یک‌شنبه 4 آذر 1403

مصوبه هیأت امنای دانشگاه تهران برای پردیس بین‌المللی جدید دانشگاه / پردیس بین‌المللی اروند هاب پذیرش دانشجوی غیرایرانی می‌شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مصوبه هیأت امنای دانشگاه تهران برای پردیس بین‌المللی جدید دانشگاه / پردیس بین‌المللی اروند هاب پذیرش دانشجوی غیرایرانی می‌شود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در جریان سفر به استان خوزستان در آخرین نشست شورای دانشگاه تهران در سال 1402 که با حضور رؤسای دانشکدگان، دانشکده‌ها، پردیس‌ها و مراکز و مؤسسات وابسته به دانشگاه تهران در پردیس بین‌المللی اروند برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: پردیس بین‌المللی اروند دانشگاه تهران تبدیل به هاب مرکزی برای پذیرش دانشجویان غیرایرانی...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در جریان سفر به استان خوزستان در آخرین نشست شورای دانشگاه تهران در سال 1402 که با حضور رؤسای دانشکدگان، دانشکده‌ها، پردیس‌ها و مراکز و مؤسسات وابسته به دانشگاه تهران در پردیس بین‌المللی اروند برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: پردیس بین‌المللی اروند دانشگاه تهران تبدیل به هاب مرکزی برای پذیرش دانشجویان غیرایرانی و به طور ویژه دانشجویان عراقی می‌شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: پردیس بین‌المللی اروند در جزیره مینو، در نقطه صفر مرزی واقع شده است. یکی از بازار‌های خوب ما برای پذیرش دانشجو، استان بصره کشور عراق است که داوطلبان عراقی واجد شرایط تحصیل در دانشگاه تهران بخصوص از منطقه بصره می‌توانند در این پردیس بین‌المللی ادامه تحصیل دهند. دسترسی آسان دانشجویان از بصره به منطقه اروند، امکانی را فراهم می‌کند که حتی دانشجویان می‌توانند بعد از شرکت در کلاس، به محل زندگی خود بازگردند. به این ترتیب شرایطی ایجاد می‌شود که علاوه بر کارکرد آموزشی، تعاملات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بین ایران و عراق نیز گسترش پیدا می‌کند.

** تجهیز فضای خوابگاهی در پردیس بین‌المللی اروند

وی از ایجاد و تجهیز فضای خوابگاهی برای دانشجویان غیربومی در پردیس بین‌المللی اروند خبر داد و افزود: پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران در اروند، در گام اول با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه‌ها داده است، اواخر آبان ماه 1402 به عنوان پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران راه‌اندازی شد و امروز با توجه به مصوبه هیأت امنای دانشگاه تهران در دوم اسفند ماه 1402، به عنوان پردیس بین‌المللی اروند به فعالیت خود ادامه می‌دهد و با گذراندن فرآیند‌هایی که در شورای گسترش آموزش عالی اتفاق می‌افتد، از مهر ماه 1403 نسبت به پذیرش دانشجو در این پردیس بین‌المللی اقدام خواهد شد.

** افزایش دو برابری پذیرش دانشجوی غیرایرانی در دو سال گذشته

دکتر مقیمی از پردیس بین‌المللی اروند به عنوان یکی از الگو‌ها و ساختار‌های کارآمد برای اجرای دیپلماسی علمی در کشور نام برد و گفت: دیپلماسی علمی می‌تواند روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی روابط سیاسی و امنیتی را بهبود بخشد. در دوره جاری مدیریت دانشگاه تهران شمار پذیرش دانشجوی غیرایرانی به نزدیک دو برابر افزایش پیدا کرده است و اکنون با ایجاد یک ظرفیت مناسب برای پذیرش دانشجوی غیرایرانی در پردیس بین‌المللی اروند، وضعیت دانشگاه تهران در شاخص پذیرش دانشجوی بین‌الملل از بهبود قابل توجهی برخوردار می‌شود.

** جزیره مینو؛ پایلوت محرومیت‌زدایی در خطه خوزستان

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش با ادای احترام به شهدای والامقام دفاع مقدس و بویژه شهدای غواص که در عملیات کربلای 4 در جزیره مینو به شهادت رسیدند، گفت: عزتمندی کشور را مرهون خدمات و ایثارگری‌های عزیزانی می‌دانیم که در این مکان مقدس، جان عزیز خود را فدای اسلام و ایران کردند؛ بنابراین این خطه باید از نظر پیشرفت و توسعه‌یافتگی نیز الگو و نمونه باشد.

وی با اشاره به مذاکره دانشگاه تهران با مدیران ارشد منطقه آزاد تجاری اروند و همچنین پالایشگاه نفت آبادان به منظور تبدیل جزیره مینو به عنوان پایلوت محرومیت‌زدایی در این منطقه، توضیح داد: دانشگاه تهران در این طرح پایلوت تلاش می‌کند تا در حوزه محرومیت‌زدایی، کارآفرینی، مباحث مهارت‌آموزی دانشجویان و بهبود و توسعه سازمانی و شرکتی در مجموعه نهاد‌هایی که در اروند مستقر هستند و همچنین با استقرار میز‌های مسئولیت‌پذیری اجتماعی در پردیس بین‌المللی اروند نظیر میز اردو‌های جهادی، میز کارآفرینی اجتماعی و میز نیکوکاری و محرومیت‌زدایی، در پیشرفت منطقه اروند نقش‌آفرین باشد.

**حوزه‌های هدفگذاری‌شده برای اثرگذاری اجتماعی پردیس بین‌المللی اروند

وی هدفگذاری برای اثرگذاری اجتماعی پردیس بین‌المللی اروند را فراتر از پذیرش دانشجو و شامل حوزه‌های متنوع فرهنگی و اجتماعی طی همکاری با مجموعه‌های مختلف از جمله خیریه امام رضا علیه‌السلام، توسعه فنی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین کشاورزی و منابع طبیعی با تاکید بر حوزه شیلات دانست و از همکاری مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای راه‌اندازی کلینیک درمانی در منطقه اروند و جزیره مینو با حمایت خیرین نیک‌اندیش خبر داد و گفت: این کلینیک با محوریت متخصصین و دانشجویان سال‌های آخر رشته‌های گروه علوم پزشکی به مردم این خطه خدمت‌رسانی خواهد کرد و همچنین دانشکده دامپزشکی نیز در مجموعه‌ای دیگر خدماتی را در حوزه تخصصی دام و حیوانات مهیا می‌کند.

** معرفی دستگاه‌های پیشگام در حمایت از نهضت مهارت‌ورزی دانشگاه تهران

رئیس دانشگاه تهران همچنین از معرفی و تقدیر از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های پیشگام در حمایت از دانشگاه تهران در زمینه نهضت مهارت‌ورزی طی مکاتبه با رئیس‌جمهوری در اوایل اسفند ماه خبر داد و گفت: رئیس‌جمهوری تاکید داشتند که دستگاه‌های اجرایی در زمینه گسترش مهارت‌ورزی با دانشگاه‌ها همکاری داشته باشند، که در این راستا در مکاتبه با رئیس‌جمهور محترم از وزارتخانه‌های نفت، صمت، کار و رفاه و امور اجتماعی و همچنین چند سازمان از جمله سازمان منطقه آزاد اروند تقدیر کردیم.

** راه‌اندازی دیده‌بان سرمایه اجتماعی از سوی دانشگاه تهران

دکتر مقیمی از تدوین داشبورد نظام حل مسائل کشور و همچنین راه‌اندازی دیده‌بان سرمایه اجتماعی به عنوان دیگر گام‌های دانشگاه تهران در راستای مطالبات رئیس دولت سیزدهم نام برد و توضیح داد: دانشگاه تهران در همکاری مشترک با مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، پروژه بزرگ دیده‌بان سرمایه اجتماعی را راه‌اندازی می‌کند به طوری که بتوانیم با بهره‌گیری از ظرفیت خبرگان و متخصصان رشته‌های مختلف، به صورت ماهانه وضعیت سرمایه اجتماعی را رصد کنیم. بخشی از این رصد ناظر بر تاثیرسنجی تصمیمات و سخنرانی‌ها است؛ یعنی به مسئولان و افکار عمومی گزارش دهیم که تصمیمات و سخنرانی‌ها چقدر به ارتقای سرمایه اجتماعی کمک کرده یا اینکه چقدر به افول سرمایه اجتماعی منجر شده است.

رئیس دانشگاه تهران، شفافیت و بیان انتظارات را مقدمه اقدام‌پژوهی برای بهبود دانست و گفت: در پیگیری فرآیند اقدام‌پژوهی، یکی از مباحث ما ناظر بر سرمایه اجتماعی است. امیدواریم الگویی که دانشگاه تهران با دستگاه‌های مختلف پیش می‌برد الگوی نمونه‌ای برای کل کشور شود تا دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها بتوانند برای رسیدن به هدف مشترک که تعالی و پیشرفت کشور است، بتوانند با هم محشور شوند.

رئیس دانشگاه تهران در پایان نشست شورای دانشگاه در پردیس بین‌المللی اروند با اهدای لوح تقدیر از حمایت‌های مدیرعامل منطقه آزاد اروند و همچنین مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تقدیر کرد.