دوشنبه 8 بهمن 1403

مصرف پروتئین‌های گیاهی یک دهه دی اکسید کربن را از جو زمین پاک می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مصرف پروتئین‌های گیاهی یک دهه دی اکسید کربن را از جو زمین پاک می‌کند

تهران - ایرنا - نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که با روی آوردن به مصرف پروتئین‌های گیاهی مانند عدس، لوبیا و حبوبات به جای مصرف گوشت می‌توان تا سال 2050 به توقف انتشار سوخت‌های فسیلی به میزان حدود 9 تا 16 سال کمک کرد.

به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان آمریکایی می گویند تغییر رویه رژیم غذایی از مصرف گوشت و محصولات لبنی به مصرف پروتئین های گیاهی مانند لوبیا، عدس و حبوبات می تواند تا سال 2050 موجب پاک شدن 16 سال انتشار دی اکسید کربن در اتمسفر زمین شود که این موضوع بودجه کربن زمین را به سرعت دو برابر می کند.

بودجه کربن زمین اصطلاحی است که به میزان انتشار سوخت های فسیلی در اتمسفر زمین اشاره دارد به نحوی که اجازه ندهد دمای هوا از دمای آستانه 1.5 درجه سانتی گراد نسبت به سطح آن در دوران پیش از صنعتی شدن زمین بالاتر رود. بدیهی است که عبور از این سقف دمایی عوارض جبران ناپذیری برای زمین به دنبال خواهد داشت.

در حال حاضر، حدود 83 درصد از زمین های کشاورزی جهان به تولید گوشت و لبنیات واگذار شده است که بیشتر آنها محصولات کمی تولید می کنند. اکنون محققان دانشگاه «نیویورک» در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که آیا روی آوردن به جایگزین های پروتیین های گیاهی می تواند زمین را برای حمایت از اکوسیستم های بیشتری که جاذب کربن هستند، آزاد سازد.

به گفته این محققان، کاهش زمین هایی که به پرورش گوشت و محصولات لبنی اختصاص دارند، نسبت به انتظار کشیدن برای ابداع فناوری های بزرگی مانند دستگاه های استخراج دی اکسید کربن از جو که کارایی آنها هنوز به اثبات نرسیده است، شیوه بهتری برای مبارزه با تغییرات ناشی از اوضاع اقلیمی است.

«متیو هایک» نویسنده این مقاله از دانشگاه نیویورک گفت: این مطالعه نشان داد که بیشترین پتانسیل رشد مجدد جنگل و مزایای آب و هوایی که با کاهش زمین های تولیدکننده گوشت حاصل می شود در کشورهایی با درآمد بالا و متوسط دیده می شود. کاهش زمین های تولیدکننده گوشت و محصولات لبنی در این کشورها تاثیر نسبتا جزئی بر امنیت غذایی آنها خواهد داشت.

پروفسور هایک و همکارانش در این مطالعه، نقشه مناطقی از کره زمین را تهیه کردند که استفاده از زمین برای تولید مواد غذایی با منبع حیوانی باعث از بین رفتن پوشش گیاهی بومی مانند جنگل ها شده است.

این کار به محققان اجازه داد تا تعیین کند که در کجا تغییر شیوه غذایی به سمت مصرف پروتیین های گیاهی به اکوسیستم های طبیعی اجازه ترمیم مجدد را می دهد.

پروفسور هایک گفت: ما فقط از مناطقی نقشه برداری کردیم که بذرها می توانند به طور طبیعی پراکنده شوند، رشد کنند و به جنگل های انبوه و با تنوع زیستی و اکوسیستم هایی تکثیر شوند که به حذف دی اکسید کربن در اتمسفر کمک می کنند.

نتایج این مطالعه بیش از 7 میلیون کیلومتر مربع - منطقه ای به اندازه روسیه - را نشان داد که در آن جنگل ها به اندازه کافی مرطوب هستند که بتوانند رشد مجدد و طبیعی داشته باشند.

این تیم نتیجه گرفت که اگر تقاضای زمین برای تولید گوشت به شدت کاهش یابد، رشد مجدد پوشش گیاهی در این مکان ها می تواند تا اواسط قرن حاضر به توقف انتشار سوخت های فسیلی به میزان حدود حدود 9 تا 16 سال کمک کند.

محققان خاطر نشان کردند که یافته های این مطالعه می تواند به مداخلات هدفمند محلی برای کاهش اثرات ناشی از تغییر اوضاع اقلیمی کمک کند.

مشروح این مطالعه در نشریه Nature Sustainability منتشر شده است.

*س_برچسب‌ها_س*
مصرف پروتئین‌های گیاهی یک دهه دی اکسید کربن را از جو زمین پاک می‌کند 2