یک‌شنبه 4 آذر 1403

مشارکت حداکثری باید با کیفیت بالا صورت بگیرد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مشارکت حداکثری باید با کیفیت بالا صورت بگیرد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مشارکت حداکثری مورد توقع است و یک حق و یک تکلیف به شمار می‌آید، و خروجی و مشارکت حداکثری باید با کیفیتی بالا صورت بگیرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مشارکت حداکثری مورد توقع است و یک حق و یک تکلیف به شمار می‌آید، و خروجی و مشارکت حداکثری باید با کیفیتی بالا صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شب گذشته در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه با اشاره به انتخابات پیش رو، گفت: در انتخابات ارکان و اجزایی وجود دارد. وقتی صحبت از رعایت اخلاق انتخابات می‌شود، شامل ارکان سطوح و لایه‌ها می‌شود. یک لایه و یک سطح دست اندرکاران انتخابات هستند. بدین معنا که بدون هیچ حب و بغض، سوگیری و جهت‌گیری باید مر قانون را اجرا کنند، حتی اگر برخلاف میل آنها باشد. در صیانت از رأی و حقوق مردم باید نامزدها نهایت دقت را داشته باشند. همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: رأی مردم حق الناس و امانت است.

وی افزود: لایه‌ی بعدی، نامزدها هستند، نامزدهای انتخابات بیش از همه می‌توانند در ترویج بی اخلاقی و بداخلاقی یا رعایت اخلاق مؤثر باشند. آنها در یک امتحان بزرگ قرار گرفتند و اگر در عرصه مناظره‌های انتخاباتی نامزدی پای خود را از حد قانونی و شرعی فراتر کند، برای کشور و ملت زیان بار خواهد بود. لذا نامزدها بیش از همه باید دقت کنند و به اثبات خود بپردازند، برنامه محور باشند و فهم و درک برای مردم قائل باشند، مردم قادر هستند که سره از ناسره را تشخیص دهند و قادر به قضاوت می‌باشند.

نماینده مردم قم در مجلس لایه بعدی را طرفداران دانست و گفت: نامزدها باید طرفداران را کنترل کنند، نامزدها در بروز خشم و خوشحالی طرفداران می‌توانند مؤثر باشند.

ذوالنور با بیان اینکه لایه چهارم مردم هستند، گفت: در حقیقت خلاق عصری حماسه‌ها، آفریننده همه افتخارات هستند. بنابراین، مردم باید با دید وسیعی به برنامه‌های کاندیداها نگاه کنند و به قضاوت آنها بپردازند و برخی ملاک‌ها را برای خود قطعی کنند.

وی تصریح کرد: در ابراز حب و بغض باید بسیار مراقب باشیم و این امری است که مورد تاکید آموزه‌های دینی ماست. ابراز علاقه طرفداران به یک کاندیدا تهمت و افترا به دیگر کاندیداها نباید صورت بگیرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس لایه پنجم را رسانه‌ها قلمداد کرد و گفت: رسانه‌ها در این راستا بسیار تاثیرگذارند و امروز در سطح فضای مجازی گروه‌ها کانال‌ها، شبکه‌های اجتماعی غوغای غیرقابل کنترل وجود دارد که باید بر آن دقت بسیار شود.

ذوالنور اظهار داشت: مشارکت حداکثری مورد توقع است و یک حق و یک تکلیف به شمار می‌آید، و خروجی و مشارکت حداکثری باید با کیفیتی بالا صورت بگیرد. بنابراین، ضمن شرکت باید انتخابات شورانگیز باشد و هیجانات در آن دخالت داشته باشد و حضور حداکثری اتفاق بیافتد از این رو نباید از کیفیت غافل شویم.

وی گفت: برنامه‌ها، راهبردها، تاکتیک‌های نامزدها باید مشخص شده باشد و برآوردها و ابزارها و امکانات در آن دیده شده باشد. تا در این صورت مخاطب بتواند به ارزیابی کاندیدا بپردازد.

وعده ما 28 خرداد پای صندوق‌های رأی

در ادامه این برنامه، علی اکبر بشارتی کارشناس سیاسی و وزیر سابق کشور، اظهار داشت: بیان احساسات باید در چارچوب مقررات صورت بگیرد، این مقررات برای همه واجب است و خط قرمز تلقی می‌شود.

وی با تاکید بر مطالعه قانون انتخابات توسط کاندیداها، افزود: تصور می‌کنم بسیاری از کاندیداها در تبلیغات این موضوع را رعایت نمی‌کنند به همین دلیل انتخابات اغلب به درگیری‌های لفظی می‌انجامد و همدیگر را تضعیف می‌کنند که این موضوع شایسته حکومت اسلامی نیست.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: در دنیا کشورمان به کشور انتخابات مشهور است. حضرت امام (ره) بسیار به مردم اعتقاد داشتند و اگر بگویم نظام ما یک نظام مردم سالار است، اغراق نیست. انتخابات نماد مردم سالاری است. ما باید به مردم بها دهیم و مشکلات آنها را حل کنیم و کاندیداها قولی ندهند که در چارچوب و امکانات کشور نباشد.

بشارتی تاکید کرد: نامزدها برای ارائه طرح و برنامه باید به نقطه نظرات مقام معظم رهبری دقت کنند.

اخلاق ما در انتخابات باید برگرفته از فرهنگ دینی ما باشد

شهاب صدر رئیس خانه احزاب کشور نیز گفت: مسئله اخلاق انتخاباتی مانند مقوله‌های دیگری است که در فرهنگ ما وارد شده و ذیل اخلاق اسلامی و اخلاق عمومی تعریف می‌شود.

وی با بیان اینکه در امر انتخابات اخلاق انتخاباتی جایگاه بسیار مهمی دارد، افزود: برگزاری انتخابات، در راستای جایگاه و اعتلای جمهوری اسلامی است.

رئیس خانه احزاب بیان کرد: در انتخابات آنچه که بسیار مهم است، رفتار نامزد انتخاباتی است، رفتار او باید نشان دهد که به چه دلیل وارد میدان می‌شود. مردم هوشمند و با بصیرتی هستند و رفتارها را زیر نظر می‌گیرند. مردم باید هوشیار باشند که نامزد نباید به هر قیمتی خواستار کسب آرای بیشتر باشد و به دروغ متوسل نشود.

صدر افزود: متأسفانه در چند دوره اخیر شاهد رویه‌هایی هستیم که فکر می‌کنند صحنه باید به نحوی آراسته شود که فرد رأی نهایی را ببرد، در حالی‌که در گذشته و در سال‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی بدین شکل نبود ولی به دلیل گذشت مسائل و تجربیات مختلف و تاثیرپذیری از انتخابات کشورهای دیگر بدین شکل تغییر یافته است.

وی اظهار داشت: باید بدانیم که کشور ما یک کشور اسلامی است و در این کشور یک فرهنگ دینی حاکم می‌باشد. بنابراین؛ اخلاق ما در انتخابات باید برگرفته از فرهنگ دینی ما باشد.

این فعال سیاسی گفت: بعضی از نامزدها وعده‌هایی که می‌دهند خلاف واقع و دروغ است. لذا، صداقت در تبلیغات انتخاباتی توسط نامزد و هواداران همچنین عدم اتهام و نسبت‌های ناروا به رقیب خود در مناظرات امری بسیار مهم است. صحنه انتخابات باید در جهت ارتقا نظام اسلامی و اخلاق در جامعه باشد و هدف دیگری را دنبال نکنیم. بنابراین؛ موضوع اخلاق انتخاباتی دائما تذکر داده شود.

نامزدها استراتژی ارائه دهد نه برنامه

همچنین در ادامه برنامه در گفتگوی تلفنی حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران، گفت: پسوند حکومت کشور اسلامی است. بنابراین به ما دیکته می‌کند که باید بر مبنای اسلام رعایت شود.

وی افزود: فردی که نامزد ریاست جمهوری می‌شود باید استراتژی ارائه دهد نه برنامه، برنامه‌ها را مجلس باید تدوین کند.

این فعال سیاسی تاکید کرد: رئیس جمهور باید برنامه اجرایی خود را که بر اساس برنامه مجلس است، ارائه دهد که استراتژی نام می‌گیرد.

بیادی خاطرنشان کرد: شاید شیوه و نحوه انتخابات و قوانین آن دارای مشکل باشد. یکی از معضلات موجود مسئله هزینه‌های انتخابات است. شاید در آینده با همکاری مجلس و دولت و قوه قضائیه تحت نظر فرمایشات مقام معظم رهبری سیستم به شکل پارلمانی باشد و احزاب هم باید مؤثر و هم فراگیر باشند.