مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پس از پیروزی انقلاب اسلامی جنایات دشمنان علیه ملت ایران بی پاسخ نماند. در چهل و پنج سال اخیر عملیاتهای متعددی در این رابطه صورت گرفت. نمودار تاریخی «همه پاسخهای سخت ایران» از جنگ شهرها در سال 1363 تا عملیات وعده صادق در حمله به پایگاههای رژیم صهیونسیتی در سال 1403 نشان از چهار دهه تلاش نیروهای نظامی جمهوری اسلامی برای حفظ امنیت ملت ایران دارد. نمودارهای...
به مناسبت عید سعید فطر از طرف امام خمینی برای عدهای از افراد سرشناس لاری و بحرانی مقیم امارات، کارت تبریک عید ارسال گردیده است.
در پایان آخرین روز کنگره دبیران کل احزاب سوسیالیست و سوسیال دمکرات در کنگره جهانی در برلین آلمان، صادق شرفکندی دبیرکل وقت حزب منحله دموکرات کردستان ایران به همراه سه نفر دیگر از همفکرانش در رستوران میکونوس به ضرب گلوله افراد ناشناس جان باختند.
38 ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و 19 ماه پس از شروع جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران، توطئه و کودتایی کشف و خنثی شد که هدفش ترور بنیانگذار جمهوری اسلامی و اعضای شورای عالی دفاع و براندازی نظام جمهوری اسلامی و حاکم کردن مجدد عوامل رژیم گذشته در کشورمان بود.
رضا شمسآبادی، جوان 20 ساله کاشانی با آغاز انتقادات، مخالفتها و افشاگریهای امام خمینی علیه تصویبنامه انجمنهای ایالتی و ولایتی در مهر 1341 در مجالس مذهبی و وعظ روحانیون حضور یافت و گم گشته خود را در مجالس عزای سیدالشهدا پیدا کرد. او از همان تاریخ همراه یاران امام شد.
طبق سندی از ساواک به تاریخ 6ر6ر42 که توسط مامور ویژه ساواک گزارش شده است، بیان میکند؛ عدهای از اهالی جنوب شهر تهران نسبت به اعلام صدور حکم اعدام طیب اعتراض نمودهاند و به این منظور نزد آیتالله بهبهانی رفتهاند. این سند حاکی از آن است که چیزی حدود 3 ماه بعد از وقابع 15 خرداد، حکم اعدام طیب صادر میگردد.
در اسناد موجود در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، خبر ویژه ای از خبرگزاری جمهوری اسلامی وجود دارد که گزارش یکی از حواشی راهپیمایی روز قدس است. در این گزارش آمده است در روز 1372/12/26 عده ای از بانوان نجف آبادی با اجتماع در دفتر امام جمعه شهرستان نجف آباد نسبت به پاره کردن عکس آیت الله منتظری در راهپیمایی روز قدس اعتراض کرده اند.
عدهای از بانوان نجف آبادی با اجتماع در دفتر امام جمعه شهرستان نجف آباد نسبت به پاره کردن عکس آیت الله منتظری در راهپیمایی روز قدس اعتراض کردند.
اقتصادنیوز : عدهای از بانوان نجف آبادی با اجتماع در دفتر امام جمعه شهرستان نجف آباد نسبت به پاره کردن عکس آیت الله منتظری در راهپیمایی روز قدس اعتراض کردند.
در بیانیه ها و اطلاعیه های موجود در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، جامعه روحانیت مبارز با امضای آیتالله مهدوی کنی و یا جبهه مشارکت که دبیر کل وقت آن محمدرضا خاتمی بود هر یک به صورت جداگانه از مردم جهت شرکت در روز قدس دعوت می کنند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، در خطبههای نماز جمعه 10 خرداد 1364 مطرح کرد: ما برای اینکه هم خودمان را بشناسیم، هم مردممان را، اعلام میکنیم آنهایی که در سراسر این کشور، زیر این آسمان موافقند که جنگ تا پیروزی و رفع فتنه ادامه پیدا کند، در مراسم 15 خرداد یا روز قدس، شرکت کنند و نظرات خودشان را به دنیا اعلام بکنند.
با تلاش دولت موقت بالاخره جنگ اول گنبد در 15 فروردین 1358 پایان یافت. اما یکی از اثرات مخرب جنگ گنبد در شهرهای مازندران بدبینی مردم نسبت به اشخاص وابسته به فدائیان بود به طوری که مردم با دیدن اعضای سازمان نسبت به آنها ابراز انزجار و حتی اهانت فیزیکی می کردند.
بابت همین شک و تردید بود که فرماندهان تصمیم گرفتند تا به سراغ امام بروند و از او کسب تکلیف کنند. بنا شد تا محسن رضایی به جماران برود و با امام ملاقاتی داشته باشد. وقت هم به شدت تنگ بود؛ هر دقیقه میتوانست تاثیر گذار باشد.
دختر رضاخان در نامه به امام خمینی نوشت: در حال حاضر من فاقد شناسنامه هستم به جهت اینکه وزارت دربار گفتند شوهرش مصدقی است و اشرف پهلوی هم گفت ما این خواهر بیسواد را که با لهجه صحبت میکند، نمیتوانیم شناسنامه پهلوی بدهیم. صدیقه دختر رضاخان و زهرا سوادکوهی به امام خمینی نامه نوشت و بهخاطر احضارش توسط کمیته انقلاب، درخواست کمک میکند. این نامه را روزنامه اطلاعات در تاریخ هفتم فروردین...
تبادل نامهها بین امام و آیت الله منتظری روایت جالبی دارد که محمد عطریانفر آن را در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به ثبت و ضبط رسانده است. چه کسانی نامه معروف امام در عزل آیتالله منتظری را رد و بدل کرد؟ تبادل نامهها بین امام و آیت الله منتظری روایت جالبی دارد که محمد عطریانفر آن را در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به ثبت و ضبط رسانده است.
تبادل نامه ها بین امام و آیت الله منتظری روایت جالبی دارد که محمد عطریانفر آن را در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به ثبت و ضبط رسانده است.