گرفته است باشد نه آنگونه که شورای نگهبان معمولا با مسامحه در نظر می‌گیرد.»

*س_امکان تمدید زمان بررسی صلاحیت نامزد‌ها_س*

جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور اظهار کرد: «اگر بررسی صلاحیت‌ها در مدت 5 روز در شورای نگهبان به پایان برسد، نتایج اعلام می‌شود و در غیر این صورت پنج روز دیگر هم تمدید می‌شود، لذا 6 خرداد اسامی نهایی اعلام و از هفتم خرداد ماه تبلیغات آغاز خواهد شد.»

*س_حائز اهمیت‌ترین مساله کشور_س*

غلامرضا منتظری، نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: «این که صرفا بگوییم یک رای داریم و آن را به صندوق می‌اندازیم اشتباه است، باید به نتیجه انتخابمان هم توجه کنیم، یک رای من در کنار یک رای تو می‌شود رای ما، اگر در انتخابمان بی دقتی کنیم و بار این مسئولیت مدیریت کشور را بر دوش فردی بگذاریم که توان انجام این وظیفه را نداشته باشد قطعا ما هم در حصول چنین نتیجه‌ای سهیم خواهیم بود.»

وی تصریح کرد: «امروز هیچ موضوعی در کشور بیش از حضور با شکوه در انتخابات حائز اهمیت نیست، چراکه که این انتخابات اولین انتخابات گام دوم انقلاب بوده و قرار است رییس جمهور آینده و دولت جوان، انقلابی و کارآمد آینده ریل گذاری مناسب برای تحقق تمدن نوین اسلامی را فراهم سازد، پس هم نیازمند حضور باشکوه و هم انتخابی اصلح و شایسته هستیم.»