پنج‌شنبه 17 آبان 1403

مزار اعتصامی پیش‌کش؛ پیگیر مقبرالشعرا باشید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مزار اعتصامی پیش‌کش؛ پیگیر مقبرالشعرا باشید

آیا سرنوشت پروین اعتصامی درصورت انتقال احتمالی مزار به تبریز، مانند دوره حیاتش غم‌انگیز بوده و به غبار فراموشی 400شاعر مدفون در مقبره‌الشعرای تبریز گرفتار می‌شود؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، عیار تاریخ و فرهنگ یک شهر یا کشور را با شناسایی مشاهیر آن منطقه می‌توان سنجید. آذربایجان و به ویژه شهر تبریز از گذشته پرباری برخوردار بوده و به نوعی کمتر حماسه‌ای در تاریخ این کشور می‌توان یافت که نامی از آذربایجان نداشته باشد. بسیاری از مشاهیر آذربایجان در شهرهای دیگر مدفون هستند و جمع کثیری نیز در داخل شهرهای این خطه مدفون گشته‌اند. ستارخان و پروین اعتصامی از جمله افتخارات دیار آذربایجان هستند که در تهران و شهر ری مدفون می‌باشند.

اخیرا موضوع انتقال مقبره چهره‌های فرهنگی تبریز ازجمله پروین اعتصامی دوباره به خط تبلیغی برخی جریانات فرهنگی و سیاسی تبدیل شده است، بطوری که یکی از اعضای شورای شهر از پیگیری و تلاش برای به انجام رساندن این طرح خبر داده است.

نیکوخصلت عضو شورای شهر تبریز، با اشاره به پیگیری‌های انجام شده از استانداری قم برای بررسی امکان انتقال مقبره بانوی شاعره تبریز و ایران گفت: بارها از استان قم پی گیر بوده ایم و این مهم را از دکتر سرمست، استاندار قم نیز پی گیر خواهیم بود.

نیکوخصلت اظهار داشت: اگر بتوانیم هویت واقعی پروین اعتصامی را به مردم معرفی کنیم؛ می‌توانیم تبریز را به مرکز برگزاری همایش ها و فستیوال‌های مرتبط با بانوان در سطح ملی و بین المللی تبدیل کنیم.

این عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه پروین در آن زمان با وجود خفگان این چنین شگفت آفرینی کرده و مفاهیم عمیقی را در اوج زیبایی سروده است؛ گفت: برما واجب است تا مقام فرهنگی این بانوی شاعره را به جهانیان بشناسانیم.

اینگونه اظهارات در حالی بیان می‌شود که بزرگترین مقبره شاعران بیش از چندسال است به علت مرمت بلاتکلیف مانده است، قریب به 7سال قبل کلید طرح بهسازی و توسعه مقبره الشعرای تبریز توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی و شهرداری تبریز زده شد. طرحی که بنا بود با هزینه 7میلیارد تومانی و به منظور امتداد خیابان 18متری شرقی مقبره الشعرا تا خیابان ششگلان، اتصال موزه قاجار به مقبره الشعرا، ساخت سالن با عظمت در نزدیکی بقعه سید حمزه انجام شود اما با گذشت پنج سال از آغاز آن هنوز خبری از اتمامش به گوش نمی‌رسد.

محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان در این باره به خبرنگار آناج گفته بود: "طی توافقی که بین استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تبریز به امضا رسیده، شهرداری تبریز متولی اجرای پروژه ساخت این اثر تاریخی است. در زمان ریاست نجفی در شهرداری تبریز، اعلام شد که این پروژه در حال آماده‌سازی است، سپس در سال 93 شهرداری خبر از اتمام ساخت این طرح تا پایان سال را داد. در آن سال پروزه به یک مهندس مشاور داده شد و طرحی ارائه شد و قرار بود مقبره‌الشعرای تبریز بعد از آزادسازی مجموعه، در اختیار مهندسان مشاور قرار گیرد تا طرح مورد نظر وارد فاز اجرایی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: ردیف اعتباری ملی مقبره‌الشعرای تبریز به علت اینکه شهرداری تامین اعتبار می کرد، قطع شد. بنابراین حرکت این طرح کندتر شد. در مکاتباتی که با نمایندگان و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، سازمان برنامه و بودجه داشتیم تلاش کردیم ردیف اعتباری را در برنامه بودجه سالانه احیا کنیم. سال 97 تلاش ها نتیجه داد تا در بودجه سال98 با همت تمامی نمایندگان مجلس و مساعدت کمیسیون فرهنگی، ردیف اعتباری برای پروژه مقبره‌الشعرای تبریز در نظر گرفته شد. رقم مصوب شده برای سال98 در حدود 11میلیارد بود که در نهایت 9/8میلیارد تخصیص داده شد و از این رقم نیز 20درصد به عنوان تخفیف اعتبار در نظر گرفته شد. صورتجلسه ای تنظیم و اعلام شد هیئت امنایی برای مقبره‌الشعرا تشکیل شود که ریاست آن با استاندار می باشد. فرماندار تبریز، اداره کل میراث فرهنگی استان، اداره کل اوقاف استان و سازمان برنامه و بودجه از اعضای این هیئت امنا به شمار می‌روند.

اعتبارات این طرح به طور سالانه تخصیص داده می‌شد ولی شهرداری اعلام کرد با توجه به مشکلات مالی دیگر قادر به تزریق اعتبار برای این پروژه نیست. هم اکنون این پروژه مسیر آرام و کندی را در پیش گرفته است.

اکنون با گذشت چند سال از بازسازی مقبره‌الشعرا، رحمتی معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی از اتمام بخشی از این پروژه تا 15 تیرماه خبرداده و اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تا 15 تیر این مرحله را عملیاتی کند.

وی ادامه داد: در مرحله دوم، کار مسقف‌سازی و محوطه‌سازی مجموعه با همکاری شهرداری تبریز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام خواهد شد و مرحله سوم نیز تکمیل پروژه سامان‌دهی است.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر برآورد منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل پروژه، گفت: با روند کنونی تزریق اعتبارات، اتمام پروژه سال‌ها زمان می‌برد، بنابراین باید به فکر استفاده از مشارکت شهرداری و بخش خصوصی باشیم.

با این اوصاف وضعیت مقبره‌الشعرای تبریز با گذشت چندین سال همچنان بلاتکلیف مانده است. آیا سرنوشت پروین اعتصامی درصورت انتقال احتمالی مزار به تبریز، مانند دوره حیاتش غم انگیز بوده و به غبار فراموشی 400شاعر مدفون در مقبره‌الشعرای تبریز گرفتار می‌شود یا دوره جدیدی در شناساندن پرآوازه‌ترین شاعره ایران آغاز خواهد شد؟

انتهای پیام /

مزار اعتصامی پیش‌کش؛ پیگیر مقبرالشعرا باشید 2
مزار اعتصامی پیش‌کش؛ پیگیر مقبرالشعرا باشید 3
مزار اعتصامی پیش‌کش؛ پیگیر مقبرالشعرا باشید 4